reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

niuniaa - co do płci, to los płata figle. Największe przeczucia, obliczenia mogą być mylne. U nas w 1 ciąży do 30 tc było mi wiadome, że to dziewczynka. Mimo badań prenatalnych, USG, seksu przed owulką URODZIŁ SIĘ CHŁOPAK. Jakie było moje zdziwienie gdy w 30 tc dowiedziałam sie o chłopaku. Teraz nie zamieniłabym go na 10 dziewczynek. Nie bez powodu mówi się "synuś mamusi" ;-)

reklama
ehhhh to niezle ze chlopak wyskoczyl hehehe :) ja jakos od zawsze nastawiona jestem ze dziewczynke bede miec :) a wlasciwie to ze bede miec dwie coreczki :)

Na początku witam nowe mamusie i tatusia :-) I oczywiście trzymam mocno kciuki za wizyty. Moja juz jutro :shocked2: Tak długo na nia czkałam i w końcu się doczekałam.
Dzisiaj w końcu odpoczywam. Co do budzika to tez zawsze włączam drzemke, a później wszystko w pośpiechu. Odkąd dowiedziałam się o ciązy mogłabym spac 24 h/ dobe. Dzisiaj obudzilam się o 10. Oczy napuchniete :szok: ledwo otworzyłam, żeby sprwadzic która godzina (oczywiscie byłam przekonana że jest nie pozniej niz 7).
Problemy z jelitami... czyzby dopadło nas wszystkie na raz? U mnie wczoraj pojawiły sie rewolucje żołądkowe. na szczescie jak do tej pory była to jednorazowa nieprzyjemność.
Z objawów ciągle pozostaja mdłości i ogromne piersi :szok: ulubiona pozycja do spania i odpoczynku na kolejne 8 miesiace pojdzie w odstawke, co oznacza, że juz sie nie wyspie tak jak przed ciążą?:eek:
Wczoraj o 22 miałam przeogromna ochote na ogorki kiszone. I nie uwierzycie.. Mój mąż wstal z łóżka, ubrał się i poszedł do piwnicy po przepyszne ogórki od teściowej :-) Cudowny mężulek stara sie zrozumiec potrzeby, ostatnio dość upierdliwej żonki :happy:
Za oknem piekna złota jesień. 16 stopni, żółte listki powoli opadaja na ziemie... Czekam tylko az mąż wróci z pracy i porywam go na pierwszy jesienny spacer :rofl2:

Witam dziewczyny :-) jestem początkująca i licze na wasze wsparcie :-) okazało się że jestem w ciąży. Pierwszej :-D Oboje z mężem bardzo się cieszymy, jednakże jestem lekko przerażona :-(. Obawiam się jak to wszystko będzie wygladać. Jak narazie to moim problemem są mdłość, bóle podbrzusza i sennność :) spać to bym mogła cały czas, a tu trzeba pracować.

Pozdrawiam

skorupka - witam ciepło :-) rozgość się i czuj się jak u siebie. Tutejsze dziewczyny są boskie.
Na kiedy przypada termin porodu? Długo się staraliście? Opowiedz coś o sobie :)

Nanncy, jakoś nie męczy mnie bardzo, ale uciążliwe są gazy, no i jak już zasiądę na tronie, to mogę siedzieć i siedzieć... ale nie że biegam :/

Ja w ogóle mam tak mało tych objawów ciążowych, że normalnie pojechałam rano zrobić sobie betę. Popołudniu wyniki, więc zobaczę, czy kurczę przyrasta coś, czy nie...

Hej dziewczynki, umowilam sie do nowego lekarza na 19:30. Jak mi podpasuje to zmienię. Zobaczymy... Chciałabym mieć pewność ze po tych goraczkach nic złego sie nie stało...

Hello

ja już po wizycie ale u ogolnego dostałam L4 do niedzieli jak mi będzie dobrze na tym zwolnieniu to chyba pojde sobie na dluzej :-)

zjadłam już dzisiaj 3 sniadania zaraz się biore za obiad jak tak dalej pojdzie to będę wygladac okropnie w tej ciąży no ale co zrobić jak jestem glodna to zle się czuje mam mdlosci :-D

Witam szanowne koleżanki "majowe mamuśki" :) jestem tu nowa i początkująca. Teraz jest 6 tydz i tak napewno to nie wiem jeszcze czy będzie to 05 czy może 06 2014! Narazie bardzo się stresuje czy wszystko przebiega ok, wizyte mam na czwartek więc siedze na necie czytam i mam mętlik. A jak Wy sobie radzicie? może coś podpowiecie :)

reklama
Do góry