reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mam 17 lat a potrzebuje udać się do ginekologa.

Węgorz

Zaciekawiona BB
Mam 2,5 miesiąca do 18. Z rodzicami kontakt średni jak bym mogła to bym zerwała całkiem niestety. Parę dni temu wyszedł mi test ciążowy pozytywny. Chciałam spytać jak udać się do lekarza bez rodziców i względnie jak założyć kartę ciąży również bez nich.
Z góry dziękuję.

reklama
Przepraszam ale musze...
Ile lat ma chlopak?
Czy wy jesteście świadomi ile kosztuje utrzymanie dziecka? Mleko pampersy lekarstwa wyprawka
Czy jesteście na tyle samodzielni by zapewnić godny byt dziecku
Jak w wieku 17 można wpelni świadomie zajść w ciążę ?? Szkole masz skonczona? wybawiłaś się i chcesz pobawić się w macierzyństwo Czy jak??
Ja się nie dziwie rodzicom ze naskoczyli na ciebie dziecko masz dopiero 17 lat!!
Czytaj prosze na przyszlosc komu odpisujesz. To nie ja jestem autorka postu. Ja juz mam daaawno daaawno 18 za soba :)

reklama
Przepraszam ale musze...
Ile lat ma chlopak?
Czy wy jesteście świadomi ile kosztuje utrzymanie dziecka? Mleko pampersy lekarstwa wyprawka
Jak w wieku 17 można wpelni świadomie zajść w ciążę ?? Szkole masz skonczona? wybawiłaś się i chcesz pobawić się w macierzyństwo Czy jak??
Ja się nie dziwie rodzicom ze naskoczyli na ciebie dziecko masz dopiero 17 lat!!

Przepraszam ale muszę.... Co cię to obchodzi? Autorka postu pyta o sprawy związane z lekarzami a nie o jakieś rady i takie natrętne pytania ciekawskich osób.
Dziewczyna ma zaraz 18lat, potem mowia że to młodzi nie mają szacunku do starszych a to ci starsi sami nie szanują i dorosłe osoby nazywają dziećmi [emoji2356]

Dokładnie zgadzam się i żadna z nas nie powinna w to wnikać. To jest jej i jej faceta sprawa. Jeśli to nie była wpadka tylko chciana ciąża to napewno mają na to środki.
Właśnie. A ja się tylko zastanawiam po co niektóre dziewczyny pytają o takie rzeczy. Przecież nie o tym jest temat.

oczywiście. zwłaszcza jak mieszka się z rodzicami i oni utrzymują, to taki 18 latek napewno ma świadomość ile kosztuje życie
A powiedz mi skąd masz wiadomość że autorka mieszka z rodzicami lub że będzie mieszkała z rodzicami? Ja nigdzie takiej info w jej poście nie zobaczyłam. Widzę że lubicie sobie wymyślać i dopowiadać do postów autorek. Brak słów [emoji2368][emoji2356]

Ja 5 miesiecy po mojej 18 zamieszkalam z chlopakiem, pracowalam na umowie o pracę uczylam sie. Jestem z nim do dzis, jestesmy zareczeni, mamy mieszkanie, stabilne zycie. Nie ma co wrzucac wszystkich osiemnastolatków do jednego wora. Żałuję tylko ze nie udało mi sie miec dzieci wlasnie w mlodym wieku. Dla chcacego nic trudnego, trzeba miec tylko poukładane w glowie.
I nie, nie pomagali mi rodzice :)
Idzie idzie a jeszcze mało tego większość nastolatków teraz ma więcej w głowach niż te "stare" baby.

Ja też się z domu wyprowadziłam jak skończyłam 18 lat i jestem z nim do teraz po ślubie. Mieszkamy za granicą. A jesteśmy ze sobą jak ja miałam 16 lat.

Przepraszam ale musze...
Ile lat ma chlopak?
Autorka wątku nie pytała o takie rzeczy więc zbędny jest twój komentarz.

Może warto się nauczyć odpowiadać typowo na posta a nie swoje pytania zadawać. Może odpowiedz jej na pytanie które zadała w swoim poście będzie lepiej

Przepraszam ale muszę.... Co cię to obchodzi? Autorka postu pyta o sprawy związane z lekarzami a nie o jakieś rady i takie natrętne pytania ciekawskich osób.
Dziewczyna ma zaraz 18lat, potem mowia że to młodzi nie mają szacunku do starszych a to ci starsi sami nie szanują i dorosłe osoby nazywają dziećmi [emoji2356]
W samo sedno. Nigdy nie zrozumiem takich bab co ich wszystko interesuje. Niech patrzy na siebie.

reklama
No cóż ja np mając 13lat w pełni miałam świadomość ile kosztuje życie. Więc wierz mi niektórzy mający 18lat to dorosłe odpowiedzialne osoby.
Ja wiedziałam trochę później od 16 roku życia jak już z moim planowaliśmy moja wyprowadzkę z domu. 3 miesiące przed 19 poszłam z domu i nie żałuję nic i niczego.

Do góry