reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

najlepszego laseczki :-D

A ja w ogóle nie mam zamiaru w chuście nosić ;P Ja lubię wózkiem jeździć :) Bardzo lubię :) Poza tym ja zawsze podjeżdżam po zakupy jak już na spacerze jestem, więc kosz w wózku się przydaje ;] Nie wyobrażam sobie zakupów z dzieckiem w chuście ;P

u nas we wsi sklep ma tak wąskie wejście i schodki że z wózkiem nie dało rady - a przed sklepem z menelami maluszka nie chciałam zostawiać, więc po zakupy mały w chustę, siatki w ręce... u nas mały bardzo chustę lubi, do tego stopnia że kazał sobie czasem wiązać i miśki nosił:-D teraz mamy takie miękkie nosidełko, więc jak będzie drugie to w razie spacerów po lesie w razie czego starszak do nosidełka...

IiM mam nadzieję że jeszcze nie to..

reklama
Dzień dobry :)

IiM - jak się czujesz? Może to skurcze przepowiadające? Czasami w tym okresie zdarzają się takie fałszywe alarmy.

Jej...nie mam dzisiaj energii, znów jakieś kretyńskie sny miałam.

Witajcie z rana !!!!
Wszystkiego najlepszego dla Was wszystkich z Okazji Dnia Kobietek. Całuski.
Ullanka Trzymam mocno kciuki.
IiM jaki się miewasz???? Mam nadzieję że już lepiej, i to były tylko przepowiadające skurcze. Odpoczywaj dużo.
Co za paskudna pogoda.
A propos chust moja Mała nie tolerowała ani chusty ani nosidła, wolała wózek ;) zresztą do tej pory nie przepada za noszeniem na rękach woli wszystko "siama". I chodzenie jej się bardzo podoba. Mam nadzieję że Franuś da się przekonać tym bardziej że rodzę na początku lata więc byłoby wygodnie z chustą. A do wózka dokupię taką nakładkę dla Majki do stania zobaczymy jak się spisze koleżanka bardzo poleca. Jest zachwycona.

Cześć :-)

Wszystkim kobietkom supermenkom :D wszystkiego najlepszego!
I film :D zamiast gozdzików :D
http://www.youtube.com/watch?v=o_5ky-KeyXk

Zobacz załącznik 444658

Zaraz Was doczytam, bo przybyło od wczoraj ciekawostek :D

Sweety bo zapomnę i od razu pytam ... wspomniałaś o ubieganiu się zwrotu pieniędzy ze szpitala ...
My z m zapłaciliśmy za poród rodzinny, co było bezprawne ale dowiedzieliśmy się o tym po fakcie.
To było prawie 4 lata temu przy narodzinach Julki czy taki okres jest już przedawnieniem ? Czy można "ubiegać" o zwrot tych 300 zł. (Do tej pory szlag mnie trafia, że tak nas podeszli i zapłaciliśmy!)

Ollena wózek bomba, daj znać jak ci się prowadzi na tych 3 kołach :) A ten wózek ma gondolę ?
Ja nie jestem uprzedzona do 3kołowców, ale na bank to wózek nie dla mnie, nie jeszdzę samochodem, wszędzie pieszo, albo środki komunikacji, do tego Julka i praktycznie codziennie na spacer z psem jednym a potem drugim :) W lesie czy na łące średnio widze 3kołowy. Moja sąsiadka ma wózek, ale ona prowadzi samochodowy tryb życia :) tzn. do samochodu i z samochodu i koniec :) Nie wiem jak bym go wciągnęła po schodach itd. Na pewno musiałabym najpierw poprowadzićtaki model i zobaczyćczy sprosta moim wymaganiom i przy naszym trybie życia :D
IiM ale ciacho upichciłaś fiu fiu, ja do tego antytalent :) Mój m piecze, gotuje, pichci aż palec lizać ale muffiny robimy z paczki :) I jak samopoczucie, byłaś u lekarza ?
Marta ja też dziś mam wizytę :) okaże się czy to chłop czy babeczka :) Kartę masz już założoną ?
Agula a za co ta położna bierze 1 500 zł ?? Nierozumiem, tego tzn że za tą kwotę będziesz ją miałą na wyłączniość przez okres ciąży i będzie przy porodzie czy jak

Ja dziś czuję się fatalnie, kicham, prycham :( wczoraj bolała mnie głowa, głównie w okolicy lewej skroni i tak całą noc :( Zapytam gina czy mogę coś zażyć. Zimnica dziś, ale słoneczko piękne. Mam nadzieję, że dzieci w przedszkolu dziś nie wyjdą na dwór, inaczej moja Julka załatwi się do reszty, zresztą inne dzieciaki tez, słychać jak smarkają

AHA
Jakie macie sprawdzone chusty ? Mnie temat bardzo interesuje, przy Julce kupiliśmy coś w rodzaju "torby" ale to była porażka totalna. A te chusty to da radę samemu sobie założyć ?

