reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Piękne maleństwo i jakie już duze[emoji173]
Dzięki za dobre słowa!

Uff.. Wszystkie złe myśli sobie poszły!!
Serduszko bije, maluch rośnie 10+5 crl 4.53cm (w3tyg 3cm aż się wierzyć nie chce :))
To dziś będę spać spokojnie :)
AA i usg miałam już przez brzuch, czyli wiem w którym miejscu mogę głaskać hihiZobacz załącznik 1035804

reklama
Jejku dziewczyny współczuję was tych wymiotów ! Ja z dnia na dzień czuje się lepiej. Choć mam momenty ,że muszę się położyć . Ta ciąża to bajka w stosunku do pierwszej... Ja na zaparcia jeszcze nie narzekam. Dziś skończyliśmy kłaść panele u małej w pokoju. Kontynuuje jej malowanie brzóz na ścianie.

A ja już jestem w 13 TC. [emoji854]
W środę prenatalne.

Chciałabym już być w 13 tygodniu i wchodzić w drugi bezpieczniejszy trymestr[emoji4] u mnie dziś 10 tydzień [emoji1768]
Jejku dziewczyny współczuję was tych wymiotów ! Ja z dnia na dzień czuje się lepiej. Choć mam momenty ,że muszę się położyć . Ta ciąża to bajka w stosunku do pierwszej... Ja na zaparcia jeszcze nie narzekam. Dziś skończyliśmy kłaść panele u małej w pokoju. Kontynuuje jej malowanie brzóz na ścianie.

A ja już jestem w 13 TC. [emoji854]
W środę prenatalne.

My wróciliśmy właśnie z galerii, dzieci trzeba było na zimę obkupic. Mdli mnie dziś okropnie.
Mnie od kawy odrzucilo a piłam 4 dziennie, czasem wypije rozpuszczalna z mlekiem.
Zrobiłam dziś farbę na włosy, robię zawsze garnierem a ona niestety ma amoniak, smierdzialo mi strasznie, siedziałam przy otwartym oknie z farba żeby tego nie wdychac.
Poleci która dobra farbę włosy jasny blond a odrost bardzo ciemny z siwym, ciężko farby łapią.
Też mam blond z ciemno siwym odrostem. Ciemny odrost to nie problem, siwy słabo łapie. Używam od 3 lat olia i jestem zadowolona jak na domowe malowanie. Na początku sierpnia malowałam włosy, odrost już widać i mi przeszkadza ale jeszcze trochę boję się malować. Nawet tak amoniakiem nie capi, boję się bardziej tych substancji co przez skórę przechodzą. W ciąży malowałam tą farbą i córce nic nie jest ale poczekam jeszcze z tydzień

A ja mam swoje włosy bardzo czarne i te siwe aż błyszczą ! :/ jak na 33 lata mam ich baaaardzo dużo.
Ja się farbuje biokapem (dostępny w aptekach) jest naturalny w 85% i można się bezpiecznie w ciazy farbiwac. Cena wyższa bo Ok 45 zł.
Zabrzmiało jak reklama [emoji23]

Dziewczyny, zgłupiałam!

Nic się nie martw, możesz śmiało pić. To stary artykuł a strona tez niezbyt polecana jeśli chodzi o zalecenia dietetyczne. Sama studiuję dietetykę i akurat wczoraj na zajęciach piłam sok z buraka i rozmawiałam na temat buraków w ciąży z profesorem, można jak najbardziej :)
U nas 13+2 a groszek ma na imię Gucio [emoji213]

Nic się nie martw, możesz śmiało pić. To stary artykuł a strona tez niezbyt polecana jeśli chodzi o zalecenia dietetyczne. Sama studiuję dietetykę i akurat wczoraj na zajęciach piłam sok z buraka i rozmawiałam na temat buraków w ciąży z profesorem, można jak najbardziej :)

O! Kochana jesteś, dziękuje.

