reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Witam. Mam nadzieje że mi się nie dostanie po uszach za wszystkich facetów ale pozwoliłem sobie podejrzeć co Wy kobietki tu na nas Majowych tatusiów gadacie...i jestem spokojny bo z tego co widzę to nie jestem taki zły.Też przeżywam ciążę i sie martwię i nie mogę się doczekać wizyty mojej ukochanej u doktoka ;-).Trzymam za Was kciuki i zdrówka życzę :-)

Cześć majówki :) Nieśmiało się przyłączam... jeszcze oswajam się z myślą że naprawdę będę miała drugie dziecko :)

krótko o mnie. Mam 22 lata wiec niby bardzo młodziutka a jednak zdecydowalismy sie z męzem juz na dziecko, od 15 roku zycia mam problem z torbielami i nieregularnym okresem, Jak do tej pory nasze starania kończyły sie niepowodzeniem i zawsze przychodzila ta wstrętna miesiaczka, w tym cyklu jednak mialam sprawdzana drożność jajowodów i okazało się że były niedrnożne, lekarz udrożnił je i sie w końcu udało. OM mialam 22,08,2013 także to sam początek a termin porodu prawdopodobnie wypadnie na 29 maja. tak to pierwsze dziecko wiec radosc jeszcze wieksza:):)

Jesli chodzi o zobaczenie pecherzyka to ja widzialam w 4t4d a nie wiem jaka mialam bete bo tym razem stwierdzilam ze nie robie.
My dzisiaj bylismy u rodzicow i najedlismy sie ze szok. Naszlo mnie na jablka wiec sobie
od mamusi jablek z sadu:)
Jutro juz zobacze moja dzidzie:) Oby bylo wszystko w porzadku.
Wszystkim choruskom zycze duzo zdrowka:)

a ja się musze pochwalić :-)
jutro mam z mezem 7 rocznice slubu i zrobil mi niespodzianke nie mielismy robic zadnych prezentow ale maz jak pojechal z majka na mecz wrocil z pięknym bukietem czerwonych roz a jak ja do niego ze nie mam zadnego prezentu powiedział ze jego prezent rosnie w brzuszku:-)

i jeszcze do terminu porodu w pierwszej ciąży według om miałam termin na 28 listopada lekarz ginekolog powiedział mi 7 grudzień ale jak bylam na ktg 4 grudnia to już mnie chcieli zostawić w szpitalu bo już tydzień po terminie bylam na szczęście na drugi dzień urodziłam
wiec teraz jak mam roznice dwa tygodnie nie wiem jak to będą odbierać jak już się będzie termin zblizal

Ostatnia edycja:
aesthete - Ty to wczoraj tylko do wieczora czekałaś na męża,
ja mojego właśnie wczoraj wyprawiłam w delegację tygodniową :-(
i cały tydzień muszę teraz czekać na Niego
tak więc siedzę sama (nie licząc moich 3 świniaków, które wciąż piszczą o żarcie)
perełko - odpoczywaj odpoczywaj odpoczywaj
Aśku - cóż to za sałatka ziemniaczana z maggi i octem??
myszka -witaj w naszym gronie :-)
martuska507- u mnie wizyta 27.09 (to już 3 od początku ciąży) cel: kontrola plamień (hm... chyba tak)
ja miałam pierwsze USG niby w tym samym czasie co ty a mój pęcherzyk był 4 mm więc pewnie ciąża młodsza niż myślałam ( eh chciałoby się w końcu znać dokładnie wiek ciąży :-p)
iwonaimaja- ah sama nie wiem, czyj prezent piękniejszy czy Twój czy Twojego Męża :-D
(odpowiedź jest tylko jedna hihi ale to miło że Twój Mąż Cię tak zaskoczył)

co do biustu to ja normalnie mam B75.
2 tygodnie temu miałam takie wielki piersi jak na okres
ale teraz trochę jakby się zmniejszyły i już tak nie bolą nie są takie nabrzmiałe
myślę, że to sprawka magnezu
(chociaż nie ukrywam, że pierwsza myśl była taka, że zanikają mi objawy ciąży)

reklama
u mnie jak na razie objawow ciąży brak chyba choroba je przebija

co do czekania na mezow mój jest kierowca tira i przyjezdza raz na jakies dwa tygodnie teraz mu się zmienilo i jest na weekendy w domu ale np. w maju był tylko 4 dni w domu wiec ciężko nam było trafic żeby nam się udało z ciaza

Do góry