reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam nową mamę. Mi zaraz na początku ciązy ekonomistka powiedziała, że i talony dostane i premię świateczną.Więc czekamy z niecierpliwościa. Zawsze dodatkowe pieniążki :) a w ciucholandzie upolowałam sobie spodnie ;) dla dzieciaczków coś slabo dzisiaj było...

reklama
Hej
mam wyniki i wszystkie dobre, hiv i mocz ok, heboglobina i hematokryt takie se, a obciążenie super bo na czczo 79 po godzinie 118 a po dwóch godzinach 91 :-)

Gratuluje mamusiu synka!

A ja juz zdazylam dwa razy sie zdenerwowac. 1) przyszlo upomniwnie za niezaplacony rachunek za gaz i naliczyli procent, 30 cos zl. A tak naprawde to wlasnie ten rachunek mam zaplacony juz dawnoooo:crazy: ja za ich bledy placic nie bede nawer zlamanego grosza!

2) mam okropny bol biodra, tak? Tak. Ide do banku, mama wybiera pieniadze, to patrze sa dwa siedzenia i jedno zajete przez dziewczyne moze 15 lat. Usiadlam obok niej. Czekam. Nagle do banku wchodzi babcia, ledwo idzie i widze chce usiasc i co? Ten gowniarz dalej siedzial a ja przepuscilam babci miejsce pomimo jej sprzeciwu:no: no ta mlodziez jest okropna!:crazy:

Mamusia super
Koreczek chyba bym upomniała małolatę:wściekła/y::wściekła/y:
do gazowni bym sie przejechała

Pytałam bo mój mąż też pracuje w laboratorium, ale oni wszystko badają - od surowego mleka poprzez żywność, pasze po chemię gospodarczą, kosmetyki, a nawet opakowania i inne (ostatnio np, deskę do prasowania). Ale w Łodzi nie mają oddziału więc to nie ta sama firma ;-).

Ja tez nie mam żył, zawsze obie ręcę wystawiam i mówię do wyboru, a pani z posępną miną, że nie ma w czym wybierać :sorry:.
Ja mam jedna jedyna żyłę w lewym zgięciu łokcia, zawsze ją daję;-):-D

Dziewczyny, a powiedzcie mi, na podstawie czego wylicza się podstawę do becikowego? Bo tak z ciekawości spojrzałam na mój pit z ubiegłego roku i tam się wylicza całkowity dochód i dochód po odliczeniach (wszystkie składki). I jeśli miałabym brać pod uwagę tę wyższą kwotę to nie mam szans, ale przy niższej może by się udało, chociaż jeszcze muszę spojrzeć na pit męża. A i jeszcze jedno pytanie - to, że my się za 2012 nie rozliczaliśmy razem to niczego nie zmienia? Liczy się to, że teraz stanowimy jedno gospodarstwo? Musimy być razem zameldowani? Skomplikowane to wszystko...

A tak sobie jeszcze myślę o tym, że piszecie, że nie macie jeszcze wcale wyprawki - to Koreczek przede wszystkim - a nie możecie wykorzystać okazji i poprosić na prezenty świąteczne o rzeczy dla dziecka? Wiadomo, całej wyprawki rodzina nie kupi, ale zawsze będzie trochę mniej wydatków. Mnie tak przyszło do głowy, że nie mamy niezbędnych potrzeb teraz, więc z prezentów możemy zrezygnować, a za to coś dla dzieciątka się przyda, tym sposobem złożyliśmy już zamówienie na wanienkę - to nie jest duży koszt, ale jak się wszystko zliczy to zawsze jakaś ulga.
Super pomysł. Tylko ja takie rzeczy jak wanienka mam po młodej. Tylko czy Celinka ją odda, bo u babci się w niej kapie, a ile frajdy jak tata trzyma, a ona po tym skosie zjeżdża i chlapie;-) Moja mam ma wannę 2m długą nalać tam wody po szyję, jak się siedzi to masakra.
plecy nadal bolą, wzięłam apapa bo nie wydolę. Leżałam na wszystkie sposoby z rożkiem, nawet w łóżku Celinki i nic nie pomaga.

