reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

mouse w pierwszej ciąży czułam się jeszcze gorzej :-( :-( :-( i to do 19tygodnia aż :-( tak mnie męczyło strasznie, dużo schudłam, nic nie jadłam ani nie piłam bo rzygałam 100 razy dziennie, teraz jest ciut lepiej :( mam nadzieje, ze niedługo mi/nam się polepszy :-( ten wspaniały stan to mit, jak mi ktoś tak mówi to mam ochotę mu przyje........ ( sorki za brzydkie słowo ) ) :-)

reklama
Mouse po coli jest trochę lepiej, spróbuj mnie tylko cola trzyma jeszcze przy życiu :crazy: wstyd mi ale przez 2 dni wypiłam 2 litry :-( ale widocznie tego potrzebuje mój organizm :baffled:

mamusia synka do 19:-( bidulka ale sie nameczylas:-(
ooo to sprobuje, kupilsmy lodowke w mediamarkt i dostalismy 206 puszek coli:-) wiec mam zapas:-)
za 3 tyg wychodze za maz,trzeba jeszcze tyle rzeczy pozalatwiac a ja nie mam na nic sily:-:)-:)-:)-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
Ja też miałam potworne mdłości, wymioty i to dość długo bo do 18tc. Zaczęły się mi chyba 5-6tc :crazy: Ale co tam, mówcie co chcecie bo Wy przynajmniej 'czujecie' że dzidziuś tam jest i się rozwija bo jakby było inaczej to po ptakach (że nagle przestało)... ja tak uważam i bardzo bym chciała już rzygać , przynajmniej czułabym się 'pewniej'.

Poruszyłyście temat jakiś balsamów chyba na rozstępy. Powiem tak, czy będzie któraś mieć czy nie to jest uwarunkowane genetycznie. Jedne będę litry w siebie wcierać a i tak będą rozstępy. Ja nie smarowałam i nie mam nic. Rzekomo NAJLEPSZA jest zwykła oliwka dla dziecka.

Ostatnia edycja:
Moja koleżanka całą ciąże smarowała się oliwką dla dzieci, cieszyła się, że nie ma rozstępów, a parę dni przed porodem wywaliło jej w rozstępach cały brzuch i boczki. Także jak ktoś ma predyspozycje to smarowanie chyba niewiele pomoże...

Masiosia, witaj:happy: nospę można od początku, ale jak wszystko w rozsądnych dawkach:tak:

Siasia s, wcale nie musi od razu Ci karty ciąży zakładać. Mój gin zakłada kartę jak jest tętno, czyli ok. 6/7 tygodnia ciąży. Tym bardziej jak powiesz, że masz wybranego lekarza prowadzącego.

Mrowkaa, Mouse ja też się już nauczyłam, że jak nie ma kolejek do lekarza, to coś z nim nie tak:confused2:

Mrowkaa, jak druga wizyta?
Mouse, wiem, że beta w ciągu 48 godz. powinna urosnąć od 60 do 100%. Jakby było mniej to można by było się zastanawiać, ale jak jest więcej to raczej dobrze, ewentualnie bliźniaków można się spodziewać;-)

Współczuję samopoczucia, u mnie póki co nadal wrażliwe piersi i mega wzdęcia:zawstydzona/y:

Z tym haftowaniem to Wam współczuję to też moja pierwsza ciąża ale jak na razie jest ok :)
Czekam na relacje z wizyt :)

reklama
Cześć Kobietki :-D Ja już po wakacjach niestety :-( No ale dzięki temu wracam do świata on-line ;-)

Nie wiem czy dam radę wszystko nadrobić... ale postaram się wieczorkiem poczytać co tutaj naskrobałyście.
Z wieści co u mnie: nadal czekam na wizytę u gina... I jeszcze poczekam...

Do góry