reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Gaga ja tez czekalam na ten program i zasnelam przed poczatkiem :-(
a mnie zaczyna zgaga meczyc juz kupilam zapas migdalow i bede sprawdzac czy faktycznie pomagaja na zgage.

ja dzisiaj pozbylam sie gosci pojechala moja znajoma juto leci so sztokholmu wiec znowu moge sie byczyc bo wiadomo jak to jest jak goscie w domu

reklama
Ja już po wizycie... Lekarz stwierdził, że znów widzi chłopca... tak więc chyba będzie chłopiec :-D
Dostałam też receptę na jakieś tabletki bo zgłosiłam mu, że krew mi ciągle z nosa leci... :crazy:

W sobotę 95%sprzedam autko .... Jeszcze nie wiem co ja zrobię bez mojej fury, no ale za mała jest - no i wózka w nią się wpakować nie da... a kupować wózek pasujący rozmiarem do auta to tak trochę dziwnie :-D

Hej dziewczyny,
Nie było mnie tutaj bardzo długo. Potrzebowałam czasu dla siebie. Jest mi ciężko, choruję na depresję ciążową. Zaczęłam chodzić do psychologa. Już teraz jest dużo lepiej, ale nadal jestem przygnębiona, zniechęcona i bardzo się boję jaką będę matką. Jestem teraz pod dobrą opieką. Opiszę wam jeszcze krótko co u mnie. Byłam na krótko w Olsztynie u rodziców i troszkę tam zdystansowałam się od wszystkiego. Już 23 listopada wychodzę za mąż, czeka mnie mnóstwo przygotowań, ale bardzo się cieszę, że będziemy małżeństwem.
Chciałabym pisać czasem tutaj z wami jeśli tylko jeszcze mnie przyjmiecie.

farfalla, no weź daj spokój z tym pytaniem na końcu!! Pisz, pisz kiedy tylko masz ochotę.
Dobrze, ze znalazłaś fajnego psychologa, który Ci pomaga!!
Masz już sukienkę?? (pochwal się :))

Co do bólu brzucha to Dziewczyny zaczynają nam się skurcze przygotowujące macicę do porodu, takie ćwiczenia;-)

Mała Ci potrafi wysiedzieć na bajce? Fajnie... Ja bym czasem coś Anieli puściła, ale ona nie wytrzymuje dłużej niż kilka sekund :/ Franek dopiero koło 2 urodzin zaczął bajki oglądać. Wcześniej go nudziły.

Dzięki za rady telewizorowe!
My się na LED nastawiamy.
No i musi mieć wi-fi, wyjście HDMI i usb. Nie będziemy kupować abonamentu żadnego, bo i tak nie mamy czasu oglądać. Chcemy go mieć jako moje narzędzie pracy (większy monitor) i ekran do wyświetlania filmów. Ewentualnie do obejrzenia jakiegoś programu, ale teraz prawie wszystko jest w sieci na stronach stacji tv - mniej reklam i można oglądać kiedy się ma czas, a nie o konkretnej godzinie ;)
Moja gwiazda jak miała 2 lata to juz wysiedziała na bajce typu Krecik. Ja mam TV z wi-fi, usb i HDMI i jeszcze nie korzystałam:szok:

Kolorowych snów tym co się już spać wybierają. Ja czekam twardo na program o in vitro na TLC, jakoś zaraz się zaczyna :tak:

Jutro wizyta u gina... mam nadzieję, że dostanę dalej L4 bo jakoś już nie wyobrażam sobie powrotu teraz do pracy ;-) No i dowiem się co u maleństwa... Chociaż w zeszłym tygodniu byliśmy na tym prenatalnym więc jestem spokojna :tak:

50zł ładna różnica :tak: My nie odczuliśmy, bo z zakupem TV kupiliśmy mikrofalówkę i czajnik elektryczny (w końcu) i zamiast zmaleć rachunki wzrosły... jednakże znów gotować wodę na gazie... 10min czekania... nie... :no: Łatwo się przyzwyczajam do ugodnień :tak:
Ja muszę zakupić czajnik bezprzewodowy i porządny termos jak dziecko się urodzi i przejdzie na mieszankę, będzie szybciej;-)

