reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Ja mam karuzelkę z tej serii co pierwsza huśtawka - sprawdziła się rewelacyjnie, a teraz nie mogę jej odzyskać, bo obecny użytkownik się bardzo przywiązał :confused:

reklama
Kiedys obiecalam pokazac fotki pokoju Konstancji. Niestety pokoik jest bardzo maly... Na zalaczonych fotkach oslawione lozko. Do pokoju jeszcze dostawimy komode.

5v6hdi..jpg

29xxa8l..jpg

piszę patrzac na swoja liste w notesie:
Infacol
saszetki Plantex
Gripe Water
Aphtin
Bepanthen masc, (sutki i pupa)
woda morska do nosa, spray np marimer
sól fizjologiczna np physiodose
paracetamol czopki
tantum rosa
gaziki leko
maść majerankowa

reklama
Ja w aptece kupilam:

* kompresy niejalowe 5cm x 5cm, 100 sztuk - do przemywania oczu
* kompresy niejalowe 7.5cm x 7.5cm, 100 sztuk - do przemywania buzi, ale takze pupy jakby gdzies tam cos przyschlo niezauwazone w poprzednim przewijaniu ;-)
* sol fizjologiczna Gilbert NaCl, 30 ampulek - do przemywania oczu, buzi, pupy (gdyby cos przyschlo to mam te sol pod reka i nie musze biegac po wode)
* puder - na razie nie uzywalam, ale moze w lecie jak bedzie bardzo goraco to sie przyda - w przypadku dziewczynki tylko do faldek skornych, a nie do pupy
* oliwka Nivea - do masazu, na ewentualna ciemieniuche
* krem ochronny Bambino do pupy
* krem pielegnacyjny Bambino do smarowania calego cialka po kapieli
* linomag - do pupy, stosuje raz dziennie
* bepanthen - na moje brodawki, ale tez na odparzenia pupy
* parafina - do kapieli, o niebo tansza niz Oilatum
* waciki - do przemywania intymnosci mojej coreczki, ale mozna nimi tez myc buzie
* Vita K+D - podaje sie dzieciom karmionym piersia od 8 doby zycia
* chusteczki nawilzone do pupy
* gaziki Leko - do pepka, ale planuje uzywac dopiero jak odpadnie kikut
* patyczki do uszu z ogranicznikiem - do mycia malzowin usznych i za uszami i faldek na szyi

Na razie wiecej nie pamietam ;-)

Do góry