reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Aniam też mnie to w żłobku przeraża, bo dla mnie to tam jest sauna, a niektóre dzieciaki właśnie w takim stroju leca o poranku: rajty+ dresy :szok: jak dla mnie to tam jest jakieś 24-25 stopni (u mnie w domu 20-21 maks i więcej bym nie chciała, bo mi się źle śpi, jak jest za gorąco).
Ale rodzice maja takie pomysły... może niektórym nie chce się przebierać... hm... sama nie wiem.

Nic tylko założyć takiemu rodzicowi gacie na wacie i tam puścić na cały dzień .
Ja szymkowi tylko spodnie zakładam bo i tak od auta mamy do przejścia jakieś 100m ,

U J. przedszkolu jest jakieś 21-22 st. ale ten mój uparciuch nie ubierze skarpet :no: karze sobie założyć spodnie dresowe na rajstopy i koniec. W samych rajtkach też nie bedzie biegał bo to przecież wstyd :no: Na szczęście udało mi się mu wybić z głowy chodzenie w przedszkolu w bluzie dresowej. Ma cienki długi rękaw i tyle....Maluchy biegaja w rajstopkach :tak:

Kurde a ja bym dziecka w samych rajtach nie puściła :no:
Może ja debil jestem ale dla mnie dziecko w samych rajtach to jakby dzieciaka nie do końca ubrać :-D
Sama bym tak nie łaziła nawet po domu więc dziecku też tego nie robię . Moje dzieciaki po domu też nie ganiają w samych rajtach tylko w spodenkach , Ola w leginsach

reklama
Agnieszka- Kuba miał swego czasu taki genialny pomysł, żeby chodzić w rajstopach i dresach, ale bardzo szybko wybiłam mu to z głowy. Po prostu było kotegorycznwe nie z mojej strony, a że on wie, iż z mamusia nie ma żartów, od razu dał sobie spokój. Ja tez wiem, że jak mu raz na cos pozwolę, co wg mnie nie jest zbyt mądre to mam problem :cool2: więc profilaktycznie nie pozwalam.

W żłobku zdarzają się dzieci w samych rajstopkach. Mi to nie przeszkadza, bo do sali i tak maja wstęp tylko dzieci i panie, więc luzik. Juz lepiej w rajtkach niż w pełym rynsztunku... chociaż, jak dla mnie, to i tak za ciepło. Ale przedszkolak w samych rajstopach... hm... u nas do tego są szklane drzwi do sal, więc wszytsko widać i nic się nie ukryje ;-)

W przypadku J. nawet kategoryczny rozkaz nic nie dał :-(
W końcu stwierdziłam że to nie ja się będę gotować... powiedziałam mu co i jak będzie i stwierdziłam że w plecaku ma skarpetki i ZAWSZE moze sie przebrać :tak: Widocznie mu to nie przeszkadza bo się nie przebiera. A w domu jak tylko mu jest za ciepło to najchętniej w krótkich spodenkach i bluzeczce by biegał (a w domu też 20 max 21 st.) więc nie czaję o co biega ...

Ja tez nie mam oporow w przypadku samych rajstopek. Daje do tego jakas troche dluzsza bluzke i wg mnie jest ok. Co wiecej wygodniej mi ubrac jej na droge rajstopy i spodnie, a w zlobku zdjac spodnie i zostawic w rajstopkach, niz ubierac dziecko w dwie pary spodni :-)

Ja to inna jestem i tyle :-D
a dzieciakom nie ubieram , bo z auta do przedszkola mam 50-100 m więc nawet w ten mróz w samych spodniach łazili .
Zresztą Szymek to nawet nie ma rajstop tylko takie kalesonki z HM u. fajne sa dla Olki je zostawię .
Olke w przedszkolu rozbiera pani - jakby rajty miała :-D

Antek też biega po domu w rajtuzach i jakoś mi to nie przeszkadza, ani wdłg mnie nie wygląda dziwnie. Jest mały to może sobie biegać, zanim nie podrośnie i nie zacznie się buntowwać że rajtuzy są babskie:)

Kamisia a w domu to i niech sobie w samej bieliznie gania ;-)

Przedszkolak w samych rajtach to nie jest moim zdaniem najlepszy pomysł :-) pomnijcie, że my z Aniam i Aga mam tez starsze dzieci. Mi maluszek w rajtach nie przeszkadza, w sensie taki 2 latek- wygląda jak w leginsach, ale u B. po tej przedszkolnej saunie bylyby same odparzenia na skorze. Ten typ tak ma :-) dlatego preferuje cienkie dery+ skarpetki :-)

Aniam- zarzuc fota kalesonkow... chyba Kubuli na przyszly rok kupie, bo on nienawidzi rajstop ;-) ja zreszta tez.

reklama
H&M kalesony 2-PAK 134-140 dla chłopca 8-10 L (2147816885) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
mam takie tylko inne kolorki ( granatowe i granatowe w paski ) co rok są w HM . Gatta robi też rajstopy bez stóp dla chłopców :tak: mam jedne granatowe jeszcze nie odpakowane , ale mam :-D

te kalesonki można spokojnie brać większe , one mają mankiet który mozna fajnie podwinąć i nie prezeszkadza . ja szymkowi kupiłam większe bo nie było małych i trzeci sezon je ma

Do góry