reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

reklama
Pewnie tak, to bylo dziwne, bo nie jak twardnienie tylko wlasnie skurcze, dreszcze i ogolnie takie bardzo nieprzyjemne samopoczucie.

O kurcze przywiezli nam naroznik!

IiM jak dobrze, ze wszystko ok!!! Ot...kolejny objaw ciazy:( A co do zelaza to serio powoduje zaparcia? Bo ja lykam tak co 2 dzien, a do wc chodze raz na 3 dni mimo, ze teraz codziennie pije siemie lniane na czczo...zaparcia nadal sa mimo tego:(
Odstawie wiec to zelazo chyba..

Co do kuzynki to lubi sie goscic, ale gdyby tu mieszkala to mysle, ze nie byloby tak. Zreszta kazalabym jej zrobic to czy tamto. Ale ona sie nastawia a zakupy wielkie itd a ja w tych dniach nie bede w stanie. No i malutka Kalinka, wszedzie jej pelno, jakos przemyslalam i nie potrzebuje ani przed ani po porodzie takiego ruchu naokolo.
Ale owszem...moglaby zostac z Patrykiem na czas porodu gdybym akurat trafila, mniej bym sie stresowala, ale zobaczymy.

Iza :-):-) cieszę się że wszystko w porządku!
Narożnik już wtargali ? :-D Jaki kolor kupiliście ? My do nowego mieszkanka też planujemy fajny narożnik. Chociaż słyszę od ludzi że to mebel nieustawny, że jak raz się ustawi to koniec :) Może się tulić cała rodzinka :D Nasza kanapa w stanie opłakanym a jeszcze musi znieść kolejne dziecko i rozlewanie napojów, siusianie, malowanie itd Kolor dobierzemy neutralny, aby łatwy w czyszczeniu. Ale nam się bardzo podoba, szczególnie coś w ten deseń (model że jest taka dostawka bez oparcia):
Zobacz załącznik 444873Zobacz załącznik 444874

A co do dywanów, ma któraś z Was ten model z IKEI, jak się odkurza ? Nas znajomi przekonuję, super dywan na którym nie widać psiowych kłaków :) GÅSER Dywan, wysoko strzyżony - beżowy, 133x195 cm - IKEA

Mamy przedszkolaków szczepiłyście dzieciaki na pneumokoki ?

JaM mam ten dywan ale czerwony. Klakow nie widac niby, ale widac wszystko inne i najgorsze jest to, ze odkurzyc sie tego nie da. Teraz pralam pieluchy, nitek wiekszych i mniejszych mnostwo, odkurzalam juz to kilka razy (ogromna sila do tego potrzebna) a dalej sa. Plus jednego smiecia mozesz 10 razy odkurzac a on ani drgnie;) Ja odradzam!

Co do naroznika to my tez w nowym domu planujemy taki, z tym ze mi zalezy na takim zeby byl rozkladany jak lozko a mm nie. Ale zobaczymy jeszcze.

My za 2 tyg bedziemy mien nowe kanapy, dwie podwojne (zamiast jednej kanapy i 2 foteli). Nie moge sie doczekac bo to g... sie strasznie sypie.

Dzięki Ollena za dywanową podpowiedz. Domyślałam się że na tym szarym nie będzie widać tak kłaków w moich szkodników ale nie bardzo wiedziałam czy ten dywan szybko się odkurza ... Ogólnie rozejrzę się za podobnym modelem i kolorem ale z krótszym włosiem. My narożnik rozpatrujemy tylko rozkładany.
PS: My teraz mamy bordowy ... i zajechać się można, dywan fajny ale przy psie który ma biały i rudawy włos to nie wskazane :p Dlatego dobiorę szary jak ten Ikea_owski kolor

Ostatnia edycja:
Przywiozłam Piotrka ze szkoły...i miałam po drodze bliskie spotkanie z policyjną nieoznakowaną skodą.... Widziałam, ze jadą policjanci za mną, nawet zwolniłam do 60km/godz., kłopot w tym, że jechałam lewym pasem, a na prawym były dwa samochody, więc żeby je wyprzedzić i zjechać na prawy pas, jak należy, musiałabym przyspieszyć do 80km/godz w terenie zabudowanym. No i mnie zatrzymali i usłyszałam, ze za wolno jechałam leweym pasem - co zresztą sama wiedziałam (co normalnie nie leży w mojej naturze, bo mam raczej cieżką nogę;-)). To im powiedziałam, że to dlatego, że się ich wystraszyłam:-):tak:. Chwilkę całkiem przyjemnie sobie porozmawialiśmy i puścili mnie bez mandatu:-).

My nie mamy żadnych dywanów w domu, tylko drewniane podłogi. Nie przepadam za dywanami.

Sweety upiekło Ci się :-) Ale w sumie za co mieli by Cię ukarać :p
No podłogi drewniane to moje marzenie, ale prawdziwe drewno ... a nie panele drewnopodobne :)
My musimy mieć jakiś skrawek dywanów, na samych panelach dziwnie nam, ale też psy się rozjeżdżają :D

Zbieram się kobietki do lekarza. Miłego popołudnia!

reklama
Mam wrażenie, że im się trochę nudziło:-), a ja wiedziałam, ze jadą bo po pierwsze słyszałam w cb radio (bo jeżdżę z cb) no i widziałam ich za sobą.

Do góry