reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

A jak ma na imie? :)
No to mój geniusz sobie imienia nie zmienił.. Wszyscy znają go pod imieniem, którego nie ma wgl w papierach, a w papierach jeszcze dwa imiona widnieją... Moi rodzice nie wiedzą, że mój facet ma na imię inaczej niż na niego mówią hahah chcemy zrobić sobie jaja na ślubie jak dojdzie do przysięgi i nagrać miny gości kiedy zamiast imienia, które znają padnie to z papierów hahah.

reklama
Dziewczyny ja jakas glupia jestem...bylam wczoraj u siostry i jej córka 3 tyg wnuczke jej przywiozła...takie sliczne malenatwo...moja siostrzenica chciała dac mi małą na ręce a ja spanikowalam, bałam sie, ze coś jej zrobię i teraz sobie myślę jak to będzie jak ja urodze...jak tez będę sie bała? No panicznie boję sie małych dzieci...szczerze nigdy nie trzymałam malego dziecka na rękach. Eh

No tak. Ale to w Polsce jest? Bo jest jeszcze taki myk żeby pracodawca nie liczył ci średniej z 12 miesięcy, że zmienia się wymiar etatu (ja tak robiłam dawno temu w pierwszej ciąży bo właśnie dostałam podwyżkę) i zmieniłam sobie na 7/8 etatu i wtedy liczy się od momentu zmiany wymiaru etatu. A inaczej zawsze z tych 12 miesięcy (jeśli pracujesz krócej to rzeczywiście z tych przepracowanych miesięcy jest średnia). Lepiej się dopytaj twoich księgowych żeby potem zmartwień nie było :(
Wiesz.. Ja pracuje tam od początku na stawce powyżej 2000 :p więc luz, ale na tą podwyżkę nieźle się narobiłam i nie uśmiecha mi się oddawać tych 200zl xd wiem, że to nie duża podwyżka, ale dla mnie to jednak różnica. Mieć a nie mieć tych 200 zł na które się zasługuje. To jest kolejna chora rzecz w naszym państwie.. Co nie zmienia faktu, że nawet jeśli dostanę średnią pensje to i tak się o 1000 kadrowa walnęła xd

Szaleństwo! Prenatalne super, na krew czekac do czwartku. Niby na 80 % dziewczynka wymarzona, ale ja się tak boję w to uwierzyć , że aż się boję. Zdazylo się którejś , że powiedzieli ma prenatalnych dziewczynka, a okazał się chłopiec?
Dziewczyny już tu pisały, że często się zdarzała inna płeć niż na usg genetycznym bo to jeszcze bardzo wcześnie :)

Kto korzysra z Aliexpress? Dziś są zniżki korzystacie?
Się wie! Buszuję od tygodnia, mam zamiar pozamawiać prezenty świąteczne :)
Dziewczyny ja jakas glupia jestem...bylam wczoraj u siostry i jej córka 3 tyg wnuczke jej przywiozła...takie sliczne malenatwo...moja siostrzenica chciała dac mi małą na ręce a ja spanikowalam, bałam sie, ze coś jej zrobię i teraz sobie myślę jak to będzie jak ja urodze...jak tez będę sie bała? No panicznie boję sie małych dzieci...szczerze nigdy nie trzymałam malego dziecka na rękach. Eh
Też nigdy nie trzymałam dziecka przed moimwłasnym. Wyobraź sobie moja traumę jak w pierwszej nocy zaczęła płakać, ja nie wiedziałam dlaczego, nie wiedziałam jak podnieść to wierzgające stworzenie, jak rozpakować ze śpioszków co to ją w nie położne ubrały. A obsługa pieluszki? Kosmos! I z nikąd pomocy bo na oddziale pielęgniarki nue wrażliwe na krzyk
Szaleństwo! Prenatalne super, na krew czekac do czwartku. Niby na 80 % dziewczynka wymarzona, ale ja się tak boję w to uwierzyć , że aż się boję. Zdazylo się którejś , że powiedzieli ma prenatalnych dziewczynka, a okazał się chłopiec?
Koleżanka nawet wozek miała różowy, do końca myśleli że dziewczyna. urodził się chłopiec:)

Gratulacje :) mnie się zdarzyło na odwrót, w 16 tygodniu miał być raczej chłopiec, który okazał się być córcią w 20 tygodniu :)
Moja aplikacja powiedziała że skończyłam 13 tygodni i jesteśmy w 14 :) ale do kolejnej wizyty jeszcze 15 dni.... Zejdę psychicznie do tej pory :(

reklama
Do góry