Jotemka, niestety u nas są tylko pediatrzy ogólni, nie ma neonatologa, dziś pytałam i tylko laryngolog, który przyjmuje raz w tygodniu we wtorki Taki urok rodzenia na zapupiu... ale może się uda przyśpieszyć, jak nie to do wtorku też wytrzymamy.
reklama
natalia_eg
Fanka BB :)
A podcinają u takich maluchów? Ja się z tym bujałam u Jasia od początku i lekarka stwierdziła, że skoro ssie cycka to poczekać samo się wydłuży:/ dopiero jak miał 6mcy dostaliśmy skierowanie do chirurga i tam skierowanie na zabieg. Przez terminy Jaś miał podcięte dopiero w wieku 13mcy pod narkozą. Od tamtej pory męczymy się z fobią białego fartucha
agata1991
Coraz więcej wyklutych mamusiek
Jotemka
Im szybciej tym lepiej, u noworodków robią ciach i jużA podcinają u takich maluchów? Ja się z tym bujałam u Jasia od początku i lekarka stwierdziła, że skoro ssie cycka to poczekać samo się wydłuży:/ dopiero jak miał 6mcy dostaliśmy skierowanie do chirurga i tam skierowanie na zabieg. Przez terminy Jaś miał podcięte dopiero w wieku 13mcy pod narkozą. Od tamtej pory męczymy się z fobią białego fartucha
Witam
Jestem mamą lipcową 2011i 2014. Czasami Was poczytuję...
Araki, miałam ten sam problem z pierwszym dzieckiem ( wędzidełko) i zawodowo też mam z tym do czynienia.
Radzę jak najszybciej zająć sie tym problemem.Zabieg teraz jest szybki, prawie bezbolesny i bezkrwawy. Im później tym gorzej. Dziecko zupełnie nie będzie pamiętać.
U większego dziecka wchodzi w grę znieczulenie miejscowe i zakładanie szwów nawet, co pogłębia stres.
Nie wspominając zaburzenia w rozwoju mowy i zgryzu.
Ja pomoc znalazłam w poradni laktacyjnej, z tym ,że doradcą była lekarz pediatra. Ale wiem,że poradnie same też kierują na takie zabiegi.
Jotemka ma rację.W niektórych szpitalach z marszu podcinają, czasem przed 1-szym karmieniem.
Nam próbowali wmówić,że nie ma potrzeby, ale po wyjściu ze szpitala szukałam pomocy na własną rękę.
Jestem mamą lipcową 2011i 2014. Czasami Was poczytuję...
Araki, miałam ten sam problem z pierwszym dzieckiem ( wędzidełko) i zawodowo też mam z tym do czynienia.
Radzę jak najszybciej zająć sie tym problemem.Zabieg teraz jest szybki, prawie bezbolesny i bezkrwawy. Im później tym gorzej. Dziecko zupełnie nie będzie pamiętać.
U większego dziecka wchodzi w grę znieczulenie miejscowe i zakładanie szwów nawet, co pogłębia stres.
Nie wspominając zaburzenia w rozwoju mowy i zgryzu.
Ja pomoc znalazłam w poradni laktacyjnej, z tym ,że doradcą była lekarz pediatra. Ale wiem,że poradnie same też kierują na takie zabiegi.
Jotemka ma rację.W niektórych szpitalach z marszu podcinają, czasem przed 1-szym karmieniem.
Nam próbowali wmówić,że nie ma potrzeby, ale po wyjściu ze szpitala szukałam pomocy na własną rękę.
Ostatnia edycja:
Viltutti
Kurczę.. właśnie wyczułam u siebie guzek pod lewą pachą.. myślałam, że w nocy się uderzyłam bo mnie od rana boli ale okazało się, że coś tam jest.. Nie wiem czy to coś poważnego, pewnie nie ma co panikować ale mój rodzinny dzisiaj mnie nie przyjmie już bo brak numerków więc jutro chyba pójdę zapytać co się dzieję... ooo i takie buty
Może to być też związane z produkcją mleka, że taki kanalik się przytkał. Nie ma co się martwić na zapas, ale sprawdzić trzeba co to.
A ja muszę Wam sprzedać hita... normalnie medal matki roku mi się należy... Z racji tego że mam tyle mleka, że spokojnie cielak się by wykarmił na mnie, odciągam co by małemu dawać jak najdłużej bo nie wiadomo ile jeszcze będziemy się z tym cycowaniem wygłupiać... Do rzeczy: okazało się, że u mnie w mieście nie można nigdzie dostać woreczków do przechowywania pokarmu w których mogłabym mrozić. Pojemniczków małych także nie... więc wiecie w czym mrożę? W POJEMNICZKACH NA MOCZ
Rozwiązanie idealne i za grosze. I do tego będę mogła małemu wmawiać że mroziłam w używanych będzie ubaw nie z tej ziemi
reklama
AguniaGR
Viltutti zamów sobie te woreczki przez internet, np tutaj BABY ONO woreczki do przechowywania pokarmu - Dla dzieci i niemowląt | AptekaGemini.pl. Mi udało się kupić w sklepie, ale cena była taka, że gdybym zamówiła w aptece i zapłaciła jeszcze za dostawę to i tak wyszłoby mnie taniej. A tak poza tym to dużo kupuję Młodemu w tej aptece od kremów do tyłka po laktator, a i sobie też zawsze coś znajdę.