reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dzieczyny ja też już dziś nic nie oglądam nie czytam. Mąż bez pracy wysłali na urlop bezpłatny, a później zwolnili bo to ma potrwać 8-12 tyg to pracodawcy nie opłaca się trzymać ludzi ogłosi bankructwo i lepiej na tym wyjdzie. Wyjsc nie można, ja połowy rzeczy nie mam. Daleko od rodziny. Moi rodzice juz sa po 70 , a ciągle maja gości... szlag mnie trafia jak nikt nie respektuje tego co jest z góry narzucone. Jestem tak wściekła na moja siostra niby Pani pedagog , a z całą rodzinka chodzi do rodziców mama ma słabe serce 🤷🏼‍♀️ w razie porodu będę musiała dzwonić na pogotowie bo przecież teraz nikt z Polski nie przyjedzie do mnie żeby synka pilnować. Sami na siebie skazani jesteśmy. Zwariuje, czekam z zamawianiem łóżeczka i nosidełka na ostatnią chwilę bo mam nadzieję ze otworzą granicę do tego mają i mąż przywiezie nam po synku. No nie wiem gdzie tu pozytywy. A jak widzę jak to idzie lawinowo we Włoszech i końca nie ma to juz w ogole dramat ...
Doświadczone mamy, jakie prześcieradło lepiej kupić frotte czy 100% bawełniane. Jak uważacie. Na lato skłaniam się ku bawełnianemu ale sama nie wiem.

Mnie też ta sytuacja dołuje. Problemy z wizytami, badaniami a do terminu jeszcze 7 tyg. Jak to przeżyć teraz 🤷 końcówka ciąży i takie stresy przeżywać. Liczyć tylko na to że w maju się to uspokoi i wróci do normy , ale wie jak dalej się rozwinie sytuacja. Zakaz odwiedzi. Nikt nic nie może dowieźć. Ojciec zobaczy dziecko po 3-4 dobach dopiero przy wyjściu ze szpitala 😕 my matki będziemy razem z dziećmi swoimi a co mają zrobić nasi faceci. Mój w domu napewno miejsca sobie nie będzie mógł znaleźć.

Ostatnia edycja:
reklama
Już się nie mogę doczekać wtorku tak bardzo chcę sprawdzić czy z małym ok ...mało go czuje praktycznie wogole 🥺 czarne myśli mnie naszły ..

Już się nie mogę doczekać wtorku tak bardzo chcę sprawdzić czy z małym ok ...mało go czuje praktycznie wogole 🥺 czarne myśli mnie naszły ..
Moim zdaniem juz dawno powinnas choćby wypozyczyc detektoe tetna. Za bardzo cir ta sprawa męczy. Zadreczasz się A Maluch to czuje. Wiem ze nie każdego stać na takicsprzet, ale chyba nie sa one tskie drogie. Na IP mi nim sprawdzali tetno i bylam w szoku ze tak dobrze dziala. Potem głowica od ktg bylo znacznie gorzej, bo moja to mały uparciuch.
Zawsze mozesz tez pozyczyc od kogoś. Ile keszcze zostało do terminu ???

Moim zdaniem juz dawno powinnas choćby wypozyczyc detektoe tetna. Za bardzo cir ta sprawa męczy. Zadreczasz się A Maluch to czuje. Wiem ze nie każdego stać na takicsprzet, ale chyba nie sa one tskie drogie. Na IP mi nim sprawdzali tetno i bylam w szoku ze tak dobrze dziala. Potem głowica od ktg bylo znacznie gorzej, bo moja to mały uparciuch.
Dokładnie tym bardziej że pewnie już na lekarzy wydałaś więcej. A twój stres przekłada się na dziecko 🤷‍♀️

Dla mnie cena 200 zł jest dużo w danej chwili bo jestem sama i niestety wszystko kupuje sama dla małego więc taki zakup obciąży moja kieszeń ...😟...termin mam na 14 maja ...

reklama
Aż z ciekawości zerknęłam w internet i bez problemu można znaleźć za 40-60zł na vinted, miałabyś we wtorek w domu
@Karolina1988* polecam aplikację Vinted. Wszystkie prawie ubranka mam od ludzi ;) jedno body mniej albo tanszy keden kocyk kupisz i dasz radę z detektorem! Wodocznie on jest stworzony dla ciazy jaka ty masz. A czasu jeszcze zostalo ! Bo to 8 tygodni.
Nie zrozum nas zle. Nie chodzi o to ze piszesz o swoich obawach. Ale my lubimy pomagać na forum. I jezeli kilka razy juz się tym stresowalas to my chcemy pomóc i rozwiazac problem. Zwazywzszy ze jesteś z tym sama teraz. Zastanow się;) moze warto ograniczyć sobie stresy.

Do góry