reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja też się witam.
Viltutti - u nas najpierw O. miała gorączkę, przeszła po jednym dniu, został tylko lekki katar. Teraz w nocy M. był rozpalony, ale wydaje się, że już jest ok. Za to mi się zaczyna coś na kształt anginy :-| Chyba wolalabym mieć przez jedną noc gorączkę ;-) mam nadzieję, że u Ciebie tez tak szybko to minie.
Agunia - to Ci się Julek odmienił :-D
Mika - ale szaleństwo :-D

U mnie mini "urlop", bo wieczorem jadę na kilka dni z dziećmi do rodziców, ale że będę w sumie sama na dwójkę, to na wielki odpoczynek nie liczę..

reklama
Dzień Doberek:)

U nas dzis pogoda do bani. Młody juz spi a ja chwilke odpoczne i biore sie za obiad.

Mika szaleństwo:-D

Zuzanka zdrówka

Agunia to Cie syn zaskoczyl:)

Ja za dwa tygodnie jade na tydzien z rodzicami do mojej babci ale znajac K i to ze nie widzi za czesto dziadkow to nie wiem czy sie uwolnie na chwilke od Niego :)

Jestem i ja :)

Viltutti tak to niestety z tymi zębami jest oby szybko wyszły i O znowu będzie grzeczniutki :tak:

Agunia to Ci synuś zrobił psikusa ;-)

Kroczek K może chwilę będzie przy Tobie ale na pewno się rozkręci i sobie odpoczniesz :)

Mika nawet chwila samotności na mieście działa kojąco ;-) i odrazu człowiek czuje się lepiej :-D

H też ostatnio dwa razy budzi się na jedzenie z takim wrzaskiem że muszę brać go na ręce i z nim idę mleko robić. Dalej psoci rozwala włazi wszędzie a ja się wydzieram bo już nie mam siły za nim biegać.
Dzisiaj jak spał to chociaż śmieci wyniosłam i poprasowałam ale już wstał i kombinuje :crazy:

Melduje się i ja. Dzieci w miare grzeczne. Noce takie sobie-nirofen to standard bo płacz i wiercenie. Obstawiem onid strony bo gryzie wszystko i po lewej i po prawej.

Hej
Melduję się
Wczoraj przestało padać więc siedziałam z młodą ile tylko wlezie na zewnątrz
Dziś...tfu tfu na razie też sucho, choć jakieś chmury zaczynają się zbierać:crazy:
Mogę zaginąć na dwa, trzy dni bo od jutra praca.

E ma od paru dni nos przytkany, czekałam czy coś się z tego rozwinie ale winę chyba ponosi przebijająca się górna, prawa trójka. Przy jedynkach też jej nos zatykało.
W ten sposób ilość zębów wzrosła do czternastu. Jeszcze dwie trójki i piątki i na jakiś czas mamy komplet uzębienia:tak:

Agunia - bo ja to zawsze powtarzam, że dzieci powinny się rodzić z pstryczkiem, żeby od czasu do czasu rodzic mógł je wyłączyć i z mini wyświetlaczem żeby wiadomo było o co im chodzi jak drą mordkę o ni cholery nie wiadomo co takiemu po głowie chodzi;-)

Ja wyrobić się nie mogę. Dzisiaj robiłam rybę w occie w słoiki. Już się boję co to będzie jak się przetwory zaczną :baffled: Tyle dobrze, że od piątku zaczynam urlop.
Moja dzisiaj przed kąpielą tak się darła, że nie mogłam jej uspokoić. Nie wiem dlaczego, wyglądało to na rodzaj buntu a darła się z 15 minut.
O ile ja bym dała, żeby to moje dziecko powiedziało już o co jej chodzi :tak:

Edysiek, a ile ja bym dała, żeby moja objaśniła, o co jej chodzi. Dziś mi tak umiliła dzień, że już o 12 miałam chęć usiąść i płakać. Zaczęła się drzeć i jak tylko się odwracałam ignorując ją, ta zaczynała tupać nogami i machać rękoma jak opętana, drąc się przy tym niemiłosiernie.
Jestem wykończona dzisiejszym dniem.

Madzikm zgadzam się, co do pstryczka. Taka opcja byłaby wymarzona. ;)

Jestem dziewczynki,przepraszam za brak odzewu,widzę że kilka razy byłam wywoływana,miło że ktoś o mnie pamięta;-)
Dziś tylko o Sobie bo jakoś nie mogę wejść w rytm z powrotem na bb,kilka dni nas nie było a potem w domu wichura spowodowała awarie na wiosce i 3dni neta i tv nie mieliśmy.Ja generalnie nastrój do d... więc też jakoś checi na pisanie brak.Generalnie wszystko ok,poza tym ze moja od 3dni jest okropna,dziś nie spała w dzień nawet minuty a na noc o 21 dopiero udało mi się ją uspać.Nie wiem co jest grane ale wpada w taki szał jak opętana,wczoraj złąpała zabawkę i waliła nią o podłoge z krzykiem jakby diabeł w nią wszedł,wiła się i rzucała:szok:

Oooo Milenka jesteś:-D Super a teraz wejdź na :ninja2: to może nie będziesz czuła się osamotniona w awanturach M:)

Edysiek na pewno sobie poradzisz i z przetworami:) Ja do przetworów mam dwie lewe ręce:sorry: Nigdy mi nie wychodzą:no:

Madzikm ja też bym chciała mieć przy dziecku taki magiczny guziczek i translator płaczu:tak:

Śmieszne to ale zawsze człowiek na coś czeka:) Najpierw na pierwszy uśmiech, siedzenie samodzielne, kroczek itp a w końcu na pierwsze zdanie:tak: tylko czasami potem człowiek czeka na to aż dziecko zamilknie jeśli mu się gaduła trafi:-D

reklama
Madzikm pstryczek byłby mile widziany :tak:

Mój też ostatnio drze się jak opętany i to zawsze po pobudce w ciągu dnia. Trwa to od 30 do 45 minut, i tak niemal codziennie. Kota idzie dostać

Milenka no nareszcie się pokazałaś :-)

Edysiek ja właśnie siedzę nad słoikami z malinami i czarnymi porzeczkami i zastanawiam się po co mi to było, bo końca roboty nie widać.

Do góry