reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

ja wczoraj padlam spac przed 20ta i spalam do rana strasznie mnie dzis glowa boli, chyba wezme paracetamol bo padne
ja dzisiaj i jutro sama w domu chalupke trzeba odkopac mam nakupowane kupe gazet na wekend, musze posprzatac chalupke ale nie moge sie ruszyc przez bol glowy, zaraz bede ogladac o 11 z mala bajke Zakochany Kundel na disney chanel a potem bede sprzatac,m potemobiadek, prasowanie i pewnie znowu wieczorkiem padne niezdazywszy nic przeczytac
nie wiem tez co z przedszkolem malej od kwietnia bo m bedzie pracowal na dwie zmiany od 6 do 14 i od 14 do 22ej i na rano jeszcze jakos da rade z przedszkolem ale na popoludniu nie da rady bo nie bedziemy sto razy jezdzic, mamy 8km do przedszkola i do pracy m i zawsze m ja zawozil i przywozil no ale teraz nie ma jak za bardzo

agula wspolczuje ja szczerze powiedziawszy tez mialam tak szybko zrobione usg ale lekarzmi cos tam mi pokazal ale u mnie to akurat byla inna sprawa bo potrzebowalam miec szybko zrobione usg dla lekarza innej specjalnosci i lekarz mnie wcisnal miedzy pacjentami, tez chodze na NFZ, a nastepne usg dopiero w maju
Rysica sliczne fotki a starsze Panie potrafia byc dobijajace chociaz pewnie chca byc mile
ollena wiara jehowych jest dobijajaca ale co zrobic nie jestesmy w stanie tego zmienic, a dziecka faktycznie zal, nie przesadzaj z tym przepracowaniem bo jeszcze cos Ci sie stanie albo Malenstwu
ullana trzymam kciuki tak jak prosisz
nikolaa u Ciebie tez bedzie oki glowa do gory ;-)

reklama
Ullana - trzymam kciuki, musi być dobrze!!! :D
Nikolaa - chyba każda tak wariuje w pierwszym trymestrze przed wizytą - później, jak już się czuje ruchy to już jest spokojnie :)

Dziewczyny - ale dziś wypoczęłam :D Byłam na basenie, popływałam sobie, przepłynęłam 26 basenów!!! Byłoby więcej, gdyby nei to , że trzeba było iść. Kręgosłup mi odpoczął :D Przestał boleć na jakieś 2h ;P teraz znów pobolewa...

Zaraz idę z Szymkiem na plac zabaw ;]

Ullana trzymam kciuki!!!!!!!!!
Rysia booosko! podziwiam!

a to my amatorsko :-)

Zobacz załącznik 447927Zobacz załącznik 447928Zobacz załącznik 447929
Kupilam sobie dzis NIE-ciazowe spodnie, NIE ciazowa sukienke w H&M, torebke, chuste i jestem happy, poprawil mi sie humor! A najbardziej dlatego ze spodnie sa rozmiar 36, kiecka XS i wszystko dobre:-) kiecka rozowa, ale nosic teraz nie bede bo nie chce rozciagac. Oj normalnosc zbliza sie wielkimi krokami :-)))))))

A ja dzis na wadze -0,5kg mniej...co za radosc!

Ostatnia edycja:
a ja jestem smutna super pogoda a ja muszę polegiwać mam ochotę na grila do tego wszystkiego mój jakby miał pretensje że muszę leżeć bo że nie posprzątane pranie nie wstawione obiad na sekundy nie zrobiony do tego spieliśmy się o jego siostrzyczke bo robi dziś imieniny na które zaprasza tylko teściów i oczywiście co roku teściowie dzwonią po mojego żeby ich zawiózł i przywiózł do nas jak mają przyjechać to sami ich zawozimy i przywozimy i nikt się nie pyta czy nie przywieść teściów..... ja mówie że co to taksówka przecież szwagier ma i samochód i prawo jazdy a po drugie my mamy do teściów 25 km a od siostry mojego jest zaledwie 10 km ale to oczywiście ja wyszłam na jędze.... jak już skończy się kłócić o teściów to zaczął z wyborem chrzestnych ni w piz..e ni w oko temat..... normalnie ciśnienie mi podniósł ....jeszcze do tego czuje że wchodzę w okres ciąży w którym zaczynam nie lubić ludzi oj nie daj boże jakby mi ktoś za skórę zaszedł normalnie widelec w oku ...niech się strzyżą niemiłe sprzedawczynie :-D:-D:-D:-D:-D
rysica
no fajnie że się odprężyłaś
ollena śliczne zdjęcia no i świetnie wyglądasz

Hej Dziewczyny,

Ullana trzymam kciuki z calych sil.Kurcze no musi sie udac, musiiiii.

Rysia
fajne fotki:-) Te ze slubu tez bardzo ladne i przyznam, z zgrzywka wdl. mnie rowniez Ci do twarzy. Wspolczuje tego suszenia wlosow. Jak dzisiaj suszylam swoje to myslalam o Tobie:-) Ja ma geste, ale nie az tak jak Ty i mimo dlugosci latwo sie je suszy - 15 minut i gotowe. Zazdroszcze ci basenu, fajnie, ze tak wypoczelas.

Ollena boskie fotki i brzus znow maly:-) W ogole bardzo ladnie wyglada Twoje cialko w ciazy. fajnie, ze zzrobilas takie zakupy, ja juz tez o tym marze:-) Co do swiadkow to ja tez uwazam to za kompletna paranoje, jestem bardzo wyrozumiala w kwestiach religijnych i kultuowych, ale cos takiego zasluguje na potepienie i wiezienie. Biedne dziciatko.

