reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dzień dobry:) ale szaro i buro do tego ciemno u mnie za oknem.

Marcia ty to masz z tymi przygodami dobrze że z dzidzią ok a i ty się pewnie szybko przeleczysz najważniejsze że już masz leki.

Monika gratuluję wczorajszej udanej wizyty:)

Trzymam kciuki za dzisiejsze ja idę na 15-20 i też mam dostać skierowanie na glukozę no i ciekawe czy dziewczynkę potwierdzi bo ja cały czas boję się kupowac dla dziewczynki.

Mamusia synka super ta kurteczka wygląda bardzo mi się podoba.

Alesia fajna ta kurtka:) mam pytanko ty jesteś chustowa mama sama się uczyłaś wiązać czy chodziłaś na jakieś kursy mam ochotę spróbować tylko nie wiem czy u siebie znajdę jakiś kurs noszenia w chuście, a i jak byś mogła wrzucić jakiegoś linka które chusty są godne uwagi bo się na tym absolutnie nie znam.

Ja mam plan w sobotę wybrać się do ikei w warszawie pewnie do janek na zakupy komoda dla dziecka mi potrzebna bo pół pokoju toreb z rzeczami dla dziecka przywiezionych z rzeszowa mam i trzeba to gdzieś pochować i jakieś inne rzeczy jeszcze kupić. Młodego pewnie u znajomych w wawie zostawimy a sami spokojnie pochodzimy.

reklama
Wy kupujecie i kupujecie a ja jeszcze nic:sorry: :sorry:raz kasa.. ciagle na cos innego idzie a dwa nie wiem jaka płeć.. na dziewczynkę większość mam..jutro wizyta.. ale w zastępstwie więc nie wiem czy wgl będę miała usg:confused2: jestem juz rozgoryczona niewiedza..

pogoda szara i bura.. aż się nie chce nic robić.. do tego wczoraj nie kupiłam magnezu i od wczoraj rana nie biorę i mnie męczy...

Co dziś na obiad? aaaaa jak ja nie lubie wymyślać.. jakby mi ktos powiedział co chce i kupił produkty to byłoby lux;-)
jarzynowa jest od wczoraj to cos do tego się wymyśli...

Cały dzień mnie nie było i teraz będzie wielkie odpisywanie ;)

Dziewczyny które robiły obciążenie glukozą prywatnie - czy tą glukozę kupowałyście w aptece czy dostałyście w laboratorium i ile to badanie kosztowało?

U nas glukoza jest w laboratorium, nie trzeba mieć swojej.
A kosztu nie pamiętam, ale niewiele. Zależy od ilości pobrań - czy tylko po 2 godz., czy też po 1 godz.

Ewa będziesz na święta w Rzeszowie?

Tak :) Być może nawet do samego Sylwestra, ale nie wiem, czy tyle wytrzymam ;)

Nikusia kupowałam w Tesco :) ale muszę jeszcze dokupić z 2-3 piżamy i chyba zamówię na allegro coś takiego RADOŚĆ KOSZULA dla KARMIĄCYCH i w ciąży (S-XXL) (3644194536) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tylko nie wiem jaki rozmiar S czy M;/

Ja wolę koszule na guziki, bo te "kopertowe" lubią się porozciągać po jakimś czasie. Szczególnie jak ktoś ma spory biust to nie są polecane, bo się rozchylają po takim rozciągnięciu i masz wszystko na wierzchu :/ Ale to też pewnie od firmy zależy.
Planowałam kupić sobie w tej ciąży koszulkę Alles Mama, ale chyba zrezygnuję, bo nie opłaca mi się na ostatnie parę miesięcy karmieni w życiu :)

A co do biustonoszy do karmienia to ja przymierzałam w Plazie w sklepie z odzieżą ciążową - też Alles Mama. Miałam też Naturany takie miękkie, bez fiszbinów, ale one się szybko porozciągały. Tam polecają kupować je w 8-9 miesiącu dopiero, bo wcześniej jeszcze biust rośnie.

