reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

malutka a widzisz, a ja mam z kolei nadzieję, że mnie w nocy złapie :) Tak mi się wydaje, że spokojniej jest :) Och żeby te nasze dzieci tak słuchały tych naszych koncertów życzen hehe
ananaska, mamaktosia no i niedługo jeden będzie gadał i gadał, a drugi płakał i płakał :D:D:D
mamaktosia gorzej jak trzeba będzie dodać te 500g hehehe (nie no, nie kraczę:) ) :-D
Szyszunia, a jutro Twój termin :-)
Tiluchna a to w UK tak jest, że tak szybko wypuszczają? Czy to na własne życzenie? Powiedz jeszcze jak staraszaki Twoje reagują na siostrę ?:)

reklama
Witam.Mąż z Kamilem pojechali do teściów coś tam teściowi mąz ma pomagać i wrócą jutro koło południa lub wieczorem.
Ja siedzę z Tomciem w domku i dziś się polenię trochę.Czasem jest cieżko bo jak Tomek je to Kamil zawsze coś chce odemnie nie wiem czy to zazdrość czy co ale lubi leżec koło małego ładnie mówi do niego ciagle chce mu buziaki dawać i mówi że go bardzo kocha.Staram się poświęcać Kamilowi dużó czasu jak Tomuś spi aby nie czuł się odrzucony.

Tiluchna gratulacje:tak:

mamuśka :-D bo palcem pogrożę ;-) nawet tak nie mów , koleżanki z pracy się śmieją że urodzę wiosną ale już takiego co chodzi i mOwi :) Ale by była niespodzianka jakbym takiego kurczaczka ze 3 kg urodziła :-D marzenie każdej mamy która chce sn ....a ja dalej chcę :sorry2:

Tiluchna -ale masz fajnie ! zazdroszczę porodu :) możebyś tak poszła za mnie urodzić , bo mi szybkie porody nie wychodzą , wolne też średnio :eek:
A duża była córeczka , bo przegapiłam :zawstydzona/y: ? zawiana jestem od jakiegoś czasu ...

TILUCHNA u nas to nie ma szans żeby wyjść ze szpitala szybciej niż na 3 dobę więc dlatego się dziwię że u was tak można, właściwie to fajny pomysł.

Ja ogarnąłem prezenty na Mikołaja i pod choinkę uffff od 8 rano do 12, pakowałam, opisywałam. Teraz już pochowałam wszystko i biorę się za prasowanie. Najważniejsze, że mam już te prezenty za sobą, zostało mi jeszcze kilka drobiazgów (bo przeoczyłam), ale myślę że jak pojadę z małym na basen w sobotę to dokupię co trzeba.

Dzisiaj jak młody wróci z przedszkola to na pewno będziemy buty czyścić, robić ciasteczka dla Mikołaja i laurkę :-)

Witam się i ja po dłuższej nieobecności...przy dzieciaczku cieżko ogarnąć wszysko:)

Tiluchna jeszcze raz gratulacje
Pięknaszyszunia godzina "0" wybiła...nie urodzisz już w listopadzie jak chciałaś:)
Cosiek zazdroszecze ogarniętego tematu prezentów u nas jeszcze wszystko rozgrajdane:)
mamaktosia jeszcze się zdziwisz jak Cię malec zaskoczy...na pewno wkrótce się zbierze do wyjscia

ja dziś byłam na zdjęciu szwów z krocza..ależ to bolało. Katastrofa, a były tylko 3:-D:-D:-D Miałam wrażenie jak mnie szyli, że tyyle tego/ Najważniejsze, że już nie będą ciągły. Wczoraj był u nas pediatra na patronażowej wizycie. Córcia zdrowiuteńka i rośnie jak na drożdżach. Może temu, że maleńka się urodziła to przybiera w oczach...ma takie pucusie już:tak: Kupiłam sobie w auchan na osłodę bólu zestaw z dove-5 produktów za 19,99 opłacało się:)

Hej Mamusie :-)

Wpadam na chwilkę, bo czasu starcza mi tylko na pisanie gratulacji dla nowych mamuś na forum i komentowaniu zdjęć maluszków, ale może jutro się uda nadrobić forum. Mój M ma być w domu, to popilnuje małego a ja skorzystam:tak: U nas do przodu, czas przy maluchu leci szybko strasznie, ale się docieramy i noce są coraz spokojniejsze:-) Ja miałam szwy rozpuszczalne zakładane, to już dawno ich nie ma, doszłam już do siebie:tak:

Trzymam kciuki za nierozpakowane mamy, żeby porody lekkie Wam były i za świeżutkie mamy, żeby dzieciaczki rosły i zdrówko dopisywało:-)

reklama
u mnie też mało czasu na forum... jak jestem przed komputerem to ewentualnie szukam czegoś o pępku, karmieniu itd :-D a pępek już wisi na włosku btw. Byliśmy u pediatry i na ważeniu wyszło że mała w ciągu 4 dni przytyła 120g, a to średnia na tydzień, więc rośnie nam kluseczka :-D jednak to było na butli z moim mlekiem a dzisiaj pierwsze dzień jesteśmy tylko na piersi. I przyznam szczerze, nie sądziłam że karmienie będzie takie trudne na początku. Myślałam, że pójdzie nam szybko i bez problemów, a tu masz...
Poza tym mam apetyt jak nigdy. Na wadze jeszcze 4kg+ :-)

Do góry