reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Mieliśmy i leżaczek i gąbkę - próbowaliśmy różności, bo Ola strasznie się darła w kąpieli, ale jednak najwygodniej jest kąpać bez żadnych takich gadżetów, silna męska ręka sprawdza się najlepiej.

reklama
my mamy właśnie taką profilowaną: WANNA wanienka PRIMA BABY PROFILOWANA + SKARPETKI (981076237) - Aukcje internetowe Allegro zarówno ja jak i mój mąż mamy małe dłonie, a taka profilowana wanienka daje mi psychiczny komfort, że jak się mały wyślizgnie to się zatrzyma na tym profilu, nie sądzę, ay był problem z umyciem plecków, bo tak czy siak musisz obrócić dziecko na boczek, żeby umyć plecki. Ale co kto woli :-)
minus tej wanienki jest taki, że jest krótsza, ale przecież takie wanienki 100cm są tanie, więc nie będzie problemu kupić później większą wanienkę jak już się nauczycie współgrać :-)

możesz jeszcze kupić lewatywę - enema jezeli chcesz byc "oczyszczona" do porodu i może maść rozgrzewajacą np Pulwex. Tych rzeczy akurat sama jeszcze nie zakupilam.
a tak poza tym wczoraj spakowalam juz na amen torbe. Kupilam wode i jakies suchary. W sumie dobrze byloby gdyby te mamusie co sa juz po, napisaly co tak naprawde okazalo sie zbedne w szpitalu. Chociaz wiem , że z czasem u was teraz kiepsko :-)

Mi po cc potrzebne byly tylko podstawowe przybory toaletowe i podklady poporodowe. No i niezastapione sexowne gatki siateczkowe ;-)

Dziewczyny, a jakie polecacie wanienki ? Bo ja mam ochotę na taką wypasioną, anatomiczną, z termometrem i korkiem odpływowym, no i stelaż do tego, ale to jest zakup - ok. 300 pln (np. BEBE JOU), tylko nie wiem czy warto inwestować...

Pytanie do Mam: czy te anatomiczne kształty/wyprofilowania się sprawdzają ? Czy nowonarodzone maleństwo da radę w takiej wanience ? A co z tym korkiem ? Warto dopłacać ?

Mam profilowana Onde i dla mnie jest fajna chociaz mala jeszcze jest ciut za waska i trzyma raczki przy ciele.

a tego wiesiołka to normalnie w aptece dostanę?

Tak

olapolap powiedz mi a ile tych majtasów trzeba by mieć ? bo ja mam jedną paczuszką z dwoma sztukami i nie wiem czy dokupić.

Paulka oby się udało :)

My wanienkę dostaliśmy 1,5 roku temu na ślub od organizatorki wesela :) Najlepsze jest to,że dostaliśmy właśnie różową- sprawdziło się- będzie córunia :)))

tez mam najzwyklejsza wanienke , tylko z tych wiekszych,... do tego stelaż... gąbke profilowaną kupiliśmy ale pewnie nie bedziemy jej używac, bo tatus bedzie trzymał Malutką.....

ja kupiłam 3 paczki siatkowych majteczek i jedna paczke mam takich z jakiegos "materiału" jednorazowe

za godzine sie dowiem czy bedziemy mogli wziac ten wozek na raty, kurcze boje sie :-( , bo R ma umowe o dzieło i podobno krzywo patrzą na takie umowy.....

ale stresujący dzięn.... juz sie nie moge doczekac srody az wszystko bedzie pozałatwiane ze wszystkim....o ile bedzie....

TRZYMAM KCIUKI BY SIĘ UDAŁO.

my tam też mamy zwykła wanienkę, T. juz dawno obiecał, że będzie małą kąpal więc żadne dodatkowe gadżety są nam póki co zbędne. A jak będzie to się okaże, zawsze przecież można dokupić.

reklama
Parowar mam firmy Tefal - polecam!!
Przy zakupie zwracaj uwagę na to, by można było parować jajka i aby miał pojemnik na zioła.
Aha, mój ma 3 poziomy.

Dziękuję. Wezmę to pod uwagę.

A jak to jest? Można korzystać np. tylko z jednego poziomu, czy zawsze trzeba mieć założone wszystkie?

Kiedys obiecalam pokazac fotki pokoju Konstancji. Niestety pokoik jest bardzo maly... Na zalaczonych fotkach oslawione lozko. Do pokoju jeszcze dostawimy komode.

Boski pokoik!

Dziewczyny, a jakie polecacie wanienki ? Bo ja mam ochotę na taką wypasioną, anatomiczną, z termometrem i korkiem odpływowym, no i stelaż do tego, ale to jest zakup - ok. 300 pln (np. BEBE JOU), tylko nie wiem czy warto inwestować...

Pytanie do Mam: czy te anatomiczne kształty/wyprofilowania się sprawdzają ? Czy nowonarodzone maleństwo da radę w takiej wanience ? A co z tym korkiem ? Warto dopłacać ?

Ja pytam bo z córcią miałam zwykłą i miałam leżaczek do wanny, ale Ona jak była mała to kompletnie nie umiała w tym leżeć...no a korki to słyszałam, że wypadają, albo dzidziole jak są starsze same wyciągają....

no ale poradźcie coś.....

U nas sprawdziła się najzwyklejsza wanienka i teraz też będziemy z niej korzystać.

Mieliśmy i leżaczek i gąbkę - próbowaliśmy różności, bo Ola strasznie się darła w kąpieli, ale jednak najwygodniej jest kąpać bez żadnych takich gadżetów, silna męska ręka sprawdza się najlepiej.

Kupiłam tą gąbkę i użyłam raz.
To cholerstwo nie chce potem schnąć i tylko się bakterie mnożą....

Do góry