Ewa, polecam meble kuchenne z ikei, mają fajne systemy, a cena stosunkowo niewysoka, ni chyba ze sobie wybrać na wypasie ;)

Dzięki :) Ja z Ikei lubię dodatki, ale meble mnie nie przekonują. Denerwuje mnie, że mają swoje wymiary i potem trzeba wszystko u nich kupować, bo inaczej nic nie pasuje :/
U nas kuchnia mała (ok. 7 metrów), jedna ściana prawie cała to okno, na drugiej komin jeszcze zawęża wszystko, więc musimy mieć meble na wymiar, żeby zmieścić maksymalnie dużo szafek. Tym bardziej że mamy też zmywarkę, mikrofalę, musi być spory blat, żeby robot kuchenny mógł na nim na stałe być i nie gracić. No i chcę płytę gazową albo gazowo-el. 5-palnikową, bo na moich czterech już się czasem nie mieszczę ;) A to jest od 75 do 90 cm na szerokość.

ewa86 Jeśli chodzi o remont to my mamy ekipe Inezart: tu jest ich strona internetowa: Firma remontowo – budowlana InezArt Michał Nowak
A jeśli chodzi o kuchnie to nasi znajomi polecili nam firme: Meble kuchenne - Krak-Meb - Meble Kraków. Sprzedaż, montaż, usługi. Meble kuchenne, tapicerowane, pokojowe, biurowe, łóżka, stoły, krzesła, sypialnie, sprzęt AGD... i tam tez bedziemy robic nasza kuchnie. :tak:

Dziękuję!! Szczerze mówiąc, liczyłam na Ciebie z podpowiedzią co do ekipy :D
Czekam na wieści - jak się sprawdzili!
A powiedz - jak to się załatwia? Bo to mój pierwszy remont z ekipą i jestem zielona. Dzwonię do nich, mówię, że chcę zrobić to i to, a oni przyjeżdżają, oglądają i robią wycenę? Bo ja bym chciała koniecznie mieć umowę podpisaną z szacunkowym kosztem i czasem wykonania.

Wczoraj tez czytalam arytkul bo szukalam jak to bedzie z ojcowskim.
Bo bede potrzebowac pomocy przy dwojce.

Przyda Ci się pomoc na pewno. Ja miałam Męża przy sobie przez pierwsze 2 tygodnie - wziął ojcowski właśnie. I to jest super czas. Akurat nam się wszystko uregulowało i jak Mąż poszedł do pracy, to ja się już zgrabnie z dwójką ogarniałam.

Mamusia synka - zajrzałam dopiero na forum i czytam że miałam kupić gencjane na wodzie a mi siostra kupiła na spirytusie a juz w miedzy czasie Wojtusia tym posmarowałam. Czy coś mu się złego przez to stanie ???

Nic się nie stanie. Tylko jak się miejsca intymne preparatami na spirytusie smaruje, to może piec.
Ja miałam na ospę dla dzieci Tanno Hermal - taki puder w płynie. Dobrze się sprawdził. Ale pod pieluchą Anielę smarowałam gencjaną, bo puder się zmywał szybko.

niby pisza zeby wieksze kupowac, kurcze ciekawe jakie beda te tuniki L co mi przyjda na dniach :szok:

Ja biorę zawsze M. Te ciążowe rzeczy są zazwyczaj ogromne :)
Mam 171 cm i w normalnych warunkach ok. 62 kg.
Mam też kilka koszulek ciążowych S, ale już je odłożyłam, bo za bardzo mi je brzuch podnosi i są już za krótkie.

dzisiaj robiłam carbonare i jak zaczełam kroic boczek to Karolutek sie dosiadl i powiedzial: ja pomagam, boczek będę wyjadać :p

Franek mówi w takich sytuacjach: "Mamo, patrz, wyżeram!" :D

Dziewczyny podajcie tytuły jakiś fajnych
Książek mam ochotę coś poczytać:)

A co lubisz czytać? Jaki gatunek?

Uff, odpisałam :D
Ja byłam wczoraj na wizycie i z Antkiem ok, ale ja się sypię. To ewidentnie ostatnia ciąża moja.
Mimo że od miesiąca biorę żelazo, to morfologia leci na łeb. A nigdy z tym nie miałam problemów.
Mam bakterie nieliczne cały czas i muszę wreszcie posiew zrobić.
Poza tym gin. mówi, że na skurcze za wcześnie, nawet przepowiadające (a ja mam od ok. 2 tygodni i to dość silne), i jak chcę chociaż do tego 38 tc dotrwać tym razem, to mam wsuwać magnez ile się zmieści :/

Na obciążenie glukozą kazała mi z kimś iść, bo przy tej morfologii mam 90% szans, że fajtnę na korytarzu ;P

Poza tym wszystko gra ;)

czesc dziewczyny:-)
wstalam jak zawsze o 7 wiec juz po sniadanku,teraz kawka:) a wlasnie pijecie kawe? ja pije od 2 miesiecy bo wczesniej mialam wstret.teraz 2 male filizanki z mlekiem,slyszalam ze nalezy ograniczac no ale nie rezygnowac?,przed ciaza bylam uzalezniona 8-10 dziennie,jeszczce przed zrobieniem testu zaczela smierdziec smakowac jak scieki wiec na 4 miesiace byl spokoj.

