reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

laski, nie do wiary :-D dostalam jednak ten staz w wp!!!!!!! jestem w mega-pozytywnym-szoku :-D ale sie ciesze!
oby tylko zahaczyc sie tam na stale.. ale o tym sie pomysli potem :-)
tak czy siak - pelen luz i pelen rogal :-)

a poza tym - Fiolek jednak nie ma anginy, do jutra mam go obserwowac i jak sie nie polepszy, jeszcze raz przyjsc. ale dzis znowu mial goraczke, co prawda 37,5, ale nie chcialam, by sie rozhulalo, i dalam ibum.. no nic, zobaczymy, jak noc..

reklama
aenye no to gratulacje stazu:-D

moja Hanka juz luz w przedszkolu, a Helcia jutro zobaczymy, bo idzie, gile mniejsze, pewnie bedzie jojczyc troche:sorry:

mi tez wychodzi 800zl za dwie laski, myslalm ze troche mniej bedzie....

Aenye, gratulacje stażu :-)

U mnie Piotrek płacze mniej, ale sika w majtki w kółko. Właśnie prałam dwie pary pożyczonych rajstop. :eek: Jutro dam mu jakiś zapas na cały dzień. Może się w końcu przepcha z tym wołaniem na siku, bo w domu też nic nie woła od dwóch tygodni znowu regres :confused2:

ja dzis wreszcie odebralam od lekarza swoje wyniki i wiem ze nie mam cukrzycy ufff

jutro ide z dziewczynami do ortopedy, Helcia jakos z deka koslawi nogi i boje sie ze bede musiala na rehabilitacje chodzic, a czasu u mnie brak:crazy:

dzieki, dzieki :-) naprawde sie ciesze, choc to miesieczny staz bezplatny ;-)

atol
, wlasnie, moj tez koslawi nozki :-( ponoc typowy platfus, ale u ortopedy jeszcze z tym nie bylam. po przyjezdzie zaraz ide..

kasia
, moj w dzien nie sika, ale w nocy tak. zrobilo mu sie na poczatku wakacji i odpuscilam, zakladam pampka na noc. od tamtej pory codziennie cos narobi, malo bo malo, ale zawsze; mimo tego, ze robi siusiu codziennie przed spaniem. no ale moze cos sie odmieni, jak sie wdrozy w przedszkole :-) i wroci do starych nawyckow.. jest szansa, bo dzis sie obudzil z sucha pieluszka. ale nie wiem, czy to nie wyjatek od reguly :sorry:

Aenye gratuluje stazu!! A Maks chodzi do zlobka,czy gdzie bo chyba przegapilam

Kasia to fajnie ze pozyczyli ubran :-)

Atol Tobie gratuluje wynikow badan, u nas podstawa to jakies 300, plus po 30 za angielski i korektywe, rytmike.

U nas dzisiaj placz byl przy lezakowaniu, podobno duzy, ale Mercedes nie pamieta tego zbytnio wiec moze troche udawala ???:eek: Zasikala dzisiaj wszystko co miala i latac musiala w pizamie, mam jutro przyniesc nie jedna a trzy zmiany. Nie wiem czemu sika, ona zawsze czesto sikala, ale moze ja zestresowal wyjazd taty, bo wlasnie wczoraj wyjachal do FR.

A propo nozek moja tez koslawi od kolan na boki sie rozchodza, ale podobno to normalne u dzieci w tym wieku i do 5 roku powinno sie naprostowac tylko mamy chodzic na bosaka, na palcach, duzo jazdy na rowerze i innych takich.

Ostatnia edycja:
Aenye gratki stazu.

To chyba normalne ze sikaja w przedszkolu bo Marika tez na poczatku sikala...czasem jej sie teraz zdarzy ale juz jest ok wiec chyba potrzeba czasu.

A od nas wlasnie wyszly dwie polskie pani przedszkolanki od Mariki z przedszkola...okazalo sie ze sa z .... SIEDLEC czyli ode mnie z miasta. Ale sie nagadalysmy ... no i imprezka umowiona.

Maja, jaki ten świat mały :-D

Atol, a gimnastyka korekcyjna w przedszkolu? Pewnie starczy.
U mnie też ma koślawe nogi, na bank od siadania, ciągle siada z nogami z tyłu. Teraz ma wkładki przepisane, to mu włożyłam w kapcie przedszkolne, będzie też chodził na gimnastykę korekcyjną jak ruszy w przedszkolu.
Piotrek dziś jęczał że nie chce do przedszkola iść, potem że chce do starego przedszkola, a potem ogólny ryk w sali... Ale podobno po akcji "zostawiamy dzieci rano" się uspokaja i jest lepiej.

hellou!

maja, ale wam sie udalo spiknac :-) fajnie! jak z awansem?

u mnie luzik, Fiol duzo lepiej sie czuje, nie ma goraczki juz wcale, przynajmniej poki co. gardlo jeszcze obrzmiale i czerwone, ale bez bialych nalotow. i juz go nie boli (z tego, co mowi). no to uff. wystarczylo go wczoraj poinhalowac, sinuprecik na zatoki zawalone, mocno nasmarowac wickiem i plecki, i klatke piersiowa, i stopki, zalozyc skarpety, wypocic i - lepiej :-)

reklama
wczoraj z pania Magda winka popilysby , pani Kasia nie mogla bo zaciazona hehe. Mulitko bylo.

Awans poki co odlozony ze wzgledu na kryzys...ale w sumie to juz sama nie wiem czy bym chciala. Ustawilam sie juz , pracuje tak jak chce a troche mnie to kosztowalo nerwow. I jak pomysle ze jeszcze raz mialabym przez to wszystko przechodzic to nie wiem czy to ma sens. Tym bardziej ze w sumie kasa ta sama. Zreszta zobaczymy. Chyba i tak od stycznia bede szukac innej pracy.

Wlasnie wrocilysmy z pierwszych urodzinek kolegi Mariki Pyza jakas mega marudna.

Lece jakis obiad zrobic

Do góry