reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mało wód płodowych w I trymestrze

Mnie już dawno brzuszek wyszedł. Wyglądam, jak bym przytyła.
Nie będę robić nifty i amniopunkcję, nie chce..
Amniopunkcję - nie bezpiecznie, nifty - drogo.
Jestem po invitro, zarodek był badany. Nie widzę sensu powtarzać badanie..

Nie myślę, że jest lepiej.. Dziecko jakoś dziwno siedziało i nie ruszało nóżkami (
Doktor powiedział, że może śpi.
Chcę pójść w piątek, poprosić jeszcze raz zobaczyć i ocenić ilość wód.
Szczerze mówiąc, bardzo się martwię teraz, że coś można zrobić, żeby poprawić ilość wód, ale nic nie proponują mnie.
Jedyne, co jest dobrze, że mała dobrze rośnie.
Żeby poprawić ilość wód, jako pierwsze co, to lekarze zalecają pić bardzo dużo wody.

reklama
Mnie już dawno brzuszek wyszedł. Wyglądam, jak bym przytyła.
Nie będę robić nifty i amniopunkcję, nie chce..
Amniopunkcję - nie bezpiecznie, nifty - drogo.
Jestem po invitro, zarodek był badany. Nie widzę sensu powtarzać badanie..

Nie myślę, że jest lepiej.. Dziecko jakoś dziwno siedziało i nie ruszało nóżkami (
Doktor powiedział, że może śpi.
Chcę pójść w piątek, poprosić jeszcze raz zobaczyć i ocenić ilość wód.
Szczerze mówiąc, bardzo się martwię teraz, że coś można zrobić, żeby poprawić ilość wód, ale nic nie proponują mnie.
Jedyne, co jest dobrze, że mała dobrze rośnie.
Może skonsultuj się z innym lekarzem . Ja tak zrobiłam pojechaliśmy do jednego z specjalistów od trudnych ciąż aby jeszcze raz obejrzał mała dokładnie . Czasami jest też łożysko mniej wydolne po 20 tyg dziecko bd coraz więcej siusiac i tych wód powinno być więcej tak nam powiedział lekarz więc na to liczę .
Wiem co czujesz też się ciągle martwię dlatego mimo kosztów zdecydowałam się na badania za długo czekaliśmy na dzidzię żeby teraz nie zadbać o wszystko ale wiadomo . Amniopunkcja nie jest aż tak ryzykowna ale sama też się nie zdecydowałam .
Spróbuj sięgnąć opini innego lekarza

Ja piję 3/4 l dziennie od samego początku i nic to nie daje . Więc zależy .
No tak, bo to takie 50/50, pomoże albo nie. Ale odwodnienie na pewno zaszkodzi. ;)
No i na pewno przepływy się wtedy sprawdza, czasem acard daje (przed 16 TC), żeby je polepszyć. Jak maluch dostaje więcej od nas "jeddzonka", to więcej siusia, więc jest więcej wód.

Może skonsultuj się z innym lekarzem . Ja tak zrobiłam pojechaliśmy do jednego z specjalistów od trudnych ciąż aby jeszcze raz obejrzał mała dokładnie . Czasami jest też łożysko mniej wydolne po 20 tyg dziecko bd coraz więcej siusiac i tych wód powinno być więcej tak nam powiedział lekarz więc na to liczę .
Wiem co czujesz też się ciągle martwię dlatego mimo kosztów zdecydowałam się na badania za długo czekaliśmy na dzidzię żeby teraz nie zadbać o wszystko ale wiadomo . Amniopunkcja nie jest aż tak ryzykowna ale sama też się nie zdecydowałam .
Spróbuj sięgnąć opini innego lekarza
Jak znalazłaś tego lekarza?
Umówiłam się na wtorek do innego lekarza w tej klinice, gdzie robiłam invitro.
Niestety moja Pani Doktor, która mi tam leczyła, nie przyjmuje do końca listopada((( chciałabym z nią poradzić się najpierw, ale niestety..

A co u Ciebie z tarczycą? Niedoczynność tarczycy? Bierzesz Euthyrox?

Ostatnia edycja:
Ja piję 3/4 l dziennie od samego początku i nic to nie daje . Więc zależy .
Mi kazali pić minimum 4-5l wody dziennie z czego 1,5l na czczo w ciągu godziny od przebudzenia, dodatkowo dostawałam 1l płynów dożylnie (leżałam w szpitalu z PPROM). AFI nie przekraczało 3 ale zauważyłam, że gdy więcej piłam to więcej wód mi uciekało więc musiało się ich więcej produkować

Mi kazali pić minimum 4-5l wody dziennie z czego 1,5l na czczo w ciągu godziny od przebudzenia, dodatkowo dostawałam 1l płynów dożylnie (leżałam w szpitalu z PPROM). AFI nie przekraczało 3 ale zauważyłam, że gdy więcej piłam to więcej wód mi uciekało więc musiało się ich więcej produkować
Ciężko tyle wypić 🙈
Czym wszystko się skończyło?

Jak znalazłaś tego lekarza?
Umówiłam się na wtorek do innego lekarza w tej klinice, gdzie robiłam invitro.
Niestety moja Pani Doktor, która mi tam leczyła, nie przyjmuje do końca listopada((( chciałabym z nią poradzić się najpierw, ale niestety..

A co u Ciebie z tarczycą? Niezdolność? Bierzesz Euthyrox?
Podwyższona była tarczyca . Z grup internetowych byłam u prof Krzysztofa Szaflika w Łodzi .

Ja rano biorę tabletkę na tarczycę więc mamy 1 h już po przebudzeniu bez jedzenia i picia . U mnie wszystko prawidłowe przepływy itd wody nie uciekają poprostu taka jest ta ciąża nie wiadomo dlaczego jest ich mniej podajemy wszystko co by mogło polepszyć ich ilość i tak czasami jest AFI 6 a ostatnio było 12,5 teraz we wtorek mam wizytę i zobaczymy co będzie strasznie skacze ważne dla mnie jest że mała jest zdrowa i rośnie dobrze wrazie czego zawsze te wody mogą dopuścić chociaż wolała bym tego uniknąć .

reklama
Do góry