Nikola nie stresuj sie slonko:-) Wszystko jest dobrze. Juz niedlugo bedziesz czula malenstwo i tak jak napisala Rysica bedziesz duzo spokojniejsza. Co do sytuacji z wozeniem tesciow, gdy maz ich corki, do ktorej sa zaproszeni ma samochod - paranoja. Nie jestes jedza...:-)

Martusia
- mam nadzieje, ze kwestia przedszkola jakos sie rozwiaze.

Bylam dzisiaj na ostatniej wizycie...28 raniutko mam byc w klinice. Lekarz bedzie mial w tym dniu 3 CC i do poludnia powinien sie z nami uwinac. Zapytalam go czy moga wsadzic mi cewnik juz po uspieniu, a on powiedzial, ze tak i ze moze nawet w ogole mi sie wsadza, ze ma sie niczym sie marwic itp. Zreszta ja i tak sie nie martwie i nie boje, czuje tylko takie podniecenie:-)
Maluszek wdl usg wazy ponad 3 kilo ( zobaczymy jak bedzie w rzeczywistosci - obstawiam 3 kg z malutkim zapasikiem). USG wskazalo na 38 TC i 2 dzien, ale wiadomo - usg to tylko maszyna.
Teraz moj m poszedl ogladac mecz, Meliske zawiozl do babci i wroca razem za 2 godziny. Ja odpoczywam:-))))

rysica 26 basenów łoł
ollena sliczne fotki
nikolaa trzymaj sie jakos, moze chcoiaz przez okno wpusc troche powieterza, a m sie nie przejmuj,faceci maja takie dni ze najlepiej sie do nich nie odzywac

a ja oczywiscie nie przeczytalam ani strony przed 13 ta poszlam z mala na podworko do sasiadow i siedzialysmy dlugo ja sobie pogadalam z sasiadka a mala nabawila sie z Synem sasiadow, potem jeszcze poszlysmy do lasu, a jak wrocilam to posprzatalam chalupe, a moja mala dzis mi podlozyla raczke pod wrzatek, jak dolewalam jej do wanny bo chlodna woda sie napuscila a powtarzalam jej ze nie wolno bo to jest bardzo gorace, lapka jej spuchla, strasznie placze co chwile, nasmarowalam jej mascia na oparzenia i nakleilam jej tzw. plasterek antybolek z kubusia puchatka,ona wierzy ze mniej boli jak sie naklei heh taka metode dla dzieci stosowala mojej sp. Tesciowa, no i Oliwka poszla do lozka przed 18ta zaraz po tym oparzeniu i po kapieli, drzemala a teraz juz chyba spi na dobre bo dalam jej nurofen
a ja zaraz ide prasowac
nawet obiadu dzis nie robilam bo nie bylo kiedy mala nie chce jesc po tym oparzeniu wypila tylko mleko a ja zjadlam bulke

iza milego odpoczynku, super, ze wszystko ok

Ostatnia edycja:
IiM no mm mowi, ze taki mam brzuch a wymyslam, ze mam duzy i ze wreszcie zrobil mi odpowiednie fotki i widze jaki mam w rzeczywistosci ;-) haha a moze za malo sie najadlam? ;-)
28 juz tuz tuz, ja sie zaczynam denerowac za Ciebie! bedziesz miala net w szpitalu? ja chce zobaczyc Denizka jak najszybciej sie da!! :-) matko co za emocje! :-D Ciekawe czy faktycznie maly bedzie mial 3kg z hakiem w 38tyg, tzn 39 w sumie. Ale fajosko! jeszcze 10 dni... Dojdziesz do siebie i mozesz isc na shopping :-)
A ja stwierdzilam, ze bede sie powoli przygotowywac do lata ubraniowo bo pozniej to tyle mamy do zalatwiania papierkowej roboty, ze nie wiem czy ja psychicznie to wytrzymam..

Martusiu bardzo wspolczuje malutkiej. Mam nadzieje, ze spokojnie bedzie spala dzisiaj w nocy, a jutro nie bedzie sladu po oparzeniu.

Ollenka na USG to ten moj synus brzydal, ze hej:-)))) Ciekawe jaki bedzie:-) Melisa na zdjeciach z USG tez byla brzydalkiem, a urodzila sie sliczna. Z chlopakiem to pol biedy. Na usg ma duzy nos:-)...jak tatus....
Nie wiem czy bedzie net w szpitalu, ale cc bedzie w srode, a ja w piatek powinnam byc w domu. Mam Twoj numer kom, dam znac jak zaczne kontaktowac po wszystkim. Ja za abrdzo o tym wszystkim nie rozmyslam, wiec sie nie denerwuje, ale kilka dni przed CC na 100% bede miala troszke cykora.

Zmykam poogladac TV, cos tam chyba dzisiaj jest na TVN... za pol godziny moi wracaja. Oby Melisa byla wymeczona i szybko zasnela:-) Ja dzisiaj ledwo zyje, ale cisnienie mam w normie.

reklama
martusiu a masz Sachol? najlepsze na oparzenia, psikasz zaraz po i mniej piecze albo pozniej, szybciej sie goi...idealne! kup jak nie masz...biedna mala!

IiM masz zdjecie twarzy z USG? pochwal sie! one wszystkie bzidale na usg a pozniej najpiekniejsze na swiecie:-) oczywiscie bede czekala na sms jesli netu nie bedziesz miala! a 2 dni szybko mina...:)

Do góry