reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja też już wstałam.. Wczoraj do mojego męża przyszli koledzy i trochę posiedzieli, potem sąsiedzi zrobili imprezę do 3 w nocy .. A dzisiaj wstałam i to ja się czuję jakbym miała kaca, nie wyspałam się :(

Mamusiu synka jak minęła noc? W porządku już? napisz nam dobre wieści !

Ozila zazdroszczę pogody :)

Marcia ja chodzbym chciała polatać to nie mogę bo wysiadam, szybko się męczę, kręgosłup, nogi odpadają.. Ostatnio przeszlam trochę po galerii i jak wróciłam to przeżyłam koszmar:/

Ostatnia edycja:
reklama
Część
Ozila- ale fajnie u ciebie
Farfalla - dziewczyny dobrze radzą idź na lumpka i kupisz ubranka albo a allegro. Wg mnie to co będzie potrzebne to koszule do karmienia -ale takie zwykle rozpinane, u mnie były potrzebne majtki i pokłady poporodowe. Lozeczko do tego komplet poscieli i kocyk jakiś. Kosmetyków żadnych nie kupuje - na początku najlepszą sama woda jakby były potrzebne to w każdej aptece dostaniesz. Można poprosić o jakieś próbki żeby zobaczyć co pasuje. Laktatora i nakladek nie kupuje - jak będą potrzebne to kupię nie chce żeby leżały bezużyteczne. I dla dziecka wiadomo pampersy jakiś bephanten i kilkanaście pieluch tetrowych- Hania nam bardzo ulewala więc nam się bardzo przydawaly. Z przewijaka i wanienki nie korzystałam i leżą u moich rodziców nowe nieuzywane. Tak trochę chaotycznie ale z tel pisze:-Dpisze

Wczoraj jakiś taki ucisk na pęcherz czułam mały kopał na dole i klucie. Mam nadzieję że z szyjka ok - robiłam usg to miała 36 mm i zamknięta - lekarz mówił że dobra ale i tak każde uklucie mnie martwi.
Mamusiu_synka jak tam u was?

No teraz jest bardzo fajnie.....ale lato ma byc podobno gorace kolo 40C czesto moze byc, juz mamy pozary buszu , dobrze, ze mamy klime;-)

farfalla no a Wy nie dostaniecie tego becikowgo? Albo dodatku jakiegos na dziecko? Moze to by troche wsparlo finanse?

Ostatnia edycja:
DZIEŃ DOBRY niedzielnie :-)
ANETA - CUDOWNA ZIMA u Was :-), wprawdzie ja ciepłolubna ale kocham takie białe pejzaże :tak:

Farfalla- Nie jednej z nas jest ciężko, finansowo. Ja mam tylko podstawowe rzeczy kupione dla dziecka (tak jak piszesz niezbędne).

Ostatnio szukałam używanej komody z przewijakiem i na tablicy, jest dużo ogłoszeń o łóżeczkach z komodami do przewijania za na prawdę małe pieniądze. Zresztą możesz kupić łóżeczko używane a na to nakładany przewijak i już taniej...chociaż komoda na ciuszki malucha by się przydała, ale wiadomo na początek abyś miała łóżeczko.

Ja liczę ogromnie na ciuszki po maluchu siostry... już obiecała, więc nic zupełnie nie kupuję, poza właśnie podkładami poporodowymi, wkładkami laktacyjnymi, biustonoszem do karmienia i jakąś rozpinaną koszulą.
Może stworzymy taką podstawową listę dziewczyny na zakupowym??? ...takich właśnie niezbędnych..Tylko to co trzeba.
Wiadomo jak kogoś stać to niech sobie tam kupuje co chce...ale może właśnie dla mam co pierwsze maleństwo w brzuszku a budżet ograniczony co????
Mamusia synka- &&&&&&&&&&& kciuki I CZEKAMY na wiadomości od Ciebie!!!
Ozila- dajjjjj troszkę ciepełka :sorry:;-)

Nikusia - o właśnie o wkladkach lakt zapomnialam... Ja przewijalam hanie normalnie na łóżku - tak mi było wygodniej. Mojej koleżance maluch spadł z przewijaka- smarowala go oliwka i się jej wyslizgnal ale na szczęście wszystko dobrze się skonczylo. A karmilam na lezaco albo na kanapie podkladajac poduszkę pod plecy. Myślę że wszystko da się zorganizować małym kosztem jak jest taka potrzeba :-D najważniejsze zebydzircko było zdrowe a reszta się ułoży :-)

Hej! Ja niestety ja też się nie wyspałam,więc łączę się z innymi dzisiejszymi zombi :rofl2: Postanowiłam pozbierać z domu wszystkie albumy i zdjęcia jakie mamy i je przerobić na formę elektroniczną a następnie skatalogować. Dzięki temu je utrwalę i naprawię-zwłaszcza te najbardziej zniszczone. Masakra ile tego jest...chyba z tydzień roboty będzie nie licząc obróbki komputerowej....Ale kiedyś trzeba to zrobić.

kainkas - oczywiście, że bez przewijaka też się da :tak: Powiem więcej można nawet na pierwsze miesiące w łóżeczko nie inwestować a dziecko może spać w gondoli. Tak było u siostry M, kiedy 3 się urodziło i na prawdę nie mieli gdzie 3 łóżeczka wstawić. Mała długo w gondoli spała i się dało... Może po porodzie jak becikowe dostaną kupić używane łóżeczko :tak:
Mrowkaa- no trochę pracy Cię czeka jakby nie patrzeć...ja wolę jednak tradycyjne zdjęcia :-) znalazłam ostatnio 3 nie wywołane klisze i zamierzam je wywołać o ile gdzieś to jeszcze jest możliwe :eek:... i muszę zrobić odwrotność...zebrać zdjecia z kompa na 1 pena i wywołać :tak:

Witam się niedzielnie :)

mamusia synka co tam u ciebie? mam nadzieję że już wszystko dobrze i szybko was do domku wypuszczą!

co do rzeczy dla malucha to ja uważam że bez przewijaka się obejdzie.... ja miałam ale częściej przebierałam na łóżku bo było mi wygodniej, krzesełka do karmienia też nie trzeba... można podłożyć poduszkę pod plecy i jest dobrze :) koszula do karmienia hm... miałam dwie.... strasznie mnie wkurzały bo guziki się odpinały i cycki na wierzchu.... no ale jakąś warto mieć.... wiadomo wózek, łóżeczko ale można używane.... kilka ciuszków... a najlepiej poprosić że jak przyjdą małego oglądać to byś chciała dostać po kompleciku.... pościel, jeden kocyk na początek wystarczy ( ja mam jeden cienki, jeden gruby)

Ja spadam się szykować bo jedziemy do teściowej na obiad :) miłej niedzieli! :)

Ostatnia edycja:
hej
dziś był ordynator na obchodzie i powiedział, ze minimum 3 dni te kroplówki, potem lekido domu..... głowa mnie po nich nawala i jestem wrakiem bo mnie telepie, brzuch już nie boli jak wczoraj tylko się spina ale przynajmniej jestem pod opieka bo w domu bym się martwiła.......

już bym chciała do domu bo Kurczaczek jest smutny i popłakuje beze mnie :-(

reklama
Mamusiu_synka -dobrze że wszystko opanowane a mały da radę choć wiem że mu ciężko bez mamusi - on w wieku mojej hani. Może niech malz go zabierze na jakąś salę zabaw czy coś co lublin żeby nie myślał tak ciągle że mamy nie ma

Do góry