reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mrowka, fajnie, że już w domku!

Secreto, dobre wieści :) Współczułabym Ci dużego dziecka, ale skoro masz cesarkę, to nawet fajnie :D

Dzięki, Dziewczyny krakowskie, za spotkanie :) Mimo że moje dzieci na zmianę się ładnie bawiły albo kleiły mi do kolan (jakby nie mogły razem pójść do zabawek ;P), to sobie odpoczęłam bardzo :)
Monisia, kolczyki cudne, właśnie w nich siedzę :) Dziękuję :) Mąż stwierdził, że masz talent!
Ja czekałam jeszcze na Męża prawie godzinę w galerii, bo miał straszne opóźnienie przez korki przy cmentarzach :) Ale zjedliśmy sobie z Maluchami lody i kupiliśmy książkę Alice Munro i nową płytę Waglewskich, więc w sumie wieczór udany :D

Następne spotkanie u mnie! Secreto, już się możesz szykować! :D Nawet z chorym kręgosłupem przyjdź - łóżko Ci rozścielimy :D

reklama
Dzien dobry!

dziewczyny ale wam zazdroszcze tych spotkan :tak: I znowu se pomarzekam ze ode mnie nikogo nie ma :-(

secreto gratuluje udanej wizyty fajnie ze corcia juz taka duza ale moj pewnie bedzie podobnie wazyl w tym tygodniu co ty teraz jestes bo teraz juz wazyl ponad 400 g wiec za dwa tyg pewnie bedzie ok 600 g

ja dzisiaj jade do mamci na cmentarz i odpoczywam w domku.....

Hej dziewczyny, cieszs sie ze sa takie super wiesci z wizyt" a pamietacie poczatki?
- brzuch mnie boli, zeby tylko dobrze bylo, martwie sie
-zaczelam krwawic, martwie sie
-nie czuje ruchow jeszcze, martwie sie
-mam wysokie cisnienie, martwie sie
-..., martwie sie
A teraz? Dziewczyny jestesmy szczesliwe i wszytko jest dobrze. A te ktore jeszczs maja problemy, to zycze duzo zdrowka i caluje:))

Wczoraj mialam dziki dzien, od rana na nogach. Zakupy, kolejki, korki, upomniwnie od policji, znowu chodzenie po cmentarzu, obiad w domu, zaraz moj tato zadzwonil czy bedd miala dla niego czasu teoche. Chodzilismy po sklepach, ogladalismy telewizory, grzejniki i czesci samochodowe. Lubie z nim chodzic ma zakupy, bo wesolo jest:) na miescie jeszczs zjedlismy pierogi i... okropny bol zoladka. Trzymalo mnie az do 3 w nocy,ylko nie wiem czy to z pierogow, czy dlatego ze poczulam jak dziecko sie przekrecilo, moze mi ucislo zoladek i poszedl w gore? Czulam te pierogi az w gsrdle, jak male dziecko ktore ulewa, tak sie czulam. Bo wczesniwj w poprzek byla ulozona.

A dzisiaj dalej na cmentarz, tesciow zawiezc, z moja mama i moim isc na groby, pozniej jeszcze do innej miejscowosci z rodzicam mojego, pozniej jeszczs z moim tatem.... znowu padne na pysk:-(

Milego dnia

Koreczku - jeszcze tydzień temu myślałam tak jak Ty. Ale przez tę akcję z ubiegłej soboty nauczyłam się,że nie istnieje moment, w którym można odetchnąć z ulgą i być pewnym,że teraz to już wszystko na pewno będzie dobrze i bez niespodzianek. Chodzę do dwóch lekarzy i WSZYSTKIE wyniki, WSZYSTKIE usg wskazywały,że jest w porządku,pięknie,prawidłowo. Mogę robić wszystko, pracować,studiować,chodzić na ćwiczenia itp- nie ma żadnych przeciwwskazań. Aż tu nagle w jednym momencie potrafi się wszystko zepsuć nie wiadomo dlaczego...powódź krwi i 6 dni w szpitalu, leki na podtrzymanie i sto pytań w głowie "co się dzieje i dlaczego?". Mimo to i tak jestem dobrej myśli i nie schizuję ale wiem też,że trzeba być czujnym cały czas.

Gratuluje udanych wizyt!!!! :-)

Mrowkaa dobrze, ze już w domku jestes! Teraz duzo odpoczywac i będzie dobrze!!! :tak: A jeśli chodzi o remont, to za chwile tez będę miala, bo od poniedziałku się zacznie, troche nerwow ale potem jak fajnie mieć cos nowego! ;-)

AnetaNorwegia nie dziwie się ze się zdenerwowałaś! Ja tez nie cierpie takich ludzi! :wściekła/y:

secreto fajnie, ze maz będzie mogl być przy tobie! A teraz nie ma już sprzątania itp. tylko musisz duzo odpoczywac, żebyś mogla przyjść na kolejne spotkanie! ;-)

ewa86 bardzo się ciesze ze się podobaja! Polecam się na przyszłość! :-)

Fajne takie spotkania, zawsze można się troche od codzienności rozerwac, Dzieki! :-D

Koreczek no to faktycznie masz zalatane dni!

hej laseczki
My dzis zajęci, zaraz jedziemy na cmentarz do mojej mamuni a potem do tesciowej wracamy jutro ale biore laptopa wiec bede zagladac ;)

Ah wylicytowałam sobie wczoraj spodnie h&m mama za 30 zł :-)

Mam wielki brzuch :(

Byla dzisiaj u mnie klientka, w ciazy. Od razu zauwazylam zaokraglony brzuszek. Pozniej jakos zaczelysmy gadac o terminach porodu i szczena mi opadla... Myslalam ze ma na maj jakos bo brzusio duzo mniejszy od mojego a co ona na to? 16 styczen :D az kolezanka co z moja mala siedziala powiedziala ze wygladam jak bym byla z 2mies dluzej w ciazy od niej... Ahh :)

reklama
Och jaka cisza..... Ja za chwile wrosne chyba w kanape, nic mi sie nie chce...

aneta nie przejmuj sie wielkoscia brzucha pewnie jego wielkosc zalezy od wielu czynnikow moze masz wiecej wod plodowych moze dzidzia wieksza ja z Pati jak bylam w ciazy to kilka dni przed porodem jezdzilam na ktg a babka do mnie ze jeszcze pewnie sporo zostalo do rozwiazania, byla przekonana ze ja gora 6 mc

Do góry