reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mam 40 lat i co z tego

reklama
@moniafryz przykro mi, że jednak nie ciąża choć troszkę się tego spodziewałam. Jeśli nie masz torbieli to prawdopodobieństwa są dwa, albo przesunęła Ci się owulacja (faza lutealna jest stała) albo zablokowałaś się psychicznie. Jeśli to ostatnie, ujemny wynik bety powinien ruszyć @.

Dziewczyny, menopauzki :laugh2: a robiłyście wywiad środowiskowy? Jak szybko zaczęły przekwitać mamy? Może to potwierdzić jedynie @StorAnia, która zrobiła odpowiednie badania (i nie tylko to). Właśnie moja droga, czy waga przez wakacje spadła? :-p

@Ansure fajnie, cieszę się, mierz temperaturę od ostatnich plamień, nie czekaj do końca @, dużo dziewczyn ma owulację zaraz po okresie. Możesz tu wrzucać wykres to będziemy analizować grupowo :-) :)

@InezkaK przykro mi, dobrze się zapowiadało :-( :( Za kilka dni będzie lepiej, wrócą siły i wiara:tak:

Skad wiedzialas ze jej Sue nie powiodlo?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie w tym rzecz, po prostu @StorAnia zrobiła badania w tym kierunku, dzięki temu wie jakie są realia, szanse i forma walki. Ale wolałabym nie pisać nic więcej za nią ;-) ;)
Hej ja tez robilam badania rok temu i to całą serie badań za ktore zaplacilam kilka stówek ale nie o to chodzi jestem z zasobem jajeczek w przedziale jak 30-35latka i wszystkie inne wyniki mam ksiazkowo wręcz idealnie [emoji12][moja mama i babcia pozno przekwitala ] mąż tez badał nasienie i wszystko w najlepszym porządku a o dzidziusia staralismy 3.5roku bez zadnych wspomagaczy i udalo się w grudniu jak odpuscilismy ale niestety serduszko przestalo bic strata 20.02 [emoji24]badania genetyczne przyczyna i okreslenie płci itd .... W końcówce kwietnia znów cos zaskoczyło były 4 pecherzyki w macicy ale nie dojrzewały i 17.05 kolejna strata i teraz dwa cykle z clo jeden z monitoringiem drugi bez i klapa .... To tak w skrócie. ...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ja tez robilam badania rok temu i to całą serie badań za ktore zaplacilam kilka stówek ale nie o to chodzi jestem z zasobem jajeczek w przedziale jak 30-35latka i wszystkie inne wyniki mam ksiazkowo wręcz idealnie [emoji12][moja mama i babcia pozno przekwitala ] mąż tez badał nasienie i wszystko w najlepszym porządku a o dzidziusia staralismy 3.5roku bez zadnych wspomagaczy i udalo się w grudniu jak odpuscilismy ale niestety serduszko przestalo bic strata 20.02 [emoji24]badania genetyczne przyczyna i okreslenie płci itd .... W końcówce kwietnia znów cos zaskoczyło były 4 pecherzyki w macicy ale nie dojrzewały i 17.05 kolejna strata i teraz dwa cykle z clo jeden z monitoringiem drugi bez i klapa .... To tak w skrócie. ...

Kochana, to tylko się cieszyć z wyników! Problem chyba polega na tym, że teraz musicie trafić na najlepsze jajeczko, które pozwoli na rozwój zdrowego zarodka. Jesteście oboje płodni, zachodzisz w ciążę, czyli jeszcze nie było tego odpowiedniego. Bo rozumiem, że z utrzymaniem problemu nie ma? FL odpowiednio długa i temperatura wysoka?

Kochana, to tylko się cieszyć z wyników! Problem chyba polega na tym, że teraz musicie trafić na najlepsze jajeczko, które pozwoli na rozwój zdrowego zarodka. Jesteście oboje płodni, zachodzisz w ciążę, czyli jeszcze nie było tego odpowiedniego. Bo rozumiem, że z utrzymaniem problemu nie ma? FL odpowiednio długa i temperatura wysoka?
No wlasnie problem jest z utrzymaniem ciazy[emoji17] ja mam stwierdzona homozygote pai1-g4 jedna z najlzejszych ale jak jest ciąża tworzą sie skrzepy i serduszko przestaje bić więc moment pozytywnego testu to dla mnie heparyna w zastrzykach do tego acard i caly czas biore kwas foliowy w czystej postaci zeby lepiej organizm przyswajał i jeszcze mam dostac sterydy bo ostatnio w maju mój organizm zareagowal odrzuceniem

No wlasnie problem jest z utrzymaniem ciazy[emoji17] ja mam stwierdzona homozygote pai1-g4 jedna z najlzejszych ale jak jest ciąża tworzą sie skrzepy i serduszko przestaje bić więc moment pozytywnego testu to dla mnie heparyna w zastrzykach do tego acard i caly czas biore kwas foliowy w czystej postaci zeby lepiej organizm przyswajał i jeszcze mam dostac sterydy bo ostatnio w maju mój organizm zareagowal odrzuceniem

Czyli grubsza sprawa :unsure: Ile dajecie sobie czasu?

Od jutra zaczynam brac clo tym razem z monitoringiem i zastrzykiem na pęknięcie dla pewnosci i to juz ostatnia próba: (

Od jutra zaczynam brac clo tym razem z monitoringiem i zastrzykiem na pęknięcie dla pewnosci i to juz ostatnia próba: (

Trzymam kciuki! Na szczęście macie dzieci i jest kogo kochać :blink: Ja przyznam nie założyłam w ogóle wspomagania. Właśnie dlatego, że mam dwie córki i jeśli nie uda się naturalnie (począć to jedno a donosić to drugie) to nie bedziemy bić się z naturą. Tylko dlatego, że nie udźwignę psychicznie, nie mam nic przeciwko. Podziwiam Was za wolę walki :tak:

reklama
Do góry