reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Taki wózek się nadaje raczej dla dziecka w okolicach roczku i nie na zimę. Chyba że nie będzie śniegu w ogóle ;-)

a dla mnie wozek jest za lekki, przy wiekszym podmuchu balabym sie, ze odfrune....
Ja mam jeszcze lżejszą spacerówkę (4,5 kg) i nie odfruwałam :-). W końcu dziecko tez swoje waży. Z tym że tak jak napisałam, uważam, że takie wózki się nadają dla starszych dzieci.

reklama
blueberry tak, chcemy zrezygnować z jeżdżenia wózkiem jak mała będzie miała 1,5 roku. Ja tak zostałam wychowana i do dziś uwielbiam długie wędrówki :tak:

blueberry tak, chcemy zrezygnować z jeżdżenia wózkiem jak mała będzie miała 1,5 roku. Ja tak zostałam wychowana i do dziś uwielbiam długie wędrówki :tak:
wow! :szok: szacun ;-)
Mnie to chyba wozili do piatego roku zycia, bo nie przepadam za dlugimi spacerami, a w szkole zawsze mialam zwolnienie z wf-u :-D;-)

Myszencja - czas pokaze czy Twoja corcia tez taka bedzie jak Ty :-) Jednak uwazam ze na dalekie spacery wozek (lekka zwykla parasolka) moze sie przydac - zwlaszcza ze roczne dzieci jeszcze czesto spia w wozkach bo a jednak zmeczone. no ale moze bedziecie mieli taka twardzielke :-)
Moj Jasiek jezdzil w wozku tak do 2 lat mnie jwiecej (no - 2 lata i 3 miesiace - jakos tak).

myslę, że wszystko zależy od dziecka :) sa takie, które w półtora roku pięknie biegają, ale tez i takie, które dopiero nieporadnie zaczynają chodzić :) generalnie ja jestem za tym, żeby NIE wozić niepotrzebnie dziecka, jeśli da radę samo iść, no ale nie będę zakładać, że w wieku 18miesięcy zupełnie odstawimy wózek ;)

Mój Karol też bardzo lubi chodzić i robimy na prawdę długie spacery, wychodząc na spacery "przed blok" wózka właściwie przestaliśmy używać jak miał właśnie ok 1,5 roku, ale jak trzeba było jechać gdzieś dalej, to wózek był niezbędny. Dziecko 1,5 roczne robi krok do przodu i 5 kroków w tył, po czym zatrzymuje się na 15 minut żeby podziwiać kamyczki przy drodze. Jeżeli chcesz gdzieś dojść, to z takim maluchem nie dojdziesz :-D

dzis w DDTVN było o tym, kiedy wysadzać dziecko z wózka, oglądałyscie? właściwie nic specjalnego nie powiedzieli...

reklama
Do góry