reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny tak mnie wzdęło po tym święcie, a jeszcze dzisiaj przede mną odwiedziny u rodziny męża na Kaszubach wiec będzie coś w stylu kapusta zasmażana na słodko
Wasze pociechy wszystkie prześliczne i cudowne, zwierzęta to antydepresanty. Wstawiam mojego małego zakochańca. Mój mąż się śmieje, ze trochę myśli że jestem jego kobietą i miauczy jak on mnie próbuje przytulać czy myślicie, że one czują, że jesteście w ciąży ?
Czują wiedzą :biggrin2: moja wstreciocha łagodnieje mniej skacze .. w poprzedniej ciazy
kładła głowę pyszczek na brzuchu ♡

reklama
@nicelady całuski dla Was :*

@Crazy Girl przypalenie zupy w ciąży można wybaczyć :) Rodzinka na bank zadowolona była z pozostałych dań.

wczoraj już mało pisałam, bo wyprowadziła mnie teściowa z równowagi ... wyobraźcie sobie, że pojechaliśmy wczoraj do siostry teścia na obiad. Wychodzimy od teściowej a ona do mnie z tekstem, że mam się nie zdziwić bo tam wszyscy już usg moje widzieli.... no szkurw.... cholera mnie wzięła i jej powiedziałam kilka zdań, a po powrocie mój D.już miał z nią gadać bo bym mu nie odpuściła. Tak się kurczę chyba nie robi? Czy tylko dla mnie zdjęcie usg jest intymną dość kwestią i upoważnieni do informowania o ciąży lub pokazywania zdjęć są rodzice dziecka? !!! Ehh.. :/
Któraś z Was pytała o apkę - ja mam Preglife i jest super, no i Hi Mommy :) Obie są super i dobrze liczą.

Dziewczyny czy Wy też macie taki problem, że budzi Was ssący żołądek i musicie coś zjeść na szybko? Ja tak mam codziennie i normalnie już mam dość :(
oj tak... w nocy i nad ranem. Chociaż paluszka muszę zjeść, bo straszne to jest uczucie :)

To ja mam to samo właśnie. Poleze żeby teoretycznie przetrzymać ten głód, to nie ma szans, zaraz robi mi się słabo i niedobrze i musze wstać zjeść. Normalnie się rannym ptaszkiem stałam przez to bo pozniej już nie mam szans zasnąć :-D
Ja wstaje o 5 ...nawet w niedzielę i tez zaczynam od lekkiego śniadania potem kawa

Zobacz załącznik 1040800Zobacz załącznik 1040801Zobacz załącznik 1040802
A to moja kocia ferajna :) I to nie tak, ze tylko śpią w dziwnych miejscach i pozach;)
Ale cudne :) a powiedz mi Twoje trikolorki od maleńkich są razem? Akceptuja się??
Moja przygarnelam jak miała 6mc, teraz ma prawie 3,5 roku, i jest wychowana jako koci jednak i zupełnie nie toleruje innych zwierząt.
Niekiedy siostra przychodzi ze swoim jorkiem, raz z kotem, to moja cały czas syczała. Napuszona była tak bardzo, że sama się jej bałam hahaha
Później pół dnia chodziła nieswoja, przyczajona i jakby obrażona, nawet dotknąć się nie chciała.

@nicelady całuski dla Was :*

@Crazy Girl przypalenie zupy w ciąży można wybaczyć :) Rodzinka na bank zadowolona była z pozostałych dań.

wczoraj już mało pisałam, bo wyprowadziła mnie teściowa z równowagi ... wyobraźcie sobie, że pojechaliśmy wczoraj do siostry teścia na obiad. Wychodzimy od teściowej a ona do mnie z tekstem, że mam się nie zdziwić bo tam wszyscy już usg moje widzieli.... no szkurw.... cholera mnie wzięła i jej powiedziałam kilka zdań, a po powrocie mój D.już miał z nią gadać bo bym mu nie odpuściła. Tak się kurczę chyba nie robi? Czy tylko dla mnie zdjęcie usg jest intymną dość kwestią i upoważnieni do informowania o ciąży lub pokazywania zdjęć są rodzice dziecka? !!! Ehh.. :/
Któraś z Was pytała o apkę - ja mam Preglife i jest super, no i Hi Mommy :) Obie są super i dobrze liczą.

oj tak... w nocy i nad ranem. Chociaż paluszka muszę zjeść, bo straszne to jest uczucie :)

Oj, wcale się nie dziwię, że się wkurzylas :/

Moje libido w ciąży spadło. Jak mogłam codziennie i kilka razy dziennie to teraz 1-2 razy w tyg. Boje się trochę o maluszka. Poza tym pozycje ograniczone w ciąży

Ale cudne :) a powiedz mi Twoje trikolorki od maleńkich są razem? Akceptuja się??
Moja przygarnelam jak miała 6mc, teraz ma prawie 3,5 roku, i jest wychowana jako koci jednak i zupełnie nie toleruje innych zwierząt.
Niekiedy siostra przychodzi ze swoim jorkiem, raz z kotem, to moja cały czas syczała. Napuszona była tak bardzo, że sama się jej bałam hahaha
Później pół dnia chodziła nieswoja, przyczajona i jakby obrażona, nawet dotknąć się nie chciała.
To praktycznie rówieśniczki, przygarnęłam bezdomna kotkę z młodymi kociakami, a ze 2 tyg pozniej znalazłam następna malutka. Zdecydowanie się akceptują, choć czasami jak na kobietki przystało maja swoje humory i wtedy ustalają swoje miejsca w szeregu :) Ale generalnie ta z szarym cierpi na kocia chorobę sieroca i jest przyjaciółka wszystkich:) za to jedyny kocurek tak panicznie boi się obcych, ze jak tylko ktoś wchodzi do domu to ucieka do szafy i tam siedzi, póki goście sobie nie pójdą. Śmiejemy się, ze pilnuje, żeby nikt nic nie zabrał z szafy:)

reklama
O kurcze, nie spodziewałabym się, że sie ktoś znajdzie :D to faktycznie trzeba rozważyć ten temat ❤ mnie na razie też odrzuciło od kawy i jedyne co czasem wypije to cappucino.

Dziewczyny czy Wy też macie taki problem, że budzi Was ssący żołądek i musicie coś zjeść na szybko? Ja tak mam codziennie i normalnie już mam dość :(

Ja nigdy nie byłam kawoszem a odkąd jestem w ciąży to tak mi smakuje ze mogłabym dostawać jako nagrodę. Ale rozwiązuje ten dylemat i czasami sobie pozwolę na bezkofeinowa.

Zaraz po przebudzeniu biorę Euthyrox wiec za 30 minut mam wilczy głód i muszę wstać bo mnie zemdli - jak mam dzień ze mogę dłużej pospać to sobie wieczorem przygotuje w miseczce banana albo mandarynkę i zjadam z łóżka.
Gorzej z wilczymi napadami głodu w ciągu dnia. Ostatnio mąż wziął do ręki moja torbę żeby mi podać i krzyknął: „Co ty tam masz? Kamienie?”
A ja na to: „Jedzonko” ;-)
Ja wychodzę z domu to boje się ze będę miała atak głodu, a ze nie wiem na co będę miała smak to nosze ze sobą pół lodówki: banan, mandarynki, krakersy, kanapka, czekoladka, woda ale tez soczek...

Do góry