reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

nonek dzięki za relacje jak mi cos jeszcze do głowy przyjdzie to będę Cię nękać:ninja:

Roni może i tak ale ja sie bardzie cesarki boje niż naturalnego porodu i chyba bym wolała siedzieć w niepewności:no:

reklama
sa_raa...jakos nie doczytalam wczesniej...co sie stalo bidulinko ze musisz miec jednak cc?
Nonek swietny opis...dobrze wiedziec na wszelki wypadek,bo roznie to bywa w czasie porodu
Ja to najgorzej z tego wszystkiego to balabym sie tego znieczulenia zewnatrzop. i pchania igly w kregoslup...

mnie troszke dziwi, ze lekarze umawiaja pacjentki na konkretny dzien. z tego co mi wiadomo (po historii mojej szwagierki), moj gin czeka, az zacznie sie porod fizjologiczny (wody, pierwsze skurcze) i wtedy robi cc. wydaje mi sie, ze to bardziej naturalne, czy nie? ona nie miala problemu z karmieniem.

sara - dasz rade, nie pekaj :-) co za roznica, tak boli i tak boli... nie ma co wybierac. los za nas decyduje zawsze i tak :-)

moj brzuch sie nie obnizyl. dalej wysoko i uciska zebra. ale mam dzis zly dzien - wszystko mnie boli. reka, noga, mozg na scianie... ;-) najchetniej caly dzien bym lezala i spala na przemian... az mozg sie lasuje...
przy kompie tez mi ciezko siedziec. wyginam sie wte i wewte. buuu.

Z tego co wiem to nic dziwnego z tym umawianiem na cesarke i tutaj jest już np. megik która też ma termin i oczekująca
Ja musze mieć cc ze względu na wrodzoną wade serca która to jest wadą wysiłkową i sama bym sobie nie poradziła (tzn. moje serce by sobie mogło nie poradzić) i tak w 38tyg przeprowadza się cc dla bezpieczeństwa

sara to rzeczywiscie ...niewesolo.Skoro tak ma byc bezpiecznie-to nawet nie ma co myslec o nat.porodzie.Nonek pisala ze nie jest az tak zle.Chociaz juz sama nie wiem co gorsze.
Jesli chodzi o mnie...to wogole sobie siebie nie wyobrazam na porodowce
:sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: ...szok

nie, nie, ja nie mowie, ze to cos dziwnego, bo wiem, ze wielu lekarzy tak robi! ale w sumie _wydaje_ mi sie to dziwne, skoro widocznie mozna poczekac, az sie akcja sama zacznie (wtedy hormony zaczynaja dzialac, mleko, szybsze obkurczanie sie macicy itp). ale przeciez nic nie mowie, ze cos jest nie tak ;-) tylko chyba tak jak mowie jest nieco bardziej "naturalnie"?

Asiu, ja tez sobie nie wyobrazam:eek::eek:

Roni, wczoraj spotkalam kolezanke ktora rok temu rodzila na Zaspie i byla bardzo zadowolona. takze chyba wiele zalezy od szczescia.. jakby Cie przypililo a w Gdansku nie bedzie miejsca (podobno potrafia odeslac) to w razie czego mozna tam jechac:-)

Nonek dzięki za CC info :tak: będę wiedzieć co i jak
sa_raa nie martw sie bedziemy cięte obie to juz raźniej :-D
aenye z tego co wiem to CC raczej się robi w 38 tygodniu, bo potem może byc problem np. z anestozjologiem może się okazać, że masz np. kiepską krzepliwośc kwri itd. u mnie idziesz wczesniej robia Ci wszystkie badania i dopiero ciachają a od karmienia piersią macica też się obkurcza ;-) wole mieć zaplanowane CC na spokojnie niż np. w środku nocy leciec jak mi wody odejdą :tak:
kuleczko współczuje bezsenności :sick: spróbuj dzisiaj cały dzień jakoś przebidowac (nie spać) i położ się wieczorkiem po ciepłym kakałku :tak:

reklama
Do góry