Aleeee duży, fajny domek maja bliźniakiWstawiłam zdjęcie ale nie wyświetla mi się. Widzicie? Zobacz załącznik 1025761
O teraz jest [emoji106][emoji4]
reklama
AtomicTOY
Fanka BB :)
Cześć, kilka dni Cie nie bylo tak jak i mnie. Ostatnio przezywam to samo. Brak siły i energii na cokolwiek.Witam nowe przyszłe mamy. Ja się dzis kiepsko czuję, z resztą cały weekend. Nie mam siły na nic. Siedzę cicho bo nawet nie mam siły pisać, ale jestem tu z wami i dogladam. Nadrobilam 40 wpisów także jestem na bieżąco miłego dnia i zdrówka dla wszystkich! A wizytujacym powodzenia
Ja musialam nadrobic 460 wpisow [emoji16] masakra, z jedej strony jestem z siebie dumna, że mi się udało to w stosunkowo krótkim czasie (jeden wieczor i pół poranka), a z drugiej strony muszę się zmobilizować do systematyczności, żeby wiedzieć co tam u Was się dzieje na bieżąco [emoji4]
AtomicTOY
Super zdjęcie! [emoji173][emoji173][emoji173] cieszę się, że Twoje dzieciaki cieszą się z rodzeństwa, a tak się martwiłaś.Wstawiłam zdjęcie ale nie wyświetla mi się. Widzicie? Zobacz załącznik 1025761
O teraz jest [emoji106][emoji4]
To tylko dowodzi, że większość z naszych ciążowych zmartwień jest zupełnie niepotrzebna. Musimy więcej się wyluzować, wiem, że łatwo się mówi, bo nie raz sama się czymś nakręce i nikt nie może mi przemówić do rozsądku. [emoji28]
@Crazy Girl super domek bliźniaków, fajnie,że dzieci się cieszą
Jaska.JDM
Melduje się.
Termin według OM mam 16.05.2020
Ale nie widać jeszcze serduszka
20.09 usg widoczny pęcherzyk 13mm z ciałkiem żółtym 3mm bez zarodka. I określił wiek ciąży na 6t 1d. Echa serca nie uwidoczniono.
Lekarz kazał przyjść za tydzień ale kazał liczyc się że mogę poronić.
Nastepnego dnia zrobiłam beta hcg - 47435,50. Beta z dziś - 68884,30
Poza tym tsh 2,893 (górna norma lab 2,32).
Dostałam od gin 1*Acard. 3*Duphaston.
Nie krwawie nie plamie. Typowo ciążowe objawy.
20.09 usg widoczny pęcherzyk 13mm z ciałkiem żółtym 3mm bez zarodka. I określił wiek ciąży na 6t 1d. Echa serca nie uwidoczniono.
Nastepnego dnia zrobiłam beta hcg - 47435,50. Beta z dziś - 68884,30
Ostatnia edycja:
A na jakiej podstawie kazał się liczyć?Melduje się.
Nastepnego dnia zrobiłam beta hcg - 47435,50. Czekam na wynik bety z dzisiejszego poranka by zobaczyć jak rośnie.
Melduje się i ja
Ja już po wizycie. Tak się stresowałam, że w środku aż mnie trzęsło . Strasznie się bałam tej wizyty bo ostatnio nie dość, że wykryty krwiak to jeszcze beta nie była jak to lekarz powiedział "książkowa" . Ale całe szczęście maluszek ma się dobrze , serduszko pięknie bije tylko ten głupi krwiak dalej jest W dalszym ciągu duży i w sąsiedztwie fasolki W dalszym ciągu dostałam nakaz leżenie , kolejna wizyta za 2 tygodnie.
Nic się nie stresuj , to jeszcze wczesna ciąża i na serduszko jeszcze może być odrobine za wczesnie. A co do lekarza to oni chyba w ogóle nie liczą się z tym co mówią :/ mój dziś zabłysnął i gdy zobaczył jak cieszę się z bijącego serduszka to kazał do ciąży podchodzić na chłodno bo nie wiadomo czy się utrzyma ! Zamiast uspokoić , jakoś pocieszyć to jeszcze stresuje. Ja wszystko rozumiem że co ma być to i tak będzie ale myślę że nerwy i stres w niczym mi i mojej fasolce nie pomogą ..
Ja już po wizycie. Tak się stresowałam, że w środku aż mnie trzęsło . Strasznie się bałam tej wizyty bo ostatnio nie dość, że wykryty krwiak to jeszcze beta nie była jak to lekarz powiedział "książkowa" . Ale całe szczęście maluszek ma się dobrze , serduszko pięknie bije tylko ten głupi krwiak dalej jest W dalszym ciągu duży i w sąsiedztwie fasolki W dalszym ciągu dostałam nakaz leżenie , kolejna wizyta za 2 tygodnie.
Melduje się.
Nastepnego dnia zrobiłam beta hcg - 47435,50. Czekam na wynik bety z dzisiejszego poranka by zobaczyć jak rośnie.
Nic się nie stresuj , to jeszcze wczesna ciąża i na serduszko jeszcze może być odrobine za wczesnie. A co do lekarza to oni chyba w ogóle nie liczą się z tym co mówią :/ mój dziś zabłysnął i gdy zobaczył jak cieszę się z bijącego serduszka to kazał do ciąży podchodzić na chłodno bo nie wiadomo czy się utrzyma ! Zamiast uspokoić , jakoś pocieszyć to jeszcze stresuje. Ja wszystko rozumiem że co ma być to i tak będzie ale myślę że nerwy i stres w niczym mi i mojej fasolce nie pomogą ..
Sloth
Aktywna w BB
No to ja po pierwszej wizycie mam się stawić za 2 tygodnie na ponowne badanie. Na razie wygląda ok ale dopiero za 2 tygodnie jeśli wszystko będzie jak należy będziemy zakładać kartę ciąży, robić wszystkie badania Mam na 9 października wizytę
Fajny lekarz mi się trafił. Bałam się bo ja mam swojego jednego, jedynego kochanego ginekologa ale daleko. Nie dam rady tam tak często jeździć (co innego raz na 6 miesięcy a co innego co miesiąc). Poczytałam opinię i fajny człowiek - rzeczowy i konkretny. Spodobało mi się, że się z niczym nie spieszy tylko powtarzamy dopiero za 2 tygodnie
Pęcherzyk 7mm, w środku coś widział. Zobaczymy
Fajny lekarz mi się trafił. Bałam się bo ja mam swojego jednego, jedynego kochanego ginekologa ale daleko. Nie dam rady tam tak często jeździć (co innego raz na 6 miesięcy a co innego co miesiąc). Poczytałam opinię i fajny człowiek - rzeczowy i konkretny. Spodobało mi się, że się z niczym nie spieszy tylko powtarzamy dopiero za 2 tygodnie
Pęcherzyk 7mm, w środku coś widział. Zobaczymy
Ostatnia edycja:
reklama
Bry. Jakie mdłości mnie obudziły. Wmusilam chleb z pasztetem, od wedliny mnie odrzucilo. Jutro wizyta [emoji7] aaaaa która dziś wizytuje?????
Dzisiaj ja mam wizyte na 17:50. Troche sie stresuje![emoji33]
Podziel się: