reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

MariaOla no roznica jest minimalna na korzysc Lovelli, tylko, ze ona czesciej jest w promocji, a o Jelpie tez slyszalam, ze czesciej uczula. Mysle, ze kupie to Lovelle, a jak sie cos bedzie dzialo, to przerzuce sie na platki, najwyzej dodatkowe plukanie w pralce bede puszczac.
Co do suszenia na kaloryferach to ki, na pieluszcze powiesze, ale nie na rurach, a poza tym jeszcze jedna rzecz ktorej nie napisalam, ze ja te rury mam w kuchni gdzie jest tez piec, no i przy dosypywaniu do niego trzeba go otworzyc, a co za tym idzie kuchnia jest zadymiona. Nie bardzo, ale jednak jest. :no:

reklama
z doswiadczenia wiem,ze lepiej sie spisuja takie czapki z szalikiem razem, one sie chyba kiedys kominiarki nazywaly; bo sie nie odwiaza, ladnie uszy zakryja i szalik zbedny i kolo szyji nie bedzie za duzo.

Ewa
takie czapki szybciej znajdziesz dla większych dzieci. Ja jeszcze nie widziałam takich dla niemowlaczków. A poza tym nie wiem czy dzieciątko zniosłoby coś na szyjce, skoro jej prawie wogule nie widać :-D

aaaaa to ja nie złapałam, że o takie ryry chodzi ...... myślałam, że rurami nazywasz właśnie kaloryferki :baffled:

Bo ja na takich zwyklych rurach susze nasze ciuchy, bo niestety tych rurek w kuchni troche mam, sa pomalowane, czyste i wogole, no ale jednak to rury. :baffled:
Dobra koniec o rurach, bo mnie tu zaraz przegonicie. ;-)

ja powiem tak: dla Oli miałam :
rozmiar 62
4 koszulki
4 kaftaniki
4 spioszki
2 czapeczki cienkie

rozmiar 68
to samo, tylko w większym rozmiarze.

poza tym kombinezon, polarowe ubranko na wyjście, ciepłą czapeczkę i szliczek i drobiazgi tj. np skarpeteczki.

wierzcie mi- naprawdę w zupełności mi wystarczyło. teraz zamierzam zrobić tak samo- pierwsze rozmiary bardzo szybko wychodzą z szafy i nie warto się nimi obkupować. Większych rozmiarów na razie nie kupuję, bo nie wiem jeszcze co będzie mi potrzebne- ciepłe czy lżejsze ciuszki.

Bo ja na takich zwyklych rurach susze nasze ciuchy, bo niestety tych rurek w kuchni troche mam, sa pomalowane, czyste i wogole, no ale jednak to rury. :baffled:
Dobra koniec o rurach, bo mnie tu zaraz przegonicie. ;-)

no co ty, rury są fajowe;-) ;-) ;-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Zobacz załącznik 16399Monika77, sa tez dla mniejszych. ja pamietam,ze moj kuzyn 21 lat temu urodzil sie w listopadzie i wlasnie taka mial.pewnie moja mama mu udziergala,albo ciocia gdzies kupila.teraz tez mozna kupic,znalazlam jedna we francuskim katalogu, rozmiary 45cm i 50cm,ale jest potwornie droga, 17 euro- zalaczam zdjecia (pierwsze rysunek,drugie-dla dziewczynki i trzecie- dla chlopca). drugie zdjecie to wykroj takiej czapki,ktory mozecie same uszyc; jest on niestety po angielsku i nie mam teraz czasu aby go przetlumaczyc ale jesli ktoras bedzie zainteresowana to postaram sie w weekend. ta czapka jest w kilku rozmiarach, wykroj mozecie swobodnie wydrukowac i wyciac i zszyc, ona nie jest z welny ale ja bym polecila polar na zewnatrz a w srodek ewentualnie wszyc podszewke z bawelny.

jeszcze zalaczam inny pomysl na szalik,zdjecie srodkowe.jest on z polaru i w rozmiarach od 50lub 56 do chyba 86, nie pamietam. jesli sie ktorejs podoba to sluze wykrojem.

reklama
Lorien bardzo fajny.
Xandii masz rację z tymi ciszukami,żeby nie kupować za dużo na początek i może faktycznie lepiej zacząć od rozmiaru 62 choć ja zamówiłam 3body w rozmiarze 56
TRÓJPAK BODY CAŁE ROZPINANE - WYSYŁKA GRATIS!!! (138772844) - Aukcje internetowe Allegro bardzo mi się spodobały, bez kosztów przesyłki całe szczęście, praktyczne bo całe rozpinane...jeszcze zamówię półśpioszki 56...półśpiochy niemowlęce - rozmiar 56 cm (137103344) - Aukcje internetowe Allegro
może dwie pary i to wystarczy chyba z tego rozmiaru w takim razie bo się jeszcze zastanawiałam nad wyprawką 56 ale może lepiej 62 już

Do góry