Hej! Jak jest z waszymi maluszkami w brzuszkach? Czujecie że reagują na dźwięki? Jestem w 28 tyg i moj mały nic sobie z nich nie robi, nie reaguje na szczekanie psa, nie reaguje na mój głos, w kinie tez nawet się nie ruszył... Zaczynam się martwić czy wszystko dobrze z jego słuchem
reklama
Madzia86G
Fanka BB :)
a zapytam tak wrost , może zbyt brutalnie ale ... : a jakiej reakcji oczekujesz ?
Że jak pies zaszczeka to dziecko się wystraszy i ci podskoczy ?
Że w kinie na komedii zacznie machać energicznie rączkami bo poczuje że masz dobry humor ?
To raczej tak nie działa
Mój mały był aktywny o swojej stałej porze, między 16 a 20 . Przez cały dzień mogły się dziać dookoła mnie cuda na kiju i nic. Miesiąc przed porodem byłam na weselu. Co go to interesuje ? On ma tam w środku swój własny ,,wodny świat" .
Że jak pies zaszczeka to dziecko się wystraszy i ci podskoczy ?
Że w kinie na komedii zacznie machać energicznie rączkami bo poczuje że masz dobry humor ?
To raczej tak nie działa
Mój mały był aktywny o swojej stałej porze, między 16 a 20 . Przez cały dzień mogły się dziać dookoła mnie cuda na kiju i nic. Miesiąc przed porodem byłam na weselu. Co go to interesuje ? On ma tam w środku swój własny ,,wodny świat" .
wiola0904
Kochana, wsadz głowę pod wodę... Ile slyszysz? Bo dokładnie tyle słyszy Twój dzidziuś. Mój synek po 30tc potrafił tak przysnac, że ani stukanie w brzuch ani nic nie pomagało by go wybudzić. Także spokojnie... Nie stresuj się niepotrzebnie.
marta18691
Dziecko w brzuchu nie slyszy co się dzieje na zewnątrz jak jest w brzuchu jak byś wsadziła głowę pod wodę to też nic byś nie słyszała więc nie spinaj się tak
jumisia
chyba nie tak do końca. Słyszy głosy rodziców, muzykę i nawet inne odgłosy ale na nie nie reaguje. Zobaczysz, że noworodek też nie będzie zwracał uwagi na hałas przez pierwsze tyg życia.Dziecko w brzuchu nie slyszy co się dzieje na zewnątrz jak jest w brzuchu jak byś wsadziła głowę pod wodę to też nic byś nie słyszała więc nie spinaj się tak
Podczas mojej ciąży syn dwa razy zareagował na dzwieki: pierwszy raz, kiedy około 22 odpaliłam auto, a drugi raz, kiedy jechałam i dałam bardzo głośno radio. Momentalnie zaczął się energicznie ruszać, tak jakby nagle się przestraszył. Jak mówiłam, tylko dwa razy w ciągu całej ciąży. A teraz jako 10 mies niemowlak słuch ma tak dobry, że aż się czasem dziwię
Twoje dziecko na pewno słyszy, ale nie okazuje reakcji. Musi? Wydaje mi się, że nie W drugiej dobie po narodzinach będzie miał badanie słuchu, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze
Twoje dziecko na pewno słyszy, ale nie okazuje reakcji. Musi? Wydaje mi się, że nie W drugiej dobie po narodzinach będzie miał badanie słuchu, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze
marta18691
Głos rodziców może słyszeć ale wszystkiego nie słyszy nie będzie reagować na każdy dźwiękchyba nie tak do końca. Słyszy głosy rodziców, muzykę i nawet inne odgłosy ale na nie nie reaguje. Zobaczysz, że noworodek też nie będzie zwracał uwagi na hałas przez pierwsze tyg życia.
jumisia
Jak rozwija się słuch dziecka w brzuchu? | Hellomama
Jak rozwija się słuch u nienarodzonego dziecka? Sprawdź, kiedy dziecko zaczyna słyszeć głos mamy i dowiedź się, jakie dźwięki są dla niego przyjemne.
hellomama.pl
reklama
Magdusia88
Myślę, że reakcja na dźwięki, która opisujesz, mogłaby się pojawić dopiero po 32 tc. Moje dziecko w brzuchu przestraszyło się raz: kiedy przejechał motor, a ja stałam przy ulicy. To było w okolicach 34 tc.
Najczęściej budzi się jak słyszy ruchy moich jelit
Dziecko na pewno słyszy dźwięki z zewnątrz, ale przygluszone. jest do nich przyzwyczajone, bo w brzuchu nie ma absolutnej ciszy - bicie serca, szumy, wspomniane dźwięki jelit.
Najczęściej budzi się jak słyszy ruchy moich jelit
Dziecko na pewno słyszy dźwięki z zewnątrz, ale przygluszone. jest do nich przyzwyczajone, bo w brzuchu nie ma absolutnej ciszy - bicie serca, szumy, wspomniane dźwięki jelit.
reklama
Podziel się: