reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie Lipcowe gotują:)

A ja dzisiaj pieklam pierwszy raz ciasto marchewkowe. Mi smakowalo. W piekarniku zaczyna piec sie chleb- pierwsze proby i koncza gotowac ziemniaki do farszu na pierogi- jutro 1 proba.

Załączniki

• 1415491126703.jpg
    1415491126703.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 67
  • 1415491145345.jpg
    1415491145345.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Gosia gdzie przepis na ciacho?
Poproszę przepisy na wegetariańskie sałatki z ryżem lub makaronem. Idę na baby shower do przyjaciółki i powiedziałam że coś takiego przygotuje.

Ostatnia edycja:
link do przepisu na ciasto marchewkowe. Mi zabrakło przyprawy do piernika i zrobiłam bez i jest pychhaa . pieczone w sobote, stojące w lodówce dzisiaj wilgotne i dobre :)
Ciasto marchewkowe

plus przepis na muffiny, który nawet modyfikowany "na oko" mi wychodzi.

MUFFINY

1,5 szklanki mąki,
pół szklanki zmielonych migdałów,
1 cukier waniliowy,
pół szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
pół kostki margaryny (stopionej),
pół szklanki soku z pomarańczy,
pół szklanki mleka,
1 jajko,
skórka ze startej pomarańczy.
Suche produkty mieszasz razem,mokre razem i potem wszystko ze sobą… mieszasz ale tylko trochę- mają być grudki.
Do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na 20 min

Salatka:
Ser zolty(edamer lub gouda) w kostke,
Czerwona papryka w kostke,
Szynka w kostke,
Czasem jak mam czas to i ogorek korniszony, tez w kostke.
Wymieszac z majonezem.

Tadam! :D

Ja dodałam ogórek,pyszna wyszła:)
Gib ja w zeszłym tyg piekłem chlebek pierwszy raz,pyszny wyszedł:)

Gdzie znajdę przepis na sypana szarlotka tzn na której stronie bo nie jestem w stanie przejrzeć całego wątku:(

Edit.znalazłam przepis a wykonania nie:(może rano mi któraś napisze,będę wdzięczna:)

Ostatnia edycja:
reklama
Gib podzielę się ale wieczorkiem jak znajdę dłuższą chwilę.

Jak się robi ta szarlotka sypana plssss powiedzcie

Do góry