reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Ostatnie badania nie potwierdziły działania wit c...jedyną wit ktora warto brac jest wit d, bylam z młodą na zajęciach dla maluchow i tam chyba któres mi sprzedalo...cos

reklama
Lekarka trochę zdziwiona była, że mój gin tqk szybko kazał mi robić polowkowe, ale generalnie, co miała zbadać to zbadala

@Ziebulka zazdroszczę wypadu w góry. Na termy poszłabym. Aż taka gorąca ta woda przecież nie jest. Jedynie co balabym się infekcji. Ale jak Ciebie nie łapią.. mnie w pierwszej ciąży nic, ani raz, w drugiej raz, a teraz kurde już chyba z trzeci :-/ w drugiej ciąży lekarz mi powiedział, żebym po basenie wzięła profilaktycznie Abiofem. Przywraca naturalne ph i jest bezpieczny w ciąży. To krem w jednorazowej tubce.

A gdzie jedziecie? Na Chochołowskie? W wakacje byliśmy na termach Bania, a po drodze w Bukowinie u Gesslerowej na uczcie. Mniammmm.. A termy to sama nie wiem, ktore fajniejsze.

@Aniqa1 gratuluje corci:-) ! I super ze wszystko dobrze. Teraz mozna odsapnac gleboko i przestac sie juz stresowac :-)

@Milania12 nie znam najnowszych badan ale ja biore codziennie dawke wit c i pije duzo wody z cytryna i jak widac najwidoczniej dziala bo chora nie jestem :-) a z wit d to w ciazy jest wrecz nakaz brania. Tak czy siak zdrowka Ci zycze.

@Domi2104 dokładnie 17t6d. Ale po raz kolejny potwierdziło się że ciąża kilka dni starsza. Z moich obliczeń wynika że termin mam ok. 7-8maja,a nie 11 jak wynika z Om (miałam bardzo krotnie cykle, a owulacje ok. 11 dnia).
Boże, dziewczyny, nawet nie wiecie jak mi ułożyło, tak się bałam, że coś jest nie tak. Chcę mi się płakać że szczęścia, ale jako że siedzę w pociągu to chyba nie wypada:)
Miałam też dzisiaj wizytę u immunologa i niestety ale zwiększyła mi dawkę clexanu z 0,6 na 0,8 że względu na wyniki. A za 4 tygodnie kazała mi zrobić ocenę przepływu krwi

Mnie narazie przeszło chociaż tak się przeziebilam że 2 tygodnie mnie trzymało pomogły dopiero inhalacje

Ale tu cisza ostatnio. Jak sledzilam posty przed tym jak napisałam to dziennie było po kilka stron a teraz jak jest strona to jest dobrze. Myślałam że będzie wsparciem dla mnie to forum a tu widzę że większość dziewczyn zapewne na zamkniętym pisze. Szkoda że wcześniej nie odkryłam tego forum
mysle że każda z nas już lepiej się czuje i pochlaniaja codzienne obowiazki domowe( ja tak mam) a jesli chodzi o forum ja podchodze do tego raczej luznie na zasadzie wymiany zdan od kogos bardziej doswiadczonego:) nie kazdego dnia dzieje sie cos ciekawego poza tym:).. zeby dać jakis temat dyskusji;p.. a moze faktycznie najwieksse gaduly na ukrytym;p
pozdrawiam

Ja czytam was codziennie, ale nie mam nic ciekawego do powiedzenia, to nie pisze :p znowu zaczynam się stresować czy wszystko jest okej a do wizyty został jeszcze tydzień, tak więc no.... Nie będę wam tu marudzić :p

@Ziebulka zazdroszczę wypadu w góry. Na termy poszłabym. Aż taka gorąca ta woda przecież nie jest. Jedynie co balabym się infekcji. Ale jak Ciebie nie łapią.. mnie w pierwszej ciąży nic, ani raz, w drugiej raz, a teraz kurde już chyba z trzeci :-/ w drugiej ciąży lekarz mi powiedział, żebym po basenie wzięła profilaktycznie Abiofem. Przywraca naturalne ph i jest bezpieczny w ciąży. To krem w jednorazowej tubce.

A gdzie jedziecie? Na Chochołowskie? W wakacje byliśmy na termach Bania, a po drodze w Bukowinie u Gesslerowej na uczcie. Mniammmm.. A termy to sama nie wiem, ktore fajniejsze.
No wlasnie nie mam zamiaru moczyć się w 40 st z emerytami, tylko skorzystać z t6ch basenow zewnętrznych ktore są przyjemnie cieple ale nie gorące.
Ja zawsze lądowałam w Szaflarach a teraz w sumie zobaczymy gdzie się pomocze.

Ja czytam was codziennie, ale nie mam nic ciekawego do powiedzenia, to nie pisze :p znowu zaczynam się stresować czy wszystko jest okej a do wizyty został jeszcze tydzień, tak więc no.... Nie będę wam tu marudzić :p
Pisz, pisz my podobne jestesmy w marudzeniu i zamartwianiu na wyrost :rofl2:

reklama
@roki_1991 ja mam podobnie ponad tydzień do wizyty a ja się zastanawiam czy z Dzidzia wszystko wporzadku.
Dziewczyny jak myślicie nie jest za wcześnie na kompletowania wyprawki? Trafiło mi się bardzo ładne łóżeczko z całym wyposażeniem za grosze po znajomej dziecku i nie wiem czy to nie za wcześnie

Do góry