reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam problem , potrzebuję rady ...pomocy

Werczix

Początkująca w BB
Cześć wszystkim, jak wyżej w temacie potrzebuję kobietki od was rady-pomocy. Obecnie jestem w ciąży 7tyg+6dni , z tym że nie czuje kompletnie nic zero emocji i radości z tego ,że jestem w ciąży . Mam trudna sytuację i życiową i finansową,gdyż obecnie jestem bez pracy nie przebywam na żadnym L4. Z partnerem podejmujemy raczej decyzję o rozstaniu, jeśli do tego dojdzie będę musiała wrócić w swoje rodzinne strony ,niestety bez wsparcia rodziny ..rodzice mieszkają na co dzień w Niemczech ,jesteśmy ze sobą stosunkowo krótko niestety różnica charakterów i poglądów.. O ciąży raczej nie myślę w pozytywach a wręcz na odwrót ... Czy jestem bez serca? :( nie wiem co robić , chciałabym żeby ciąża to był zły sen . Wiem ,że to wariactwo ale czy na podstawie mojego złego psychicznego samopoczucia i naprawdę dziwnych myśli lekarz mógłby zadecydować o poronieniu... ;(

reklama
Myślę, że na NFZ to się może nie udać. Może pozostałe dziewczyny z forum podpowiedzą inne rozwiązania lub organizacje, które mogą Ci pomóc (ja niestety nie orientuje się w tym temacie)

Sama nie wiem jak temat mogę ugryźć.. :( obecnie chciałabym albo spać i nie wstawać z łóżka i nigdzie nie wychodzić :(

Cześć wszystkim, jak wyżej w temacie potrzebuję kobietki od was rady-pomocy. Obecnie jestem w ciąży 7tyg+6dni , z tym że nie czuje kompletnie nic zero emocji i radości z tego ,że jestem w ciąży . Mam trudna sytuację i życiową i finansową,gdyż obecnie jestem bez pracy nie przebywam na żadnym L4. Z partnerem podejmujemy raczej decyzję o rozstaniu, jeśli do tego dojdzie będę musiała wrócić w swoje rodzinne strony ,niestety bez wsparcia rodziny ..rodzice mieszkają na co dzień w Niemczech ,jesteśmy ze sobą stosunkowo krótko niestety różnica charakterów i poglądów.. O ciąży raczej nie myślę w pozytywach a wręcz na odwrót ... Czy jestem bez serca? :( nie wiem co robić , chciałabym żeby ciąża to był zły sen . Wiem ,że to wariactwo ale czy na podstawie mojego złego psychicznego samopoczucia i naprawdę dziwnych myśli lekarz mógłby zadecydować o poronieniu... ;(

W Polsce niestety jeszcze żaden lekarz na NFZ czy prywatnie Ci nie pomoże.
Ale są świetne dziewczyny, które Cię zrozumieją Link do: Aborcyjny Dream Team
Zgodnie z prawem możesz usunąć sama swoją niechcianą ciążę

W Polsce niestety jeszcze żaden lekarz na NFZ czy prywatnie Ci nie pomoże.
Ale są świetne dziewczyny, które Cię zrozumieją Link do: Aborcyjny Dream Team
Zgodnie z prawem możesz usunąć sama swoją niechcianą ciążę
Czy to jest legalne? Echh . Dodam , że jako niemowlę urodziłam się sama z dziurką w sercu,która zagoiła mi się samoistnie z opowiadań mamy ,ale nie wiem czy to jest dziedziczne i czy wiąże się z ryzykiem że dziecko by się urodziło z jakimiś wadami itd. od 3-msc życia chorowałam na astmę, w tym momencie zaleczona. I mam niedomykalność zastawki mitralnej

Czy to jest legalne? Echh . Dodam , że jako niemowlę urodziłam się sama z dziurką w sercu,która zagoiła mi się samoistnie z opowiadań mamy ,ale nie wiem czy to jest dziedziczne i czy wiąże się z ryzykiem że dziecko by się urodziło z jakimiś wadami itd. od 3-msc życia chorowałam na astmę, w tym momencie zaleczona. I mam niedomykalność zastawki mitralnej

Tak. Legalne.

Nie, nie jesteś bez serca. Jesteś w bardzo trudnej sytuacji i zgłoś się do organizacji w/w. Ewentualnie poszukaj psychologa, z którym jeszcze będziesz mogła porozmawiać. Być może organizacja ci da takie wsparcie.

Trzymaj się.

Dziewczyny ,teraz byłam się wykąpać i na bieliźnie zauważyłam jasno brązowe upławy. Wcześniej było w trakcie dnia ok ,gdy korzystałam. To normalne czy coś się dzieje?

Dziewczyny ,teraz byłam się wykąpać i na bieliźnie zauważyłam jasno brązowe upławy. Wcześniej było w trakcie dnia ok ,gdy korzystałam. To normalne czy coś się dzieje?
Upławy, plamienia czy nawet krwawienia nie musza świadczyć o tym, ze zaraz poronisz. Tak może poprostu być.

reklama
Wiedz że masz wybór. Niestety, lekarz może nie wesprzeć Cię w taki sposób w jaki potrzebujesz.
Przerwanie swojej własnej ciąży jest legalne.
Masz osobę z którą mogłabyś porozmawiać, taką która wysłucha, nie narzuci niczego? Jesli nie to ADT oferują wsparcie psychologiczne i możesz poznać swoje możliwości.

https:// www.instagram. com/p/C-FojOho4rO/?igsh=MXFwYjMzaHl1empldg==

Do góry