reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
kiingax1- ja serduszko zobaczylam tez w 5 tygodniu i 6 dniu jak nadzieja 1984:D a serce lekarka mowila zaczyna bic 20-22 dzien po owulacji :)

My też byliśmy dziś na wizycie:-) serduszko bije, jeden zarodek, zagnieżdżony na szczęście w macicy. Dostałam mnóstwo badań do zrobienia. Następna wizyta za 3 tygodnie. Później wstawię zdjęcie w odpowiednim wątku:-)

Nic z aspiryną. Tylko duphaston 3x dziennie i folik, ewentualnie nospe w razie bólu brzucha, ale nic mnie nie boli. Jedynie plecy od leżenia i nie ruszania się. Wstaje tylko do łazienki. Mąż sie poczuwa i zasuwa dziś sprząta robi zakupy i nawet czuje, że coś gotuje co chwilę słysze 'tylko sie nie ruszaj zbyt gwałtownie !'

applecrumble- superrr i bardzo sie ciesze ze wszytsko wporzadku z niecierpliwoscia czekam na fotke Twojej dzidzi :D

pat&mom-kochana bardzo sie ciesze ze serduszko bije :) i mam pytanko jesli niehchcesz nie musisz odpowiadac bo wiesze na Twoim suwaczku ze w 16 tyg ciazy Twojje poronilas czy co sie stalo ? tak strasznie sie boje o nasze malenstwa kochane.....

pat&mom-kochana bardzo sie ciesze ze serduszko bije :) i mam pytanko jesli niehchcesz nie musisz odpowiadac bo wiesze na Twoim suwaczku ze w 16 tyg ciazy Twojje poronilas czy co sie stalo ? tak strasznie sie boje o nasze malenstwa kochane.....

Tak, wtedy też zrobił się krwiak, chyba był większy niż teraz. Zaczął się opróżniać i Julka pociągnął za sobą. Poród złapał mnie w nocy w domu. Fakt, wtedy nie mogłam sobie pozwolić na tyle leżenia, bo w czerwcu mieliśmy wesele, w maju miałam egzaminy i stres. Mam nadzieje, że teraz krwiak szybko zniknie. Ma jakieś 3,25cmx1,25cm. Ale przez to wszystko jestem już na każdy niewłaściwy objaw strasznie wyczulona. :(

mówisz 'maleństwa' będą bliźniaki ?:) gratulacje !

pat&mom- niestety u mnie byly dwa zarodki ale jeden zniknol :( a mialam na mysli malesntwa nasze malenstwa wszytski dziewczyn z forum :) bardzo mi przykro z powodu Twojego malenstwa naprawde , ja mialam dwa nie udane in vitro i bardzo to przezylam :( wiec Ci wspolczuje z calego serca i mam nadzeije ze teraz wszystko bedzie okej :) a skad te krwiaki sie robia wogole i co robia zeby sie ich pozbyc???? bo sie nigdy tym nie interesowalam....

Niuniaa u niekt kobiet po prostu sie robią, po 3 poronieniach dopiero sie szuka przyczyny, u mnie ze względu na to ze to tak wyczekana ciąża gin przypisał aspimag żeby zapobiec ewentualnym krwiakom czy zakrzepom. Nie wiadamo czy mam do tego tendencje czy nie, ale słuchamy na zimne. Ogólnie aspiryny w ciąży nie wolno brać, ale tzw. Dawkę dziecięca często przypisuje sie w I trymetrze. Nie wolno brać na własną rękę, tylko gdy gin przypisze

reklama
niuniaa - pytałam wczoraj skąd mogą być te krwiaki i moja dr. sama się zdziwiła, że ja mam znów ten sam problem. O ile poprzednia ciąza była pierwszą i zanim sie o niej dowiedziałam mogłam coś dzwingąć, o tyle tu nic sobie nie przypominam- pilnowałam się, żeby nie narażać dzidzi. A tu znów to samo. Jedyne co można robić to tylko leżeć i brać progesteron np. w postaci duphastonu. A krwiak albo się wchłonie, albo opróżni sam w postaci krwawienia ze skrzepami. Oby tylko się wchłonął i nie przeszkadzał fasolce rosnąć.

Do góry