reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
Dziewczyny, piekne dzieki za rady re bramek :-)
Dusia, masz racje, na poczatku zapytam ktore sa dobre do schodow. My tez mamy drewniana balustrade i tez najchetniej bym w niej dziur nie wywiercala ale moze takie zamocowania sa najbezpieczniejsze? Pamietam ze ludzie od ktorych kupilismy dom tez mieli zamontowane (chyba) drewniane, zabrali je ze soba a dziur nie ma wiec moze mozna miec drewniane bez wiercenia :confused: Zapytam w Babies R Us bo tam chyba maja najwiekszy wybor. A takiej plastikowej to maluch nie wypchnie jak sie calym ciezarem rzuci?

Co do fotelikow samochodowych to J do niedawna tylko na lerzaco podrozowal w skorupie matrixa Matrix Cup, Urban bo tak niby jest najbezpieczniej i najzdrowiej dla babies co jeszcze nie siedza. Nie wiem czy to prawda ale tak mnie spanikowaly te rozne artykuly ortopedyczne ze na wszelki wypadek go na lerzaca przetrzymalam do 6,5 miesiaca. Teraz jest w mamas & papas Primo Viaggio IP - Empire - Mamas & Papas i czasem w Jane na siedzaco ale cos mi sie wydaje ze przymale sie robia i nogi mu cos za bardza wystaja wiec trzeba kupic fotelik nr 3! :rolleyes2:
I znowu 'osiolkowi w zlobie dano' i za ch****e nie wiem co wybrac! :baffled: Podobno Britax najlepiej w crash testach wychodzi i tez wpina sie w Isofix'a wiec moze to? maja taki od 9 do 18 kg, mozna i do przodu i do tylu ustawiac i tez rozkladac do spania Britax - First Class Si Ultra

Befatka, czy ja dobrze pamietam ze masz Britax'a czy cos mi sie pokrecilo..? :sorry2:
Jak masz, to dobrze sie sprawdza?

Anetka całkiem fajny gadżet :-D jak ktoś nie ma na co kasy wyrzucać :-)

U spokojnych dzieci się nie sprawdzi, bo są zazwyczaj ostrożne przy nauce chodzenia, a tacy szaleńcy jak była moja Ala w młodości to by nie spoczęli zanim by tego nie zerwali z głowy.

Tak, jak pisałam na głównym mam problem z prezentem dla Emilki. Miałam jej kupić "Garnuszek na klocuszek", ale moja siostra zapowiedziała, że ona też o tym myślała, a że jest w ciąży (za tydzień ma termin), to przecież nie będzie latać po sklepach i kombinować. Od moich rodziców Emilka dostanie Fontannę z piłeczkami, a ja nie wiem już co jej kupić. Jest mnóstwo fajnych zabawek, które mają oznaczenie od 6-tego miesiąca, ale moim zdaniem raczej są dla starszych dzieci - liczą, uczą alfabetu, itp. Może napiszecie co Wy kupujecie dzieciom?
Ja myślałam o czymś takim:
LITTLE TIKES 1621 MUZYCZNY OGRODEK ZABAW 5w1 CENA! (475923572) - Aukcje internetowe Allegro
albo to:
MUZYCZNY STOLIK EDUKACYJNY Fisher Price NAJTANIEJ! (483413823) - Aukcje internetowe Allegro
- czy warto kupić coś takiego, jak myślicie? A może polecicie coś, czym Wasze dzieci lubią się bawić?

Ostatnia edycja:
Doris - ten stolik Tymon teraz dostał na chrzciny - bardzo fajn azabawka - zdaje sie, że Mrowa też ma taki. :tak:

Dziewczyny - jakby któraś chciała taniej kupić Garnuszek na klocuszek to dawajcie znać bo Tymon dostał dwa... :sorry2:

reklama
Doris ja chyba się zdecyduję na taki pchacz o którym była mowa kilka stron wcześniej. Bo mam dla Basi w piwnicy kilka zabawek po Ali typu: żyrafa z kolockami, żółw z klockami, takie grające pudełko na klocki itd. Jak to przyniosę to nie będę miała gdzie w mieszkaniu stanąć.;-) Twoje zabawki chyba się spodobają, dla takiego malucha to najważniejsze, żeby było coś kolorowego, świecącego i hałasującego :-)

Do góry