reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Dlaczego?
A ja nie będę mieć w tej ciąży książeczki nawet.
Popełniłam dzisiaj duży błąd… Zjadłam jajecznicę na maśle… I już od 4 h jest mi tak niedobrze że jak otworzyłam lodówkę to pobiegłam do Łazienki, a łzy to mi leciały ciurkiem. Leżę jak zwłoki A miałam ambitny plan żeby zrobić cokolwiek… Mięte piję ale to mi nie pomaga:(
Może spróbuj z zieloną herbata? Ja pije co wieczór, chyba że zjem coś meega ciężkiego i jest mi źle to pije dodatkowo w dzień

Ja też musiałam podskakiwać na połówkowych z córką .
To prawda to co piszesz, takie życie rodziców .

I tak i nie :-D moj mlody jak zasnal w brzuchu to tony coli i batonikow jadlam bonpp 3 godzinach nie odczuwania ruchów juz mialam szajba. Na polowkowych tak spal ze lekarz kazal mi wstać i ppdskakiwac zeby się obudził... myślę że poki nie tuli się dziecka w ramionach to strach bedzie zawsze, a później czy oddycha czy spi , żeby się nie zakrztusil i tak już do później ich starości my mamy będziemy drzec o zdrowie naszych pociech. Chociaz mi mam przy kolejnym urazie (bylam sportowcem) powiedziala, ja Cię urodzilam zdrowa A co ty pozniej z tym robisz to Twoja sprawa:angry::cool2::-D

W Szwecji nie ma książeczek. Przez całą poprzednią ciąże nie miałam nic, żadnego świstka ani zaświadczenia. Żadnej grupy krwi przy sobie. Teraz też tak będzie.
Nie wiem jak w Polsce, ale w Szwecji nie zaleca się pić zielonej herbaty w ciąży, bo podobno według najnowszych badań upośledza wchłanianie kwasu foliowego. Dowiedziałam się tego na wizycie u położnej.

Dlaczego? Może spróbuj z zieloną herbata? Ja pije co wieczór, chyba że zjem coś meega ciężkiego i jest mi źle to pije dodatkowo w dzień

reklama
Do góry