roki_1991
Fanka BB :)
@Gosik880 ja jestem pod nadzorem Novum w Wawie i dwóch lekarzy u siebie w Gorzowie i wszyscy kazali mi sie wycofywać z leków bo inaczej przysadka nie da sygnału do łożyska na produkcję progesteronu. A progesteron ma okres pół trwania 50 min, czyli po godz już masz połowę i w kolejnej znowu połowę z połowy itd. Jeżeli łożysko nie podejmie pracy to luteine by trzeba brać co godzine. Plamienia sie nie pojawily bo zmniejszalam co 5 dni o 100 i co chwila badałam progesteron(nie moze byc mniej jak 100nmol/l lub 40 ng/ml). Na mnie chuchają i dmuchają bo ja 10 lat juz staram się o dziecko...
Mi gin ostatnio powiedziała że zostawi mi luteine do 20-22tc żebym się nie stresowała stawianiem macicy. Tłumaczyła że wtedy jest duży i szybki wzrost i często organizm traktuje to jako skurcze. Sama biorę teraz dalej 2x3 luteine i 2xdupka w południe, przy czym u mnie był problem z poziomem progesteronu. W 14tc było tylko 29 czy 31 i nawet naprotechnolog kazał zostawić progesteron żeby nie zmniejszyć. Myślisz że faktycznie łożysko może go przestać produkować biorąc takie dawki na tym etapie?
@Rossiczka jak ja słyszałam, że babka karmiła i blachę ciasta codziennie jadła a i tak chudła.. bratowa to samo po drugiej ciąży też tylko karmiła a sporo z niej zeszło. Jakieś felerne te moje geny
@roki_1991 kochana, nawet nie mogę sobie wyobrazić twojego stresu..mogę tylko poradzić, żebyś postarał się cieszyć tą ciąża. Odcięła od tego co było na tyle ile można. Takie nerwy maluszków ani Tobie nie służą..
Po lody ostatnio mój jechał prawie na sygnale po ciasteczkowe lody do Lidla a większych zachcianek nie mam. Sok pomarańczowy może na początku. Ale od mięsa mnie odrzuca.
@gooskaw to jeszcze zobaczę.. może zrobię lasagne jak będzie miły dla mnie właśnie wraca do domu.
Bardzo chciałabym się cieszyć ta ciąża i mam nadzieję że po tej wizycie jakoś odetchne jeśli wszystko będzie okej. Chociaż ta świadomość zostaje zawsze gdzieś z tylu głowy i tak w 100% na pewno nie pozwoli mi się cieszyć