reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ale mi smaka narobiłyście tym chlebem smażonym w jajku, że na śniadanie sobie zrobiłam:-p.
Karolinusia, PierwszyRazMama
gratuluje synków!!!!:-D
mouse23 jeżeli 4D po to by mieć fajna pamiątkę to im później tym lepiej bo dzidziuś ma już bardziej uformowane rysy twarzy, najlepiej to po 30 tyg.
PierwszyRazMama jeżeli leukocyty są lekko podwyższone to nie ma się czym martwić bo to normalne w ciąży.

Mnie dzisiaj jeszcze czekają zakupy, bo mięsa nie ma, a mówiłam mężowi żeby wczoraj kupił, ale musiał w pracy siedzieć, a dziś tłumy w sklepach bo przecież jeden dzień zamknięte będą:wściekła/y:.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez na 4d pojde po 30tyg chyba. Im pozniej tym lepiej :)
No chyba ze synalek znow zafunduje mi stres i dodatkowe usg to wtedy sobie to 4d juz odpuszcze. Poki co czekam na to w 28 tyg czy juz z nerkami wszystko ok :)

PierwszyRazMama ja też czytałam i słyszałam, że podwyższone leukocyty w ciąży to normalne.
Gdybym tylko to miała podwyższone to byłabym szczęśliwa ;-) Tyle, że ja leukocyty nawet przed ciąża miałam zawsze ponad normę.. Tak więc głowa do góry.

Tu znajdziesz normy dla kobiet w ciąży (i jak widać dla WBC norma do 15): Morfologia krwi kobiet w ciąży może odbiegać od normy

Za to ja ciagle czekam na wizytę i się martwię, bo spać mi nie daje ten jeden wynik:
Neutrofile pałeczkowate ↑ 16 Norma: % 1 — 5

wg mnie ok 22-25 tyg jest idealny czas na 4d bo później dziecko jest już bardzo duże i "poskładane" teraz fajnie można zobaczyć jak się rusza i wgl..w poprzedneij ciązy miałam koło 25 i byłam super zadowolona.. wyszła dziurka w serduszku i zrobili mi jeszcze koło 33tyg i już mało co było buźki widać bo wyzasłaniana była..

moniś ja gdzieś czytałam że % są często podwyższone.. bardziej patrzy się na jakieś zwykłe nie pamiętam jak się to mówi...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry