reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Dziękuje [emoji8]

O kurczę..i co Twoja mama na to?
Mój P też mnie czasem straszy,że pojedzie do urzędu i da takie imię jak jemu się podoba :D
W szpitalu powiedział, że jest Magdalena, dopiero po 3 dniach jak dziewczyny wróciły do domu, przyznał się, że się pomylił :D
Mama była wściekła. Ale imię ostatecznie zostało.
W ogóle w domu Arleta, Kinga, Wioletta.. Zaszaleli z imionami :/

reklama
Oj dziewczyny, ja właśnie wróciłam z pogotowia. Koło 18 poszłam na siusiu i zobaczyłam żywa krew na papierze, możecie sobie wyobrazić... szybko na pogotowie, ale ode mnie do szpitala jest 45 samochodem. Dzięki Bogu z dzidzia wszystko ok. Mam nisko umieszczone łożysko które prawie zachodzi na szyjkę i stad może się pojawiać taka żywa krew. Mam zalecenie dalej kontynuować Duphaston i odpoczynek: leżenie i dalej leżenie i czekać aż łożysko się podniesie. Ale się najadłam strachu...
ojej to niezle strachu sie najadlas, dobrze, ze wszystko ok, odpoczywaj Kochana

A Gniewko jako Gniewko? Bo ja kiedyś widziałam ze Gniewko do Dobiegniew lub Gniewomir - i tu sprawa się sypneła :/ mąż się nie zgodził.. a urodziła się córcia ;)
Co do wypłaty to mam nadzieje ze szybko się wyjaśni, ja byłam pewna znów ze dostanę sama podstawę a dostałam tyle więcej co Ty mniej.. średnia z 3 miesięcy i jakoś mniej potrąceń - nie znam się ale co, jak dają to biorę ;)

Co do Gniewka to sama nie wiem bo może być Gniewomir lub jeszcze Gniewosz :p zostawię to mojemu :p to jego pomysł niech decyduje w razie czego haha. Ja i tak będę wołać Gniewko :p Ale wstępnie jest laska więc może będzie Julka jednak :p

Co do wypłaty.. No ja pracowałam na podwyżkę kilka dobrych miesięcy... I bum.. Jak ją dostałam zaszłam w ciążę :p ale na szczęście płaci mi mój pracodawca więc nie wylicza średniej tylko płaci 100% :p co nie zmienia faktu, że ta firma to jest śmiech na sali. Znowu zmienili kadrową i ona się machnęła.. Tylko zastanawiam się jak można machnąć się o 1200 zł? :o

Była taka sytuacja na Śląska ze ojciec szedł syna zapisać i miał być Szymon ale nie mógł sobie przypomnieć i zapisał Myszon :)
Hahaha mój partner jak się urodził to rodzice nie mieli wybranego imienia.. I jak ojciec poszedł go zapisać to stwierdził, że da mu takie imię, które na pewno spodoba się jego żonie (czyli mamie dziecka) więc dał... Uwaga.... Swoje imię :p niestety w trakcie życia imię samo się wyklarowało i nie jest to to, które widnieje w papierach... Więc mój facet ma dwa imiona w papierach, a używa trzeciego, które nigdzie nie widnieje :p masakra :p

Była taka sytuacja na Śląska ze ojciec szedł syna zapisać i miał być Szymon ale nie mógł sobie przypomnieć i zapisał Myszon :)
Jeny a wogole jest takie imię myszon? Współczuję matce haha
Ja jestem rocznik 82, miałam w klasie kilka powtarzanych imion, Agnieszka, Katarzyna, Anna, Paulina, Małgorzata. Dzieciom wybierając imiona patrzyłam żeby nie były bardzo popularne bo fajniej być jednym jedynym w klasie. U córki jest 3 Jakubow, wymyślają im przezwiska żeby się nie mylić.

Ja też na nogach od 6. Mam taki 3,5 letni budzik, skuteczny w 100%, punktualny do bólu. Ale przynajmniej do pracy nie zaśpię...

W gronie moich znajomych jest mnóstwo Alicji, od kilku lat jest w 1dziesiątce:
  1. Zuzanna - to imię otrzymało 8866 dziewczynek
  2. Julia - 8468
  3. Maja - 8033
  4. Zofia - 7928
  5. Hanna - 7723
  6. Lena - 7650
  7. Alicja - 5759
  8. Maria - 5442
  9. Amelia - 5310
  10. Oliwia - 5058
Wystrzegam się tych imion jak ognia bo jak się urodziłam rodzice nie mieli pomyslu i pomyśleli że Paulina jest teraz popularne, niech będzie Paulina. Całą szkołę nieznosiłam tego imienia, w pracy trafiłam między dużo starszych i znów moje imię jest manifestem mojego rocznika, wszyscy wiedzą że jestem najmłodsza z najmłodszych. Ba! Ich córki mają na imię Paulina "bo to takie popularne imie było pod koniec lat '80", brrr
ale teraz nie jest takie popularne, ja mam Magdalena i lubie to imie :-) napisalam ze Kacper i Ala to wybory dzieci, ktorych sie trzymaja, ja nie wiem jak bym nazwala, co pasuje do Michal i Ania, kiedys podobala mi sie Karolina ale dlugie, Nadia, ale maz mowi, ze ruskie, nie wiem, jak sie dowiem na 100% to bedziemy myslec :-)

reklama
Do góry