reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Odpowiedz w temacie

Rozumiem Twój stres, to naturalne, gdy pojawiają się niepokojące wyniki, ale spróbuj na spokojnie poczekać na powtórne badania – pojedynczy wynik obniżonych płytek nie zawsze oznacza poważny problem. W ciąży czasem dochodzi do tzw. małopłytkowości ciążowej, która zazwyczaj nie jest groźna i nie wymaga leczenia.

Lekarz oceni, czy poziom płytek jest na tyle niski, by zwiększał ryzyko krwawienia. Jeśli tak, to są sposoby na jego kontrolowanie – w razie potrzeby można podać leki lub przetoczyć płytki krwi, ale to już lekarz podejmie decyzję w oparciu o wyniki. Poczekaj na wyniki.

Ja miałam przetaczaną krew, ale po porodzie. Wszystko skończyło się ok. Wiem, że to trudne, ale postaraj się nie nakręcać czarnych scenariuszy  ❤️

Do góry