reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Dorka ginka na oko oceniła że mała ma 3500 a to było 2 tyg temu. Z usg wyszło 2850 ale ja jak to już mówiłam ufam bardziej jej doswiadczeniu niż aparaturze. Gdzieś słyszałam że w ostatnich tygodniach dzieci rosną 50g dziennie.

reklama
Czarna tak może oznaczać wcześniejszy poród.
Jesteś w 35tc i łożysko ma prawo być już III stopnia.
Czyli są na nim zwapnienia i nie odżywia dostatecznie dzidzi.
Powinnaś liczyć ruchy dziecka i lekarz powinien przy badaniu usg zrobić przepływ krwi.
Spytaj na wizycie o to, bo przecież zdrówko Samusia i Twoje najważniejsze jest.
Boże mam nadzieję, że nie przestraszyłam Ciebie.
Bo wiesz ja lekarzem nie jestem.
Jeśli tak to przepraszam nie miałam takiego zamiaru.

Ostatnia edycja:
Czarna dobrze, że jesteś już w domku, uważaj na siebie jeszcze trochę;-)
Zawadka- dobre wieści a dzidziuś duży, trzymam kciuki ,żeby jeszcze sie obrócił

Ja mam we czwartek usg ale pewnie nikt mi nie sprawdzi łożyska, kurcze boję się, żeby nic się zlego nie stało:no:

Czarna tak może oznaczać wcześniejszy poród.
Jesteś w 35tc i łożysko ma prawo być już III stopnia.
Czyli są na nim zwapnienia i nie odżywia dostatecznie dzidzi.
Powinnaś liczyć ruchy dziecka i lekarz powinien przy badaniu usg zrobić przepływ krwi.
Spytaj na wizycie o to, bo przecież zdrówko Samusia i Twoje najważniejsze jest.
Boże mam nadzieję, że nie przestraszyłam Ciebie.
Bo wiesz ja lekarzem nie jestem.
Jeśli tak to przepraszam nie miałam takiego zamiaru.
Madziu dziekuje. U nas w szitalu to nic nie mówia ale wczoraj przed wizyta udało mi sie luknac w karte szpitalna i wiem ze mały miał robiony jakis test dostał 10 pkt była tez robiony przepływ zyły (ale w czasie usg) nie wiem czy to o to chodzi. Wsie badania wyszły ok

w piatek mam badanie i napewno wszystkiego sie wypytam:tak:

Tak o ten przepływ chodzi :tak:
Ale jak będziesz na wizytce to wypytaj o wszystko.

Prawdopodobnie w szpitalu robili usg z dopplerem a raczej powinni zrobić aby sprawdzić łożysko i jego wydajność.

Ostatnia edycja:
Wiesci z wizyty : ja zas na plusie 2 kg czyli razem 16 na plusie :-D:-D:-D
Moje cisnienie dzis 115/60 I serduszko Oliwi pieknie bije :tak:.
Na samolocie dowiedzialam sie ze szyjka trzyma i ze glowka jest na dole i NAPIERA NA SZYJKE z tad ten bol ;-)
USG Oliwia troche mlodsza ale jest oki :tak:Gin powiedzial ze bedzie drobniejsza Ladnie przedzialek czyli pipeczke pokazala mamusi i lekarzowi:tak:
Lozysko oki i wody tez a waga malej wyszla mu 2788 kg i powiedzial ze bardzo przyzwoita waga Powiedzial tez ze jak donosze to on mysli ze urodze jakies 3000 kg lub 3100 jego zdaniem :tak:Powiedzial ze jakby sie cos dzialo to spokojnie na porod hehehe Mowil ze jak teraz sie stawia brzuszek to jeszcze jakis tydzien gora 10 dni sie pooszczedzac ale tez nie musze bo jak teraz urodze to i tak oki a pozniej niech juz sie dzieje:tak:Ale szyjka zamknieta wiec narazie nie rodze :-p
Kurcze ale jestem szczesliwa i spokojniejsza:tak:

No to Dorotka GRATULUJE!!! wiesci wspaniałe a Oliwka juz kawal kobitki!!
Juz nie musisz sie martwic.
Ciesze sie ze wszystko ok.
Czekamy na dalsze wiesci:tak:

reklama
Do góry