reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Kurde dziewczyny większość z Was już po prenatalnych a ja jeszcze tyle czekania. W sobotę kończę 10 tydzień..
Wizyta dopiero na 14.11. Oczywiście ciągle się zamartwiam..Zresztą większość z nas miała taki etap.
My mamy mieszkanko 80 m, ale powiem Wam że miejsca mi brakuje. Po prostu wprowadziliśmy się jako młoda para , bez dzieci i mieszkanie umeblowalismy jakoś nie praktycznie heh. Teraz musimy wszystko przeorganizowac[emoji4] zastanowić się, a szczerze to obydwoje nie mamy za bardzo wyobrazni[emoji1787]
Mamusie A Wam rosną same brzuszki ? Bo mi rośnie i brzuszek i faldki...chyba taka moja natura, albo nie wiem za mało mam ruchu.

Większość po prenetalnych bo i ciąża strasza ;)
Ja tez 10 tc i prenetalne mam 13.11.
Nic się bie martw. Ja 3 dzień czuje się super. Zero mdlosci i nawet chęć na kawę wróciła. Odzyskuje siły i nie leżę całymi dniami !:)

reklama
Ja też wizytuje w czwartek :) o 15.15

Widzę że nie tylko ja siedzę w temacie budowy :) U nas pierwsza łopata koniec kwietnia a 4 listopada robią nam wylewki . Marzę żeby wprowadzić się przed porodem albo od razu po ale kiepsko to widzę , cała wykończeniowa przed nami , a te bieganie po sklepach mnie przeraża chociaż nie powiem bo od dawna marzył nam się dom :)

Dobrej nocki dziewczyny :)

Cudownie[emoji3059] ja mam 14.11
A na kiedy masz termin ? Bo mi też minęły coś mdłości ostatnio parę razy miałam co rpwwda taki odruch lekki dziś ,ale ogólnie czuje się dużo lepiej i trochę mnie to martwi. Macam się po piersiach czy nadal bolą , ale bola , ja jestem według miesiączki 9+3

Witam w sobotni poranek [emoji8]

Budowa... Ach budowa [emoji179] Moje marzenie. Ciekawe czy kiedyś uda mi się je spełnić [emoji848] Na razie póki co musi wystarczyć nam mieszkanko, które mamy[emoji6]

Ja mam prenatalne w środę i tak bardzo nie mogę się doczekać... Tak bardzo chciałabym się dowiedzieć że to nt wcale nie jest podwyższone [emoji53] Że wszystko w porządku z moim synkiem (nawet jakby miał być córeczką [emoji23])

No i nie mogę doczekać się ruchów [emoji179]

Miłej soboty, dziewczyny [emoji8] i nie szalejcie że sprzątaniem [emoji3516]

Jeszcze ja jestem na czwartek [emoji847]
Ja również mam usg genetyczne w czwartek według usg to będzie 13tc i 3dzien byłam wczoraj na usg (przez cały październik chodziłam co tydzień na usg bo lekarz tak ma ze woli obserwować na tym etapie często fasolki bo można wiele rzeczy wyłapać) i powiem Wam ze co tydzień widziałam jak dzidzia rośnie...coś niesamowitego. Jeszcze tydzień temu miał krótkie rączki i nóżki, a w tym tygodniu to już takie długie....machał nimi i ssał kciuka (ponoć to chłopczyk ale gin powiedział,ze jeszcze na następnych usg będziemy potwierdzać ☺️)

co do budujących się mam to trzymam za Was kciuki abyscie na dobrych fachowców trafiły bo sama mam dom (jeszcze nie odremontowany w całości) i wiem ile to nerwów remont czasami kosztuje

Ja też mam domek. Mój tata postawił mojemu rodzeństwu dwa domkin, bliźniaki. Nie są duże i bardzo przestronne , ale wystarczające. Wszystko budował sam od fundamentów po dach .
Nie mamy jakiegoś luksusu , ale nam starcza póki co. Dom ogrzewany kominkiem :)

My się zaraz zbieramy po zakupy . Mąż najpierw pojechał do wulkanizacji zmienić opony , potem na myjnie. Ja z chęcią zajde dziś do ciucholandu . Ostatnio kupiłam cieplejsza kurtkę. Jak nówkę za 17zł. Myślę , że posłuży jakiś czas , póki ogromnego brzucha nie wywali. Szkoda mi trochę na ciążowki wydawać.

Ja również życzę wszystkim spokojnej soboty i powodzenia z budową, nam też się marzy dom , ale właśnie przez te nerwy związane z budową oraz przez to ,że się właściwie kompletnie nie znamy na budowie to jeżeli kiedyś się uda,raczej dom kupimy.

Hej mamusie, ja mam prena dopiero 6 listopada. Jak czytam co piszecie o tych kościach nosowych itp to zaczynam się bać. Mam nadzieje ze wszystko u nas będzie dobrze❤️ Wczoraj miałam wizytę maluszek ma 5.3cm i serduszko bije 152. Wsadził głowę pod łożysko bo lekarz powiedział ze już słyszy a łożysko podobno szumi i dlatego się tam przytula także teraz czekamy do kolejnej wizyty a dzisiaj wybija równe 12tyg. Pozdrawiam i moc buziaków

reklama
Hej mamusie, ja mam prena dopiero 6 listopada. Jak czytam co piszecie o tych kościach nosowych itp to zaczynam się bać. Mam nadzieje ze wszystko u nas będzie dobrze❤ Wczoraj miałam wizytę maluszek ma 5.3cm i serduszko bije 152. Wsadził głowę pod łożysko bo lekarz powiedział ze już słyszy a łożysko podobno szumi i dlatego się tam przytula także teraz czekamy do kolejnej wizyty a dzisiaj wybija równe 12tyg. Pozdrawiam i moc buziaków
Ojej . A ja 6 mam dopiero wizytę u gin , ale jeszcze nie prenatalne , wtedy będzie 11+1 według OM , nie mogę się doczekać , bo ostatnio widziałam maluszka 10.10

Do góry