marcia bedzie dobrze!! dobrze ze wsyztsko odstawiasz. moj tez dopiero niedawno zalapal sie na kopy,wczesniej nic nie czul, ale i tak mala moze kopac przez 10 min wystrarczy ze polozy reke i cisza:-) smialam sie ze bedzie czesciej sie nia zajmowal bo dobrze ja uspokaja:-)

od tygodnia obserwuje twardnienie brzucha i skurcze,mowilam lekarzowi ale nie zareagowal jakos specjalnie.
monisia super wiesci:-) ja tez dostalam na glukoze musze sie wybrac ale jakos mi nie po drodze:-)
mamusia synka gratki suwaczka:-) coraz blizej;-)

wogole wkurzylam sie na mojego... od miesiaca obiecuje mi pomalowanie sypialni i przyszlego pokoiku malej,chcialabym juz zamowic mebelki,mam wielkiego stresa ze z niczym sie nie wyrobie... dzisiaj okazalo sie ze w ten piatek wyjezdza na miesiac na poligon:wściekła/y:

tez musze isc w końcu do tego labu zrobic badania bo w przyszłym tygodniu wizyta ale boje sie jaka bede miała morfologię taka zagilana i z bolacym gardłem.....

dziewczyny dzis znalazłam na Tablica.pl 2 extra wózki ale 100 km od nas, hmmmm musze chlopa namówić, może byśmy pojechali.............i znalazłam fajna kurtke w topsecret za 149,99 tylko jest jeden rozmiar XL a ja obecnie mam kurtke tez z top secret, kuipona w tamtym roku M i boje się, ze ta XL bedzie bardzo duzaaaaaaa

Mouse dzięki :-)

Młodamamo ja robie spagetti bo Julek juz od weekendu woła bo bardzo lubi :)

mouse ja mam podobnie ze swoim tzn z remontami i przemeblówkami....obiecał zrobic remont u Pati w pokoju i musi jej szafę zabudować ale oczywiscie teraz to on nie ma czasu, a u małego w pokoju trzeba wynieść meble które nie beda potrzebne a wniesc nowe zebym mogła po mału układac ale on nie ma czasu i tak nas porod zastanie:angry:

marcia - do podmywania najlepiej teraz uzywaj przegotowanej wody
mamusiasynka - tchibo ma troche duza rozmiarowke wiec koniecznie zmierz (wszystkie 36 sa na mnie duzo za duze)
pinki - super że małemu trochę pomogło; fiolet brudzi starsznie no ale coś za coś; przypomniało mi się jeszcze że na świąd do kąpieli możesz dodawać mąki ziemniaczanej bo działa łagodząco
ewa-no to wiecej odpoczynku tez moja droga-jednak 3 ciaze w niedlugim odstepie to duze obciazenie dla organizmu
mouse- ja po prostu lubie smak i mam bardzo niskie cisnienie wiec rano wypijam sobie kubeczek (plaska lyzka rozpuszczalnej zalana samym mlekiem z lyzką miodu czasem cynamon do tego lub imbirek - pychotka!)
mlodamama - moja rano pwoiedziala ze chce pomidorowa i nalesniczki z serkiem i dzemem - jakie to smarkatka ma juz smaki i zyczenia!

gratki udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne - moja wizyta polowkowa w piątek oby wsio bylo ok z szyjka i ulozeniem dzidziusia bo 2 dni temu nagle poczulam takie straszne bole krotkie na dole i zaczelam ruchy czuc w samej pipce czyli jakby mi sie cosik tam skracalo wiec spie z poducha pod tylkiem juz i mam andzieje ze sie uspokoi Gabrysia (chyba jednak stanie na mężowym wyborze imienia)

ejej mój to jest jeszcze lepszy bo zaczyna 100 rzeczy na raz i nic nie kończy:szok: mamy rozwaloną łazienkę, robi półkę na przepokoju z regipsu do tego musi ją obłożyc płytkami takimi kaminnmi i drzwi wykombinować, u tesciów ociepla strych, auto naprawił w połowie bo brakło czasu..

naleśniki miałam wczoraj na obiad do zupy.. na spagetti nie mam pomidorów ani makaronu chyba juz... zaraz ide myśleć co zrobic by wszystkim odpowiadało;-)

reklama
Flower jak juz cos bedę kupowac to na pewno zmierze, w łodzi jest Tchibo a w sobotę jedziemy do lodzi bo m ma szkołę ale tylko 2 godzinki wiec ja w tym czasie do sklepów ;-)

Do góry