Cały dzień mnie nie było i teraz będzie wielkie odpisywanie
Dziewczyny które robiły obciążenie glukozą prywatnie - czy tą glukozę kupowałyście w aptece czy dostałyście w laboratorium i ile to badanie kosztowało?
U nas glukoza jest w laboratorium, nie trzeba mieć swojej.
A kosztu nie pamiętam, ale niewiele. Zależy od ilości pobrań - czy tylko po 2 godz., czy też po 1 godz.
Ewa będziesz na święta w Rzeszowie?
Tak
Być może nawet do samego Sylwestra, ale nie wiem, czy tyle wytrzymam
Nikusia kupowałam w Tesco
ale muszę jeszcze dokupić z 2-3 piżamy i chyba zamówię na allegro coś takiego
RADOŚĆ KOSZULA dla KARMIĄCYCH i w ciąży (S-XXL) (3644194536) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tylko nie wiem jaki rozmiar S czy M;/
Ja wolę koszule na guziki, bo te "kopertowe" lubią się porozciągać po jakimś czasie. Szczególnie jak ktoś ma spory biust to nie są polecane, bo się rozchylają po takim rozciągnięciu i masz wszystko na wierzchu :/ Ale to też pewnie od firmy zależy.
Planowałam kupić sobie w tej ciąży koszulkę Alles Mama, ale chyba zrezygnuję, bo nie opłaca mi się na ostatnie parę miesięcy karmieni w życiu
A co do biustonoszy do karmienia to ja przymierzałam w Plazie w sklepie z odzieżą ciążową - też Alles Mama. Miałam też Naturany takie miękkie, bez fiszbinów, ale one się szybko porozciągały. Tam polecają kupować je w 8-9 miesiącu dopiero, bo wcześniej jeszcze biust rośnie.
Ewa, polecam meble kuchenne z ikei, mają fajne systemy, a cena stosunkowo niewysoka, ni chyba ze sobie wybrać na wypasie
Dzięki
Ja z Ikei lubię dodatki, ale meble mnie nie przekonują. Denerwuje mnie, że mają swoje wymiary i potem trzeba wszystko u nich kupować, bo inaczej nic nie pasuje :/
U nas kuchnia mała (ok. 7 metrów), jedna ściana prawie cała to okno, na drugiej komin jeszcze zawęża wszystko, więc musimy mieć meble na wymiar, żeby zmieścić maksymalnie dużo szafek. Tym bardziej że mamy też zmywarkę, mikrofalę, musi być spory blat, żeby robot kuchenny mógł na nim na stałe być i nie gracić. No i chcę płytę gazową albo gazowo-el. 5-palnikową, bo na moich czterech już się czasem nie mieszczę
A to jest od 75 do 90 cm na szerokość.
ewa86 Jeśli chodzi o remont to my mamy ekipe Inezart: tu jest ich strona internetowa:
Firma remontowo – budowlana InezArt Michał Nowak
A jeśli chodzi o kuchnie to nasi znajomi polecili nam firme:
Meble kuchenne - Krak-Meb - Meble Kraków. Sprzedaż, montaż, usługi. Meble kuchenne, tapicerowane, pokojowe, biurowe, łóżka, stoły, krzesła, sypialnie, sprzęt AGD... i tam tez bedziemy robic nasza kuchnie.
Dziękuję!! Szczerze mówiąc, liczyłam na Ciebie z podpowiedzią co do ekipy
Czekam na wieści - jak się sprawdzili!
A powiedz - jak to się załatwia? Bo to mój pierwszy remont z ekipą i jestem zielona. Dzwonię do nich, mówię, że chcę zrobić to i to, a oni przyjeżdżają, oglądają i robią wycenę? Bo ja bym chciała koniecznie mieć umowę podpisaną z szacunkowym kosztem i czasem wykonania.
Wczoraj tez czytalam arytkul bo szukalam jak to bedzie z ojcowskim.
Bo bede potrzebowac pomocy przy dwojce.
Przyda Ci się pomoc na pewno. Ja miałam Męża przy sobie przez pierwsze 2 tygodnie - wziął ojcowski właśnie. I to jest super czas. Akurat nam się wszystko uregulowało i jak Mąż poszedł do pracy, to ja się już zgrabnie z dwójką ogarniałam.
Mamusia synka - zajrzałam dopiero na forum i czytam że miałam kupić gencjane na wodzie a mi siostra kupiła na spirytusie a juz w miedzy czasie Wojtusia tym posmarowałam. Czy coś mu się złego przez to stanie ???
Nic się nie stanie. Tylko jak się miejsca intymne preparatami na spirytusie smaruje, to może piec.
Ja miałam na ospę dla dzieci Tanno Hermal - taki puder w płynie. Dobrze się sprawdził. Ale pod pieluchą Anielę smarowałam gencjaną, bo puder się zmywał szybko.
niby pisza zeby wieksze kupowac, kurcze ciekawe jakie beda te tuniki L co mi przyjda na dniach
Ja biorę zawsze M. Te ciążowe rzeczy są zazwyczaj ogromne
Mam 171 cm i w normalnych warunkach ok. 62 kg.
Mam też kilka koszulek ciążowych S, ale już je odłożyłam, bo za bardzo mi je brzuch podnosi i są już za krótkie.
dzisiaj robiłam carbonare i jak zaczełam kroic boczek to Karolutek sie dosiadl i powiedzial: ja pomagam, boczek będę wyjadać
Franek mówi w takich sytuacjach: "Mamo, patrz, wyżeram!"
Dziewczyny podajcie tytuły jakiś fajnych
Książek mam ochotę coś poczytać
A co lubisz czytać? Jaki gatunek?
Uff, odpisałam
Ja byłam wczoraj na wizycie i z Antkiem ok, ale ja się sypię. To ewidentnie ostatnia ciąża moja.
Mimo że od miesiąca biorę żelazo, to morfologia leci na łeb. A nigdy z tym nie miałam problemów.
Mam bakterie nieliczne cały czas i muszę wreszcie posiew zrobić.
Poza tym gin. mówi, że na skurcze za wcześnie, nawet przepowiadające (a ja mam od ok. 2 tygodni i to dość silne), i jak chcę chociaż do tego 38 tc dotrwać tym razem, to mam wsuwać magnez ile się zmieści :/
Na obciążenie glukozą kazała mi z kimś iść, bo przy tej morfologii mam 90% szans, że fajtnę na korytarzu ;P
Poza tym wszystko gra