reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Dziewczynki: W Carrefourze są fajne bodziaki (z dł, kr. rękawkami oraz bez rękawków) - za 3,99. Oraz promocja na Huggisy duża paka za 39,99(80piel.) i kupując dwie paczki - druga za połowę ceny wychodzi ok. 0,37zł za pieluszkę. W rossmanie 2pak (92pieluchy roz 3) za 39,99 - 0,43zł za pieluche. A w H&M są też niezłe przeceny...np kupiłam tam małemu czapeczkę na lato za 5zł:-D

reklama
Dziewczyny, jak to jest z fotelikami samochodowymi 9-18 kg? Czy one są tylko dla siedzących dzieci? Kuba się już nie mieści w tym 0-13 kg. Nogi mu za bardzo wystają i nie dajemy rady zapiąć pasa, bo by mu uciskał na uda:no:

Rozwinę temat, bo mi przedtem Adaś nie pozwolił ;-)

Chodzi o to, że foteliki 9-18 kg montuje się w aucie przodem do kierunku jazdy, a taka pozycja jest bardzo niekorzystna dla małego dziecka - przy gwałtownym hamowaniu (już nie mówiąc o ewentualnej kolizji) są zbyt silne przeciążenia dla jego kręgosłupa. Specjaliści zalecają przewozić dziecko tyłem do kierunku jazdy tak długo jak to jest możliwe. Widziałam nawet ostatnio foteliki 9-18kg montowane tyłem do kierunku jazdy (bardzo drogie). Foteliki 0-18 kg można montować zarówno przodem, jak i tyłem do kierunku jazdy, za to nienajlepiej wypadają w crash testach.

reklama
Do góry