hej, was muli, a ja spałam z Ignacym od 12 do 14.30, ale kawy dziś nie piję, bo wczoraj wypiłam dwie malutkie po płaskiej łyżeczce, a dzisiaj w nocy dwa razy złapał mnie skurcz łydki i tak strasznie bolało, że mi Rafał musiał rozmasowywać, a i tak jeszcze rano czułam ból. Magnez widać nie pomógł.
jaspis, mamusiasynka,mi to krew pobierają przez takiego motylka jak dzieciom, bo mam takie beznadziejne żyły.
koreczek, matowa butelka może być od wody beznadziejnej (no pleśń to już raczej brak higieny). Jak Ignacy był mały i jechaliśmy na weekend do teściów to butelki zawsze po powrocie były do wyrzucenia, zabierałam przezroczyste, a przywoziłam matowe. U nich taka woda że pomimo, że moja teściowa dodaje mnóstwo płynu zmiękczającego do pralki, ubrania są sztywne, no ale to przecież nie ich wina.
a co do gazu, to nie daj się oszukać, ja już wam kiedyś pisałam o naszej elektrowni, reklamację trzeba skłądać.

idę posprzątać w kuchni, bo mielone smażyłam i czekałam aż wszystko wystygnie żeby powycierać to co napryskało.

Jagna - ta wanienka to przykład, my akurat tego nie mamy, a na prezent się nada. Tylko ja się tak umówiłam, że jak chcę coś konkretnego to albo link podaję, albo zabieram do sklepu i pokazuję paluszkiem, że takie ma być :-p No chyba, że darczyńca rozgarnięty i można mu zaufać. A prezenty różne mogą być, głupie pieluchy tetrowe czy flanelki to też kasa, a jak ktoś kupi kilka na święta to nie zbankrutuje od takiego prezentu.

Problemów z żyłami współczuję, bo zwykłe kłucie jest mało przyjemne, a co dopiero jak pielęgniarka 15 razy próbuje. Ja na szczęście nie mam tego problemu, nawet kiedyś krew honorowo oddawałam i im pasowały żyły.

Koreczek - ty to masz przygody, trzeba było poprosić laskę, żeby wstała. A gazownię bym pogoniła, ale takie rzeczy to najlepiej osobiście załatwiać, z brzuchem większy efekt będzie

Ostatnia edycja:
Witam popoludniu....bylam w galerii i nic nie kupilam:no: W kappahli nic nie bylo bylam w h&m byly fajne leginsy ale 79,90 i stwierdzialm ze mam dwie pary z rosmana ktore tez nie byly tanie i musza mi wystarczyc.

mamusia synka super wymiczki ja sie na glukoze wybiore pewnie w nastepnym tyg. I tez musze zrobic hiv mam miejsce gdzie za free robia ale tam tylko dwa dni w tyg i w takich godzinach ze zawsze mi nie po drodze bo 15-17 najgorsz szczyt komunikacyjny a wez i jedz na drugi koniec miasta a poza tym strasznie tam wypytuja bo moja kolezanka byla i musiala odpowiedziec na mase pytan pt. Ile miala partnerow, kiedy rozpoczela zycie seksualne itd i koniecznie namawiaja zeby maz tez sie poddal badaniu:sorry:

mmausiu synka super wyniczki:)
koreczek to ja ostatnio to samo,nie wiem co oni tam maja,daleko mam na ta gazownie i cos nie moge tam dojsc,a jestem pewna ze placilam...
witam nowa mamusie;-)

Marcia troche nie fajnie ze tak pytaja :eek: ja robilam na hiv ale normalnie w przychodni gdzie zwykle badania. Pobrali i za pare dni wynik, nikt o nic nie pytal :no: no bo do czego im to potrzebne? co innego jak by komus wyszedl wynik pozytywny :tak:

reklama
WItam Kobietki dziś cały dzień poza domem dopiero usiadłam i zaglądam a wy tyle napisałyście że troche mi zajmie nadrabianie:)

Gratuluję wszytkich udanych wizyt!!!!!

Mlodamama wczoraj czytałam że wizyta udana i dowiedziałaś się że druga dziewczynka gratulacje.
Wczoraj coś forum nie działało mi za bardzo od popołudnia do wieczora wyrzucało mnie albo nie mogłam wogole się dobić.

Dziś byłam na ciuchach i pochwalę sie zaszalałam tak z ciuchami dla małej że na pierwsze 3 mieś już mam prawie wszytko wydałam 150 zł ale ciuszki były piękne już nastawiłam pranie jak wyschnie i poprasuje to może pare fotek zrobię i wstawię:)> normalnie nie mogłąm się oprzeć i kupiłam 2 wielkie pełne reklamówki ale takie cuda po 2 , 3 do 6 zł były.

Teraz biore sie za czytanie co tam u Was bo juto znów mnie nie będzie jedziemy do Warszawy do Ikei.

Do góry