reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Madziunia no super wizytka!!!
A tymi kamyczkami sie nie martw moze to jakies niedopatrzenie i po porodzie okaze sie ze wszystko jest w normie:tak:
Synus juz duzy i widac szykuje sie do porodu.
Cudownie GRATULUJE!!!!!!!!!!!!

Czarna ja tez mam III st.łożysko ale nie mowil mi nic gin wiec nie ma paniki teraz to juz normalne pod koniec ze sie zaczyna starzec:tak:

To jeszcze Beza i jakas jeszcze mamuska???

reklama
MADZIU GRATULUJE udanej wizyty :tak:Ale ja czegos nie rozumiem Dlaczego az tak bardzo przesunal ci sie termin porodu???? i co bedzie jak do piatku nie urodzisz ???????? Rozumiem ze masz sie szykowac na porod zaniedlugo ???????

Dorotko przewidywany termin porodu - na usg jest zaznaczony literkami EDD wyliczany jest z biometrii płodu czyli wszystkich pomiarów.
Lekarka poinformowała mnie, że termin się przesunął.
Ale czy będę rodziła w piątek to jest wielka tajemnica.
Czekam na jakieś skurcze i odchodzenie czopu oraz wód - co może nastąpić za parę dni w domku lub w szpitalu.
No i nadal mam wrażenie, że jednak poczekam gdzieś do terminu porodu.

magdziunia ja juz nie moge sie dozcekac, zobaczymy czego dowiem sie w czwartek na wizycie, ale u nie Kamilek jest drobniutki

MADZIU czyli w piatek idziesz na wizyte Ale ogolnie to bedziesz w domu czekac na rozwoj wydazen? nie wybierasz sie narazie do szpitala ?
U mnie gin nie mowil mi nic o tp z usg tym razem i chyba dobrze bo moze bym sie zdenerwowal ze przesulao sie na listopad Z tego co zauwazylam to glowka byla na 35 tydzien a reszta na 34/35 lub 33/34 ale to chyba nie ma zle Gin mowi ze nie ma czym sie przejmowac poprostu mala bedzie drobniejsza a waga jak mu wyszla 2788 to tez nie malo :-)

reklama
A ja mam wizyte jutro rano. Martwie sie troche tym moim łożyskiem III stopnia, ale na szczescie lekarz sie tym zainteresował.
Czarna widze ze tez masz lozysko III stopnia. Mi tez wyszło takie tydzien temu na USG i dlatego jutro mam znowu USG, bo lekarz chce je skontrolowac. Mowil ze jak cos bedzie nie tak to skieruje mnie na patologie, ale mam nadzieje ze wszystko ok.W sumie to mi nie mowil nic o liczeniu ruchów itd, takie łożysko moze niby w kazdej chwili przestac prawidłowo funkcjonowac, nie dozywiac dziecka, a moze tez jeszcze kilka ładnych tygodni odpowiednio pracowac, wiec nie ma co sie martwic na zapas.

Do góry