reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Dorotko czekam w domku na rozwój wydarzeń, w piątek wizytka z badaniem na samolocie :baffled:, ktg :-D
I zobaczymy.

Martynko będzie dobrze - najważniejsze, że lekarz robi powtórne badanie usg pewnikiem też z przepływami pępowinowymi.
Jak ważna jest taka opieka nad ciężarną - a lekarzy z powołaniem i na dodatek odpowiedzialnych jest bardzo mało.

reklama
A więc ja już po wizycie.
Najpierw byłam u dermatologa i okazało się że to jakaś wysypka najwidoczniej 'ciążowa' Przepisała mi coś w areozolu i krem do smarowania i jak po tym nie przejdzie to dopiero da mi jakieś sterydy ale mówi że lepiej jakby udało się tego uniknąć. Więc czekam na efekty.:sorry2:
A u ginekologa okazało się że szyjka skrócona .Dzidziuś waży 2950g. to jest niby 37 tydz ale okazało się że łożysko powoli mi się starzeje i mam mało wód płodowych i gin powiedział że dziecko jest gotowe do porodu, ułożone główkowo ale wygląda na 39/40 tydz, więc jest trochę za 'stare'jak na swój wiek.
Poza tym wszystko dobrze.:happy2:
Czy któraś z was wie co to znaczy że jest mało wód i czym to może grozić?:confused:
Gin powiedział też że mogę szybciej urodzić więc czekam:-)

dorotka wspaniałe wieści przynosisz :tak: i jak ładnie przybieracie na wadze z Oliwką
magdziunia super, gratuluję :-) i staraj się nie myśleć o tych kamyczkach, bo pewnie okaże się że niepotrzebnie się niepokoiłaś
natusia gratulacje :-) nie wiem jak z tymi wodami ale na pewno nie bierz sobie do serca wszystkiego co wyczytasz w necie, a masz umówioną kolejną wizytę?

Dorotka - super wieśc i przynosisz i piękna wagę ma Oliwia. teraz zostalo spokojnie czekac do porodu

madziu - gratuluję dobrych wieści a na zapas sie nie smutaj się wszystko będzie dobrze z dzieciątkiem trzymam kciuki tak mocno jak potrafię

natusiaMa - co do ilości wód to się nie znam wiec nie bede się wypowiadać. Ważne ze dziecko gotowe do porodu i żadnego zagrożenia nie ma.

Martynka1987 - trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte

Czarna - głowa do góry. Do piątku juz niedaleko i wszystkiego się wypytaj tak abys się już nie zamartwiała. Przytulam mocno i trzymam kciuki za Was

Natusia no to widze ze kolejna mamusia zadowolona :tak:
Słuchaj ja mialam malo wód z Wiktoria i mala spadla na wadzewiec po badaniu moja ginka skierowala mnie na patologie na obserwacje.Lezalam 3 tyg.do porodu ktory mi wywolali.
Nie wiem moze u ciebie nie jest ich tak malo skoro nie skierowala cie na oddzial:confused:
glowa do gory!!! dodam ze Wika urodzila sie z waga 2950g i wcale nie spadla na wadze tylko zle pomierzyla ginka w gabinecie:baffled:
kiedy nastepna wizyta???

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry