reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

DZIEŃ DOBRY :-)
Ewa- no to gratulujemy kopniaczków...:tak:
Mrowkaa- Mój gin nie pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić...ba on ma w jednym szpitalu zaledwie dyżury, więc szansa, że trafię z porodem na jego dyżur jest taka jak wygranie w totka :-) Ja bym została przy lekarzy godnym zaufania :tak:, ALE skoro piszesz, że prywatnie to 80 zł z USG to chyba tragedii nie ma? Ja płacę 150 zł no ale to stolica :-(
mamusiasynka- GRATULUJE 20 TYG!!!! JAK TEN CZAS LECI CO :blink:
Kasiulekk - WITAJ WŚRÓD OSÓB BIORĄCYCH CLEXANE... Ja dzikim trafem do tej pory jechałam na refundowanych...ale zostało mi zaledwie 20 szt :-:)-:)-( aż mnie serce boli jak pomyślę, że będę musiała płacić taaaaaką forsę :-:)-:)-(
mlodamamsuia - A TO JUŻ DZIŚ ROCZNICA?????????? TO GRATULACJE...oby dalej w szczęściu i MIŁOŚCI KOCHANA :tak:

Mój gin to nawet kilka razy nie kazał płacić...np. jak coś się działo i dzwoniłam, jechałam do niego do Kliniki nawet jak nie miał w tym dniu pacjentek to przyjeżdżał specjalnie dla nas. Na prawdę można mieć prawdziwego dobrego i człowieczego :happy2: lekarza :tak:
Jo-asia - &&&&&&&&&&& za wizytę :-)

MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY CHYBA DZIŚ SIĘ ZA OGRÓD WEZMĘ..bo jesień pełną parą i kwiaty zmarznięte trzeba wyrwać bo aż wstyd :-(

reklama
dzien dobry:-)
10 stron do przeczytania..

co do imienia to nam sie podoba natalka,milenka,lilianka:) a tylko mi dodatkowo gabrysia i hania:)
ojjj bedzie ciężko:-)
mamusia anielka super!gratki 20:)i wpadam na bigosik:-)
secreto piekne imie dla coreczki,chyba wpisze sobie na liste:)
witaj czarnyloczek:-)
anetka napewno wszystko bedzie dobrze musi byc!!! gratuluje syneczka;-)
mrowka ja bym zostawila tego na nfz,jesli naprawde jest dobry,ja cos nie moge trafic,kazdy nastepny gorszy i zostaje na prywatnym. i podpisuje sie ze mrowka to bardzo gustowne imie:D
ewa gratuluje ruchow maluszka;-)
marcia mi spokoju starcza na tydzien,pozniej jest zastanawianie... za malo ruchow,za slabe,za mocne:D zwariowac mozna:-) ja akurat mam fajnie bo teraz wychodzi 2 tyg przerwy miedzy badaniami.bo pomiedzy wizyy weszla polowkowa.doczekasz sie i Ty;-)

ale kase palcicie za wizyte,u mnie 100 z usg na kazdej wizycie,jak wizyta byla krociutka bo tylko ogladal serduszko czy bije to 70.
chociaz teraz w poniedzialek polowkowe genetyczne w klinice 250!!!
ale mnie skurcz zlapal w nodze.....chyba tez zaczne brac magnez
zycze udanych dzisijeszych wizyt!!!:-):-):-)

Kurcze jak tak czytam ile płacicie za wizyty to cieszę się chodzę na NFZ :-):-) Tyle że mój gin nie pracuje w żadnym szpitalu, a szkoda... Bo zawsze mnie wkurza jak się pytają kto prowadzi ciążę, czy aby nie ktoś ze szpitala :crazy: Na szczęście miałam tak jak Ewa że do tej pory nie odczułam różnicy w traktowaniu mimo braku lekarza ze szpitala...

A tak w ogóle to już prawie osiwiałam przeglądając wózki bliźniacze...albo nie mieszczą się w drzwiach albo kosztują masę kasy :baffled:

Martuś mi się zawsze to imię nasze wydawało takie twarde.. I nie znoszę jak ktoś do mnie Marcia mówi..uhh..

nie wiem jak mamusie które nie biorą jeszcze magnezu funkcjonują.. ja jak zapomnę sobie w południe wypić to mi zaraz oko skacze i jak leże to stopę jak dam jakoś krzywo to zaraz mnie chwyta skurcz...

tak, tak dzisiaj mamy rocznicę:) i dziękuję za życzenia!:*

Witam się środowo :) Ale dziś pospałam do 9;30:szok:. W ogóle ostatnio jakaś śpiąca jestem cały czas, nawet w dzień głowa mi leci, a chodzę spać po 21. Może to przez ten niski cukier....

flower
ja zawsze miałam niski cukier na pograniczu normy i czasem spadał poniżej (to się czuje). Mój wynik jest już zły mimo iż niewiele poniżej normy, to jednak nie powinien spadać niżej niż wskazana norma. Ogółem hipoglikemia jest bardzo niebezpieczna, bardziej niż hiperglikemia. Po prostu muszę kontrolować dalej poziom glukozy i jeść często posiłki unikając słodyczy. Mam tylko nadzieję, że dla dziecka niczym to nie grozi.

mamusiasynka gratuluję 20, wow i połowa za tobą :)

Jak wam zazdroszczę ruchów, ja wciąż czekam i się już martwię mimo że wiem że mam jeszcze czas....

Idę gotować pomidorówkę, a później zrobię racuchy drożdżowe z jabłkami dla mojego mężusia bo je uwielbia :).
Miłego dnia!

Młoda Mamo, wszystkiego najlepszego! Szczęścia i miłości :)

Julianna, a jaki chcesz? Gęsiego, czy obok siebie? Z ciekawości rzuciłam okiem na allegro i widzę, że dość ciekawą ofertę ma Graco, Jane Twin, Active Baby Twinni... Warto spojrzeć na używane:
Wózek bliźniaczy Bebecar Vector Duo - Warszawa (3590115400) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ja za wizytę płacę 137 zł. dokładnie. Za usg połówkowe skasowali mnie w Medicover 230 zł. i powiem szczerze, że sprzęt kijowy. Mam zaleconą kontrolę i tym razem idę w inne, sprawdzone miejsce, gdzie zapłacę 200-250 zł. ale z filmem i 3/4D.

Alesia dokladnie tak jak mowi pinki zapewne trzeba umyc zmywarke :) u mnie tez nie domywa jak jest zatakny ten odplyw wody na dole :)

Ja wlasnie siedze i przegladan ubranka i wiecie co, jesli synusua urodzi sie do 55cm to mam ubranka na pierwszy miesiac, tylko pare *******ek bym musiala dokupic a tak to juz tylko 62 i w gore :) jednak sporo tego mam. Pozniej dodam foto. W zakupowym? Jestem na tel i ciezko mi sie polapac z tematami

reklama
Julianna, nie kupuj takiego z siedzeniami obok siebie! Nigdzie z tym nie wjedziesz! Bez sensu.
Ja polecam nasz: Baby Jogger City Select. Choć za nowy trzeba dać ponad 3 tys. niestety...:/ Ale są wszystkie opcje - dwie gondole, dwie spacerówki, gondola + spacerówka, no i jako pojedynczy też się da złożyć i foteliki samochodowe wpiąć. Koszyk duży, wózek stabilny, duże koła (choć nie są pompowane). Dobrze się prowadzi. Szkoda, że nie zerknęłaś jak się widziałyśmy, bo go miałam, ale w wersji sama spacerówka.
Ja w każdym razie jestem zadowolona. Ich minusem jest to, że od niedawna są na rynku i mało jest używanych niestety :/

Do góry