Kręgosłup daje mi popalić. Idealnie by było gdyby Niko ruszył, bo pod kobiec dnia nie wiem czy bardziej brzuch czy kręgosłup mnie boli
1f62d.svg
1f644.svg

Tak w tej ciazy. Wlasnie przez wymioty i zdiagnozowali cos takiego jak zespol niepowsciagliwych wymiotów. Moze masz to samo i sama nie dasz rady tego opanowac? Tylko musisz miec kroplowki nawadniajace i lekarstwa? Pisalas,ze dosc duzo wymiotujesz, wiec moze zapytaj na wizycie swojego lekarza [emoji8][emoji8]

Dziękuję Ci za odpowiedź. W środę mam wizytę i mam nadzieję, że coś poradzi bo to jest tragedia. Wczoraj wieczorem 6 razy dzisiaj też. Wypiłam 1/3 kubka a leciało jakbym litr wypiła. Waga stoi w miejscu A w 1 ciąży szybko przybierałam.

Czy bierzesz takie tabletki na A? które się stosuje po chemioterapii?

reklama
Ale naskrobałyście. Jednak udało się nadrobić.

A ja miałam dzisiaj ambitny plan wysprzątac cała chatę, i co? Dupa. Sprzątnełam na cacy jeden pokój i ledwie żywa, spocona i zasapana na chwile się położyłam, i takie mnie mdłości dopadły ze zmęczenia, że nici z dalszego sprzątania. [emoji1785]

Ja dziś na uczelni prawie cały dzień i padam ze zmęczenia.
Jutro na szczescie tylko 3 godz.

Dziewczynki, od trzech tygodni w ogóle nie piłam kawy bo mnie odrzucało. Dzisiaj zrobiłam sobie filiżankę kawy z ekspresu z dodatkiem mleka… Ale mówiąc wprost z tego względu że mam zaparcia a kawa często pomaga. No i nie oszukuję że dzisiaj mi wyjątkowo w chodzi ta kawa. Rozumiem, że jak wypije raz na jakiś czas to chyba nie robię Krzywdy dzidzi...?

Kawa raz na jakiś czas czy 1-2 dziennie nie zaszkodzi. Zwłaszcza jak piłaś przed.

Dziewczyny czy w dalszym ciągu miewacie bóle podbrzusza, rwanie w pachwinach i klocie w okolicach jajników?

Chwilami tak. Jak za dużo chodzę lub siedzę. I aż łapie się i głaskam brzuch.

My wróciliśmy właśnie z galerii, dzieci trzeba było na zimę obkupic. Mdli mnie dziś okropnie.
Mnie od kawy odrzucilo a piłam 4 dziennie, czasem wypije rozpuszczalna z mlekiem.
Zrobiłam dziś farbę na włosy, robię zawsze garnierem a ona niestety ma amoniak, smierdzialo mi strasznie, siedziałam przy otwartym oknie z farba żeby tego nie wdychac.
Poleci która dobra farbę włosy jasny blond a odrost bardzo ciemny z siwym, ciężko farby łapią.

Rozpuszczalna to ponoć gorsza niż jaka kolwiek zwlaszcza jak pije się i z mlekuem i cukrem.
Jak już rozpuszczalna to albo gorzka biała albo czarna lekko slidka. Najlepiej jak musi być to czarna gorzka.

Kawę rano muszę wypić.
Inaczej głowa mnie rozboli. Ciśnienie raczej niskie chyba ,że zbliża się wizyta u gina wtedy rośnie .

Pomelo i grejpfruta kupię.
Może boś pomogą .Zaparcia od żelaza mam straszne:baffled:

Mój gin mówił że niskie ciśnienie jest bardzo dobre w ciąży. Ja najnizsze mialam 102/57. A z reguły 110/60
Dzięki za dobre słowa!

Uff.. Wszystkie złe myśli sobie poszły!!
Serduszko bije, maluch rośnie 10+5 crl 4.53cm (w3tyg 3cm aż się wierzyć nie chce :))
To dziś będę spać spokojnie :)
AA i usg miałam już przez brzuch, czyli wiem w którym miejscu mogę głaskać hihi

Śliczności :*

Witam koleżankę po fachu. Też studiuje dietetykę. Ostatni rok mgr. I zgadza się sok z buraków można. Wiele rzeczy mozna jeść i pić jeśli nie odrzuca nie ma objawów nieporzadanych po posiłku.
I jemy dla dwojga (trójki) nie za dwoje (troje). To najważniejsze.
@Lenalila na ktorym stopniu i roku jesteś?

Do góry