reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

JaM dokladnie...kup ten kolor ale z krotkim wlosiem. Nasza suka nie ma wstepu do sypialni, od ostatniej wpadki sama nawet tak wejsc nie probuje. Wlosow wiec tam nie mam, ale kazdy smiec sie czepia. Planuje to wywalic i kupic w Ikea ze 2-3 chodniczki np. okragle zeby fajnie wygladalo, szybko sie trzepalo czy odkurzalo i byl jakis skrawek dywanu;)
Z salonu wywalilismy dywan bo byl skupiskiem siersci, teraz szybko sie odkurza i zamiata. Tez panele mamy...

Sweety ale jazda! Niech maja wyrzuty sumienia ze Cie zestresowali ;)

A my mamy problem bo we wtorek konczy nam sie termin przegladau samochodu, mial nam zalatwic koles Polak na lewo (tzn podbic kartke i tyle) ale olal nas, nie odbiera telefonu i sie nie odzywa, wiec musimy do tego podejsc normalnie, dadza nam wtedy na kartce co jest do naprawy (jedno swiatlo na pewno i cos innego tez na pewno znajda) i wtedy naprawimy i znowu na przeglad... Przez ten caly czas samochodu nie bedzie :( bede musiala kombinowac z wozeniem Patryka do przedszkola, na autobus czeka sie ok 1h w jedna i druga strone, moze jakos pociagiem...nie wiem ale przeraza mnie to, szczegolnie jak bedzie lalo czy wialo:(
Juz nawet myslelismy zeby porypac to auto i kupic nowe na szybko, nie wiem co sie teraz bardziej oplaca:(

reklama
JaM ja szczepiłam na pneumokoki
i tez mi się marzyło drewno, ale bym chyba zbankrutowała, jakbym miała tyle kasy wyłożyć, a paneli strasznie nie lubię
powodzenia u lekarza

Ollena - to zależy ile Was teraz kosztuje utrzymanie samochodu, łącznie z naprawami. Tylko znajac tę kwotę możesz porównać z kosztem zakupu i utrzymania nowego.

Żelazo niestety powoduje zaparcia, ale mój organizm jakoś się do niego przyzwyczaił i nie mam większych problemów.
Najpierw zrób morfologię, a potem dopiero zdecyduj o odstawieniu żelaza.

Ostatnia edycja:
JaMamma TAk położna do mojej dyspozycji 24 na dobę od 35 tyg ciązy chyba, oczywiście jakby się poród zaczął. Załatwia salę więc nie muszę się martić czy mnie przyjmą do szpitala, ale ta kasa...
A co do pneumokoków to ja szczepiłam, nie wiem czy słusznie czy nie ale zaszczepiony.
IiM Dobrze, ze to jeszcze nie to, ja nie biorę żelaza bo ani się załatwić po tym i niedobrze mi ogólnie więc odstawiłam.

Ollena Oj cięzko bez auta wspólczuje, ale lepiej zrobić legalnie zawsze to bezpieczniej.

Ja po pracy chwile zasiadłam i zaraz idę obiad szykować. Jaka macie hemoglobine? JA mam 11,4 i pani dr mnie opoieprzyła, ze nie dbam o dziecko, ze je głodze itp. Przepisała żelazo, ale chyba ją poniosło bo w pierwszej ciąży miałam dużo niższa i nigdy nic nie łykałam.

Agula położna po prostu bierze sobie drugą pensję :) zważywszy na ilość miesięcy jakie musi Ci poświęcić to całkiem rozsądny koszt :) A dlaczego mieli by Cię nie przyjąć do szpitala ? Ja założyłam, że pojadę i mają mnie przyjąć a jak nie to chcę to na piśmie, że odmawiają przyjęcia, z tego co wiem to mają obowiązek przyjęcia pacjentki i kropka. A w sumie ta położna to trochę taka DULA :)

Ja żelaza nie brałam ani w poprzedniej ciązy a ni w tej. I tak mi trudno wycisnąć :) a cop dopiero po żelazie
Zajadam jogurty śliwkowe albo pełnoziarniste i jest dobrze

Lecę dziś m będzie ze mnąna usg ale sięcieszę
Ciao!

JaMamma dlatego chyba z niej zrezygnuje. A z przyjęciem do szpitala to różnie oni przyjmują tylko "swoje" pacjentki. Wybiorę inny szpital chyba. Jescze mam czas

Agula - nie znam sytuacji, żeby szpital nie przyjął pacjentki do porodu. U nas, jesli np. na porodówce są wszystkie sale zajęte, to przyjmują na chwilę na patologię, a potem przenoszą na porodówkę. Brak miejsca jest jedynym powodem, dla którego szpital może odmówić przyjęcia.

Ostatnia edycja:
reklama
Agula moja kuzynka w Wawie tez placila za polozna 1500zl ale byla bardzo zadowolona zarowno przed, w trakcie i po porodzie+ 700 zl kosztowalo znieczulenie. Ale ona wybrala polozna wiec zrezygnowala ze znieczulenia (w trakcie porodu blagala ale jej nie dali). Ja bym zaplacila za zzo zamiast poloznej;)
Sweety wlasnie musimy to obliczyc ale nie obliczymy dopoki auto nie pojdzie na przeglad.
Wlasnie doczytalam, ze jak ma sie termin przegladu to mozna jezdzic bez az do przegladu. Trudno np. na 2 miesiace odstawic samochod..
Wyniki morfologii bede miala jutro, kazaly mi brac zelazo profilaktycznie bo bylam blada;)

Do góry