reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Ja mam i uzywalam. Na poczatku byl szal, pieklam czesto. Teraz juz praktycznie nie uzywam i zastanawiam sie nad sprzedaniem. Chlebek wychodzi dobry, tylko taki dziwny ksztalt ma. Wielkie kwadratowe kromy wychodza. Teraz znalazlam sobie fajny przepis ktory krece mikserem i w normalnych keksowkach pieke w piekarniku.
Ogolnie fajna sprawa ze wsypujesz i sie juz nie martwisz o nic. Mozna tez samo ciasto wyrobic (np. na drozdzowca) i pozniej tylko przelozyc do blaszki.

reklama
Onka wrzuć przepis na ten do keksówek

Mnie głównie przekonuje to wyrabianie ciasta - nie mam takiego miksera z tym hakiem do ciasta - a przeżywam mękę jak mam wyrabiac ręcznie ciasto.

A marzy mi się domowy chleb - matka polka czasem się we mnie budzi :)

Maszyny do chleba nie uzywam, wiec nie doradze, bo mam taki przepis, ktorego sie nie wyrabia, tylko miesza (ja pieke na zakwasie nie na drozdzach, a to jest kluczowe), ale takie cos bym chciala miec i w koncu kiedys sobie kupie :-)

Miksery - Sklep Vivamix

Pieke z tego przepisu:
Chleb orkiszowy

Uzywam do tego maki z tesco, za niecale 4 zl za kg, bo niestety w "zdrowych" sklepach jest strasznie droga. Mam zwykly mikser taki z miska doczepiana i dwa haczyki do tego. Dosypuje do tego slonecznika, siemie i pyszny chlebek wychodzi :-)

Tez mi sie te roboty podobaja, ale cena juz nie do konca ;-) Na chwile obecna wystarcza mi poczciwy zelmer z miska na stojaczku. Najwazniejsze ze sam miksuje i nie musze sterczec i trzymac go nad miska :-)

dziewczyny czy któraś z Was ma i używa maszyny do chleba - bo ja zastanawiam się nad zakupieniem

ja mam
Wypiekacz do chleba 43Z010 Zelmer 12 programów *** (2085341498) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
moje dzieciaki uwielbiają ten chleb . Dość często robimy a maszynę mam prawie dwa lata

Maszyny do chleba nie uzywam, wiec nie doradze, bo mam taki przepis, ktorego sie nie wyrabia, tylko miesza (ja pieke na zakwasie nie na drozdzach, a to jest kluczowe), ale takie cos bym chciala miec i w koncu kiedys sobie kupie :-)

Miksery - Sklep Vivamix

Moja koleżanka ma to cudo już ze trzy lata .
Pięknie wyglada i dobrze sie sprawuje . w USA kosztuję połowę tego co u nas , tylko trzeba wtyczkę przerobić . :tak:

reklama
Do góry