reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
To ja się teraz zastanawiam czy aby mój ginekolog dobrze pomierzył Pole bo w 22 tyg i 6 dniu miała 655 g i 22 cm długości :| to ja mam giganta w sobie :p teraz to pewnie kilo już ma a ja jestem dosyć drobna więc ciekawe :p a jak się urodzi kolo 4 kg to chyba sama w tych ubrankach 56 będę chodzić;p

Ostatnia edycja:
Carri, super te spodnie kupiłaś :) Mam podobne i są bardzo wygodne :)

Ja mam problem taki, że spodnie zaczynają mi z tyłka spadać :/ Przytyłam niby 4 kilo od początku ciąży, ale w obu poprzednich miałam na tym etapie już dużo więcej. Brzuch mi rośnie, a reszta chudnie... Ale przecież nie będę teraz nowych spodni kupować...

Dzięki za rady żelazowe. Zapisałam sobie wszystkie produkty. Muszę coś z tym zrobić, bo czuję się jak anemik :/ Hemoglobinę mam 11,5, a hematokryt 33. Czyli - delikatnie mówiąc - bez szału...

Monisia, dziękuję baaaardzo za rady remontowe! Chętnie zerknę, jak to u Was wyszło :) Muszę pozałatwiać sprawy w spółdzielni - czyli spytać, czy możemy wywalać dziurę w ścianie bezkarnie ;) A potem będę dzwonić do tej ekipy. Mamy jeszcze jeden polecony zestaw projektant kuchni + ekipa remontowa i ich chyba też zaprosimy, a potem porównamy oferty i zdecydujemy :)
My będziemy robić ściany w przedpokoju i pokoju plus wymiana drzwi (3 szt., same skrzydła) plus ta dziura do kuchni i ściany z meblami i oświetleniem w kuchni (ze sprzętów tylko płyta gazowa, piekarnik, okap, zlew, reszta zostaje).
I mamy na to 20-30 tys. Wolałabym się w tej dolnej granicy zamknąć :)

Dziewczyny a co radzicie zostawić te ubranka w razie czego czy sprzedać potem?

Jak planujecie dzieci to nie sprzedawaj :) Po dziewczynce trudniej dla chłopaka przekazać, ale najwyżej później to posprzedajesz. Nie zepsują się przecież :) A nie ma sensu kupować dwa razy.
My dla Franka kupowaliśmy też wszystko sami. To było w zasadzie pierwsze dziecko w rodzinie i nic nie dostaliśmy. No i o ile wszystkie sprzęty typu łóżeczko, wózek itp. mieliśmy nowe, to ubranka braliśmy używane, głównie z allegro.

Wpadłam się tylko zameldować po usg.
Więc mały ma 350g i wielki na około 23 tydzień czyli wszystko prawidłowo:-)

O rany :) Załamują mnie takie wpisy ;), bo mój miał 400 g przed skończonym 20 tygodniem :/ A moja gin. dwa razy już niemal idealnie mi wagę "przepowiedziała".
Ja rodzę do 3,5 kilo. Powyżej odmawiam współpracy :D

Dzien dobry!

u mnie zeby nie przechwalic to jakby lepiej, wczoraj wymoczylam dupsko w tym tantum rosa, zalozylam globulke, wysmarowalam sie mascia i ciut lepeiej i oby tak zostalo.
pisalyscie o wadze we wtorek u mnie byl 22t6d i maly wazyl 501 g przybral w 12 dni 91 g rozne te nasze dzieciaki maja wage ale na tym etapie kazde dzieciatko roscie w swoim tempie.
nie chce mi sie wstawac ale dziecko trzeba do szkoly wyszykowac, ma przyjechac fachowiec od domofonow bo se wymyslilam zeby zalozyc wideo domofon do drzwi bo wkurza mnie te bieganie po schodach jak ktos dzwoni do drzwi a tak tylko pyk guziczek i drzwi otwarte musi mi zrobic wycene.
no dobra zmykam milego dnia!

czesc

Wyspana, chociaz nie spie od 6tej, bo m sie pindrzył do pracy i sie obudziłam :-( wstałam głodna, w brzuchu mi burczalo na maxa, jak ja jutro wytrzymam bez zarełka do po 9tej/???????????

Z ta witamina A to nie ma co siac zamętu bo ona może powodowac wady rozwojowe na poczatku ciazy ale tylko wtedy gdy się jej bardzo duzo przyjmuje, z tego co pamietam marchew zawiera więcej wit. A niz wątróbka, oleje, trany, szczaw, szpinak też więcej niż watróbka, z umiarem mozna watrobke jeść :-)

A moja Gwiazda w 21+3 dni wazyła 455g, Julo w 23+3 ważył 606 g, chyba bedą podobni wagowo, chociaż Julek zawsze był na usg troszke mniejszy niz by wynikalo z OM ....

reklama
czesc dzieewczyny
o kurcze nie wiedzialam o tej watrobce... jadlam kilka razy wiec mam nadzieje ze nie zaszkodzi.
moja mala w 23+1 miala jakos 640g,
przegladam sprzedawcow na all,najlepiej jest zamowic wiecej rzeczy u jednego.choc bylam tez w hurtowni i ceny rowniez przyzwoite,czasami tansze niz all.
przeraziły mnie ceny w smyku...
dziewczyny a ja coraz gorzej sie czuje.jak slonica,mam zadyszke po 3 min marszu,odpoczywam na kazdej napotkanej laweczce,pryszczcze na twarzy,wlosy wiecznie tluste ,chocbym myla 2 razy dziennie... i wiem ze lepiej nie bedzie....
wczoraj kupilam w h&M spodenki i leginsy.spodenki to cos z poloczanie dzinsow i leginsow.meega wygodne,rozciagliwe:-) i cenowo tez nie zabijaja bo 79.przymierzalam bardzo podobne za 199.dopiero pozniej zobaczylam cene...
ewa ja to samo:-D odmawiam:-)
juszka gratuluje dobrych wiesci!!!:)

Ostatnia edycja:
Do góry