Ooo! mieliśmy takie coś i ogólnie nie polecam
Zobacz załącznik 444668

Ostatnia edycja:
Pajka o właśnie, te chusty najczęściej widuję :)
ale jak to się zakłada ? I w jakim wieku dziecko się w tym nosi ?
I idiotyczne pytanie ... dziecko z tego nie wypadnie ? I nie przydusza się ?
Żeby wyjąc malca np do karmienia musisz cały ten materiał rozwiązać, rozwinąć ?

Pajka o właśnie, te chusty najczęściej widuję :)
ale jak to się zakłada ? I w jakim wieku dziecko się w tym nosi ?
I idiotyczne pytanie ... dziecko z tego nie wypadnie ? I nie przydusza się ?
Żeby wyjąc malca np do karmienia musisz cały ten materiał rozwiązać, rozwinąć ?

do każdej chusty masz instrukcję wiązania , są rozne wiązania dostosowane do wieku dziecka... inne są dla dzieci malych, które nie trzymają same główki, inne są dla maluchów, które umieja siedzieć już. Teoretycznie chustę możesz używać do 3 roku życia:)jeżeli masz dobrej firmy chuste a taka niestety kosztuje jakies 150-200 zl to jest ona z materiału, który sie nie rozciąga, nie rwie i oddycha wiec sie nie pocisz:) ja nosilam w tej chuscie w lipcu-sierpniu:)

Wiązanie chusty: kołyska w koali - YouTube
tutaj masz przyklad wiązania kieszonki:) to masz akurat dla maluszka do karmienia

ja bardzo lubie wiązanie to

Wiązanie chusty - Wiazanie 2x - YouTube

masz jeszcze takie wiązanie dla starszaka

http://www.youtube.com/watch?v=I6Eb2_JexR0&feature=related

JaM - nie wiem dokładnie jak wygląda procedura ubiegania się o zwrot, myślę, że może najpierw skontaktować się z Rzecznikiem praw pacjenta, tam powinni wiedzieć co i jak.
Co do chustowania - to są filimiki w necie jak to robić, w szkole rodzenia, w której miałam gimnastykę, są organizowane warsztaty chustowania, już z dziećmi...może u Was w okolicy też się coś takiego znajdzie. Ja spróbuję, ale na początek z wypożyczoną chustą.
A widziałyście specjalne kurtki i polary do noszenia dzieci?

Ostatnia edycja:
reklama
JaM prosze, ja mam taka Chusty Do Noszenia Dzieci Tkane - Bambusowe - LennyLamb.com . Mozna maluszka nosic od pierwszych dni co jest przydatne, bo maluch potrzebuje bliskosci i nawet w domu to jest super rozwiazanie. Moja kuzynka i kolezanka obiad gotowaly a maluch w chuscie siedzial. Dla Ciebie byloby to idealne rozwiazanie na spacery z psiurami.
Wiazesz i wkladasz dziecko sama, nie ma opcji wypadniecia.

A co do wozka, to tez bym CI tego mojego nie polecala, on sie do lasu nie nadaje. Dla Ciebie tylko Quinny Speedi, z 3 wielkimi kolami, terenowy, iedalny, na piasek, las, gorki/ pagorki ;) Ja go mialam brac ale stwierdzilam, ze ja po takich terenach nie ebde chodzic, wiec nie potrzebny mi taki.

IiM jak tam dzisiaj??????? daj jakiegos znaka. Moze zatrucie jakies! Chociaz u mnie objawem porodu byla biegunka, z 5 razy bylam w wc zanim do szpitala pojechalam, czop tez wtedy odszedl. Mam nadzieje, ze teraz bedzie tak samo;)
Kochana czekam na wiesci!

Zaraz ide do sklepu po indyka:)

Do góry