Aneta, miłego rozpakowywania :D
Tak mi się skojarzyło ze zdjęciem - pilnuj Małej, żeby tak nie siadała. Niech jej się nawyk nie wyrobi. Nie powinno dziecko siadać tak, że pupa jest między nogami, a nogi wygięte do tyłu na boki. Muszą być z przodu - albo prosto, albo po turecku. Bo się kolana krzywią :)

Mamusia, u nas też jest ang., no ale to prywatne przedszkole, więc wszystko w cenie. Ale na razie to pic na wodę ;) Franek opanował dwa zwroty - cytuję dosłownie:
HALOŁ ;)
KŁAP your hands ;)
U nas jest angielski i francuski. Z angielskim młoda sobie radzi a po francusku zaczyna teraz coś gadać i nas uczyć. Ma oba języki od 3 lat, więc pewnie coś tam w główce zostanie i zaprocentuje w szkole
Znowu zaliczyliśmy market, kupiliśmy płytki na ścianę, jeszcze raz trza jechać po płytki na podłogę do przedpokoju, mam dość
Dziś u nas szaro, buro i leje:wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
farfalla nie ty sama jesteś, która się boi jak to wszystko będzie wyglądać. Ja bardzo chciałam tego dziecka i mimo to też się boję i wielokrotnie przeżywam gorsze momenty.. szczególnie, że nie mam łatwego charakteru a jeszcze mną władają hormony.. więc mój mąż ma ze mną przekichane:p Ostatnio też płakałam.. siedzę sama w domu do 18, a potem muszę prosić męża o spędzenie trochę czasu ze mną (mimo, że on woli pracować bo jak to mówi robi to dla nas).. więc dobrze, że już jesteś z nami i mam nadzieję, że będziesz już z nami bez względu na samopoczucie.. ja w większości też sieje deprechą tutaj na forum:D

farfalla własnie ostatnio myslałam co u ciebie.... po ślubie bedzie łatwiej, teraz przygotowania przytłaczaja czlowieka.....

Zeżarłam cała paczke suszonych sliwek, jak swinka, zero opamietania :crazy:

Secreto
gdzie kupiłaś kosz mojżesza i ile zapłaciłaś, możesz pokazać zdjęcie i powiedzieć jak wygląda?

Farfalla mam nadzieję, że ten psycholog Ci pomoże, ważne, że problem jest zdefiniowany i pomoc jest. Tak jak pisała Ewula, pokaż nam sukienkę :) Bośmy ciekawe...

wlasnie wrocilam z miasta,siedzialam 2 godziny w urzedzie.padam normalnie,musze jeszccze obiadek zrobic i spacccc...
minqa dobre wieści gratuluje potwierdzonego chlopczyka:-)
mamusia synka ja nawet nie bylam w stanie ubrac starej kurtki tak uroslam:-)kupilam taka kurtke i rewelacja ,cena tez spoko
TYLKO TERAZ ! Na ciażę i PO ciąży ! real foto XL (3612171238) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. mysle o jeszczce jednej tlko jasniejszej. przyszla troche za duza ,ale wiadomo ze bede nosila jeszccze grubsze sweterki a ma wytrzymac tak naprawde cala zime;-)

farfala fajnie ze napisalas:-) dobrze ze korzystasz z poradni,napewno sobie wszytsko ułozysz,zobaczysz bedzie dobrze!!! gratuluje slubu,to juz niecale 2 tyg:) masz stresika?:-)
nasz slubik był 3 miesiace temu ,czekamy teraz na zdjecia i film,wszytsko sie przesunelo bo dopiero miesiac temu zrobilismy sesje...

reklama
Farfala pisz, wygaduj się zawsze miło Cie słyszeć. Gratuluje ślubu:-D
Fajna kurteczka, ja dostaję od mamy kurtkę na zimę. Moja mam nosi rozmiar xxl i będzie dobra na zimę. Na razie wchodzę w moją

Do góry