reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

możesz jeszcze kupić lewatywę - enema jezeli chcesz byc "oczyszczona" do porodu i może maść rozgrzewajacą np Pulwex. Tych rzeczy akurat sama jeszcze nie zakupilam.
a tak poza tym wczoraj spakowalam juz na amen torbe. Kupilam wode i jakies suchary. W sumie dobrze byloby gdyby te mamusie co sa juz po, napisaly co tak naprawde okazalo sie zbedne w szpitalu. Chociaz wiem , że z czasem u was teraz kiepsko :-)

Razem z meżem walczylismy wczoraj ze zlozeniem komody - on montowal, ja sie przygladalam. Zeszlo nam to do północy. Chcialam zrobic fotki i wrzucic, ale powstal problem, bo komoda duza a pokoj maly. Kompletnie nie wiemy gdzie ja ustawic i tak stoi na zaszczytnym miejscu - środku pokoju. Juz niby wszystko gotowe a jeszcze czeka mnie przemeblowywanie :-(

reklama
Dziewczyny, a jakie polecacie wanienki ? Bo ja mam ochotę na taką wypasioną, anatomiczną, z termometrem i korkiem odpływowym, no i stelaż do tego, ale to jest zakup - ok. 300 pln (np. BEBE JOU), tylko nie wiem czy warto inwestować...

Pytanie do Mam: czy te anatomiczne kształty/wyprofilowania się sprawdzają ? Czy nowonarodzone maleństwo da radę w takiej wanience ? A co z tym korkiem ? Warto dopłacać ?

Ja pytam bo z córcią miałam zwykłą i miałam leżaczek do wanny, ale Ona jak była mała to kompletnie nie umiała w tym leżeć...no a korki to słyszałam, że wypadają, albo dzidziole jak są starsze same wyciągają....

no ale poradźcie coś.....

Zdradź sekret tabletek z wiesiołka proszę.

"wiesiolek- najczesciej dostepny w kapsulkach. Pomaga w osiagnieciu rozwarcia szyjki macicy co sprawi,ze porod
bedzie postepowal szybciej. Nalepiej brac max. 5 kapsulek dziennie od 38-go tygodnia ciazy.
Czasem polozne zalecaja stosowanie wiesiolka dopochwowo"

To dzisiaj napisała Kitek na głównym, wcześniej 13X13 też pisała o tym, no i wypytałam położną na szkole rodzenia i też poleciła i chcę wypróbować
Od 21 zacznę też żłopać napar z liści malin :-) Zaszkodzić nie zaszkodzi, a nóż widelec pomoże :-p:-)

Dziewczyny, a jakie polecacie wanienki ? Bo ja mam ochotę na taką wypasioną, anatomiczną, z termometrem i korkiem odpływowym, no i stelaż do tego, ale to jest zakup - ok. 300 pln (np. BEBE JOU), tylko nie wiem czy warto inwestować...

Pytanie do Mam: czy te anatomiczne kształty/wyprofilowania się sprawdzają ? Czy nowonarodzone maleństwo da radę w takiej wanience ? A co z tym korkiem ? Warto dopłacać ?

Ja pytam bo z córcią miałam zwykłą i miałam leżaczek do wanny, ale Ona jak była mała to kompletnie nie umiała w tym leżeć...no a korki to słyszałam, że wypadają, albo dzidziole jak są starsze same wyciągają....

no ale poradźcie coś.....

Monia ja też z początku chciałam taką full wypas, ale zaopatrzyliśmy się w stelaż (49zł) i zwykłą wanienkę (ok15zł) W rozmiarze 100cm
Termometr mam pływający, odpływ mi nie potrzebny, bo i tak trzeba będzie tą wodę wynieść to co mi za różnica czy wyniose w wanience czy w wiaderku,misce itp W tych wyprofilowanych myślę, że ciężej jest umyć plecki
Ja owinę golasa w pieluszkę, żeby się nie ślizgał i żadnych innych wynalazków Są jeszcze takie specjalne gąbki, ale dla mnie to siedlisko zarazków

Ale jak uważasz :-)

Wiesiołek bez problemu można kupić w aptece za kilkanaście zł :tak:

My wczoraj kupiliśmy takie coś Prima Baby - Wszystko dla Twojego dziecka (stwierdziliśmy,że nie warto płacić nie wiadomo ile,bo i tak Młodą będzie tatuś trzymał, a potem sobie sama będzie siedzieć). Nie jest to może jakiś cud techniki,ale wygląda sympatycznie, czy się sprawdzi, zobaczymy niedługo. Zastanawiałam się nad wanienką z korkiem, ale mąż, stwierdził, że może być z tego więcej problemów niż pożytku (wystarczy,że będzie troszkę niedopasowany i mamy dodatkowy problem).
Przy okazji pytanie: wypróbowała któraś wkład z gąbki do wanienki(pełno ich teraz w sklepach)? Bo mnie wczoraj kusiło żeby kupić, ale chcieliśmy posłuchać opinii na temat czegoś takiego.

ja mam taki plastikowy stelaż do wanienki żeby dzieciowi było bezpieczniej ale nie wiem czy bedziemy korzystac , a co do gąbek to chyba nie warto w to inwestować bo to siedlisko zarazków

reklama
Do góry